Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Evans avarē un, visticamāk, zaudē iespēju kļūt par WRC čempionu (+video)

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Evans avarē un, visticamāk, zaudē iespēju kļūt par WRC čempionu (+video)
Evansa automašīna pēc avārijas. Foto: Dirtfish

''Toyota'' komandas braucējs Elfins Evans sestdien Centrāleiropas WRC rallija trešajā dienā piedzīvojis avāriju, kas nozīmē to, ka par šī gada WRC čempionu otro gadu pēc kārtas, visticamāk, kļūs Kalle Rovanpera.

Diemžēl neveiksmīgi Centrāleiropas WRC rallija trešā diena iesākās Elfinam Evansam, kurš ar Kalli Rovanperu cīnās par WRC čempiontitulu.

Lai saglabātu izredzes kļūt par WRC čempionu, Evansam šajā rallijā bija jāfinišē pirms Rovanperas. Atgādināsim, ka šobrīd Rovanperas pārsvars pār Evansu WRC kopvērtējumā ir 31 punkts (maksimums, ko var iegūt vienā rallijā, ir 30 punkti).

Pēc Kalles kļūdas desmitajā ātrumposmā, tobrīd Top 3 braucējus šķīra tikai 24 sekundes. Diemžēl 11.dopā Evans pieļāva kļūdu un ieskrēja sķūnī. Diemžēl bojājumi pārāk nopietni, lai sestdien turpinātu ralliju.

Visticamāk, Evans pēc Rally2 sistēmas rallijā atgriezīsies rīt, kur viņa uzdevums būs Power Stage ātrumposmā izcīnīt pēc iespējas vairāk punktus (maksimums, ko var izcīnīt, ir pieci punkti). Ja, piemēram, Evans izcīna piecus punktus (pārsvars no 31 samazinās uz 26), tad Rovanperam svētdien pietiek finišēt astotajā vietā vai augstāk, lai otro gadu pēc kārtas kļūtu par WRC čempionu. Protams, ja gadījumā Rovanpera izstājas un Evans svētdien Power Stage ātrumposmā izcīna vismaz divus punktus, tad WRC čempions tiks noskaidrots sezonas noslēdzošajā posmā Japānā.

Šobrīd Rovanpera Centrāleiropas WRC ieņem otro vietu.

"Uz šī jaunā asfalta seguma ir mazliet slidens, bet nekas pārāk neierasts. Iebraucot mums sabloķējās ritenis, kas mūs nedaudz izsita no līnijas. Diemžēl tālāk mums nebija kur sprukt. Bojājumi ir pārāk nopietni, lai turpinātu braukt. Mēs centāmies pēc iespējas vairāk sagriezt mašīnu, lai neieskrietu ar auto priekšu," portālam Dirtfish skaidroja Evans.