Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Šūmaheram vēl viena lieliska nedēļas nogale F2 čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Šūmaheram vēl viena lieliska nedēļas nogale F2 čempionātā
Miks Šūmahers. Foto: Motorsport.com

Miks Šūmahers aizvadījis vēl vienu lielisku nedēļas nogali "Formula 2" čempionātā, posmā Sočos uzvarot vienā no braucieniem, otrajā finišējot trešajā vietā, tādā veidā vēl vairāk nostiprinoties sezonas kopvērtējuma galvgalī.

Pirmā brauciena startā vadību noturēja no pole position startējušais Juki Cunoda, kamēr Šūmahers jau sākumā spēja apdzīt Jehanu Daruvalu, pakāpjoties uz otro vietu. Dažus apļus pēc tam vācietis jau centās veidot uzbrukumus, bet japānis spēja atrauties un arī pēc pitstopu veikšanas pozīcijām abi nebija apmainījušies. Arī turpinājums Cunodam bija labs, bet tad viņš bija spiests zaudēt laiku aiz boksos vēl nepabijušā Artjoma Markelova, "Prema" komandu pārstāvošais Šūmahers spēja dzēst viņa pārsvaru un arī veiksmīgi veikt apdzīšanu.

Uz otro vietu pakāpās Kelams Ailots, kurš uz boksu apmeklējumu rēķina bija uzveicis Daruvalu, bet drīz pēc Šūmahera izvirzīšanās vadībā apdzina arī Cunodu. Kamēr Šūmahers atrāvās un uzvarēja ar sešu sekunžu pārsvaru, Cunoda spēja apdzīt Ailotu un atguva otro vietu, kurā arī finišēja.

Otrajā braucienā, kurā notika smaga sadursme starp Džeku Eitkenu un Luku Giotto, uzvaru sasniedza ķīnietis Gvanju Žou, kuram tas ir pirmais panākums "Formula 2" braucēja karjerā. Pirmajā braucienā finišējis astotais, "Renault" F1 komandas junioru programmā esošais Žou otro braucienu sāka no pole position, kamēr Eitkens apdzina Ņikitu Mazepinu un jau mēģināja uzbrukt līderim. Ilgi gan šī cīņa neturpinājās, jo Mazepins atguva otro pozīciju, bet drīz arī Šūmahers, kurš startēja astotais, apdzina Eitkenu.

Mazepins jau bija mazāk nekā pussekundi aiz Žou, kad lielā ātrumā sadūrās Eitkens un Giotto, liekot tiesnešiem sacensības apturēt. Giotto bija apdzinis Eitkenu otrajā līkumā, bet nākamajā abi atradās blakus, sadūrās un ietriecās barjerā. Sacīkstes neturpinājās, jo bija pārāk bojāta barjera, ko nācās ilgi remontēt, tāpat Giotto formula degvielas noplūdes dēļ aizdegās.

Tā kā netika veikta vismaz 75% no paredzētās distances, braucējiem tika piešķirti tikai puse no punktiem, kā to paredz noteikumi. "Virtuosi" komandas pilots Žou tika pie savas pirmās uzvaras, krievu sportistam Mazepinam otrā vieta, bet Šūmahers finišēja trešais, izcīnot otro pjedestālu divās sacīkstēs.

Krievijas posma rezultāti

Pirmais brauciens:

VietaPilotsKomandaRezultāts
1.Miks ŠūmahersPrema Powerteam28 apļi
2.Juki CunodaCarlin+6.3
3.Kelams AilotsUNI-Virtuosi+9.4
4.Luka GiottoHitechGP+9.5
5.Jehans DaruvalaCarlin+15.2
6.Džeks EitkensCampos Racing+22.1
7.Ņikita MazepinsHitechGP+23.1
8.Gvanju ŽouUNI-Virtuosi+25.3
9.Markuss ĀrmstrongsART Grand Prix+26.9
10.Dens TiktamsDAMS+29.5

Otrais brauciens:

VietaPilotsKomandaRezultāts
1.Gvanju ŽouUNI-Virtuosi7 apļi
2.Ņikita MazepinsHitech Grand Prix+0.8
3.Miks ŠūmahersPrema Racing+4.8
4.Džeks EitkensCampos Racing+6.4
5.Luka GiottoHitech Grand Prix+7.6
6.Juki CunodaCarlin+8.2
7.Kelams AilotsUNI-Virtuosi+9.1
8.Dens TiktamsDAMS+9.7
9.Pedro PikēCharouz Racing System+10.5
10.Roberts ŠvarcmansPrema Racing+11.2

F2 kopvērtējums pēc 10. posma

VietaPilotsKomandaPunkti
1.Miks ŠūmahersPrema Racing191
2.Kelams AilotsUNI-Virtuosi169
3.Juki CunodaCarlin147
4.Kristians LundgārdsART Grand Prix145
5.Roberts ŠvarcmansPrema Racing140
6.Ņikita MazepinsHitech Grand Prix140
7.Luī DeletrazsCharouz Racing System122
8.Gvanju ŽouUNI-Virtuosi119.5
9.Luka GiottoHitech Grand Prix104
10.Dens TiktamsDAMS80.5

     [+] [-]

, 2020-09-28 18:35, pirms 4 gadiem
Tā bija Eitkina kļūda, kurš brauca ar pedāli grīdā, zaudēja saķeri, sāka slidot ārā no trases, bet ārmalā atradās mazer faker makarons, kā rezultātā sadursme, gumija no diskiem nost, automātiski borts.

     [+] [-]

, 2020-09-28 19:14, pirms 4 gadiem
Nja tā avārija bija diezgan drausmīga, no mašīnas melnibdūmi nāca arā un nedaudz dega
Miks pa 95% nākamgad Alfa Romeo komandā,viņš ir daudz stabilāks par Svarcmanu, Ilotts nu hvz vai tiks HAAS komandā

     [+] [-]

, 2020-09-28 19:15, pirms 4 gadiem
Lai cik ļoti sezonas sākumā kritizēju ideju par Šūmahera debiju F1 2021. gadā (tobrīd Miks kopvērtējumā bija 8-9. vietā), šobrīd mazais Šūmahers F2 rāda F1 topošajam debitantam cienīgu sniegumu. Sezonas otrajā pusē pārliecinoši ātrākais