Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Motokrosisti sacentīsies šaušanas sacensībās

Superkauss
Superkauss

Pateicoties ”Purnavu muižas” atbalstam, 30.jūlijā, Vecumnieku novada Bārbelē – ”Zemgales šaušanas centrā” norisināsies šaušanas sacensības, kurās trīs disciplīnās sacentīsies Latvijas motokrosa pārstāvji un noskaidros ”Motokrosa snaipera 2016” titula ieguvēju.

Jau sen lolotā ideja sarīkot šādas sacīkstes nonākusi realizācijas finālstadijā, pateicoties ”Zemgales šaušanas centra” īpašnieku atsaucībai. Paredzēts, ka sacensībās piedalīsies 12-15 motokrosisti, kuri sacentīsies trīs disciplīnās – šaušanā ar gludstobra ieroci pa stāvošu mērķi 50 metru distancē (10 šāvieni), šaušanā ar gludstobra ieroci pa ”skrejošu meža cūku” 35 metru distancē(10 šāvieni) un šaušanā ar gludstobra ieroci pa lidojošu mērķi (apaļais stends, 15 šāvieni). Trīs disciplīnu punktu summā tiks noskaidrots sacensību uzvarētājs.

Aigars Liepa /Superkauss pārstāvis/: ”Ideja radās kādus gadus atpakaļ, kad kopīgas aktivitātes veica tā brīža viens no labākajiem Latvijas motokrosistiem Augusts Justs un vairākkārtējs Latvijas čempions stenda šaušanā Dainis Upelnieks. Augusts mēģināja sašaut šķīvīšus, bet Dainis izmēģināja savus spēkus uz krosa motocikla. Pagājis kopš tās dienas krietns laiks- Augusts sacensībās vairs nepiedalās, bet sekmīgi ir pievērsies jaunās paaudze izaugsmes veicināšanais, bet Dainis nu jau ir ieradies Rio, kur aizstāvēs Latvijas godu Olimpiskajās spēlēs. Atceros Daini sakām, ka motokrosistiem ir laba reakcija un citas īpašības, kas palīdz šaušanā. Tā nu dzima ideja organizēt nelielus mačus, kas šogad kļuvis iespējams pateicoties ”Purnavu muižas” un ”Zemgales šaušanas centra” atbalstam. Ja būs atsaucība, tad turpinājums sekos…”

Kaspars Dreijers /ZŠC pārstāvis/: ”Ar prieku atsaucāmies šim piedāvājumam, jo, kad noslēdzām darbu pie kompleksa izveides, par vienu no pamatmērķiem izvirzījām šaušanas sporta popularizēšanu. Būsim priecīgi savā kompleksā uzņemt motokrosa pārstāvjus un lūkosim kā viņiem veiksies! ”Zemgales šaušanas centrs” ir pieejams ikvienam interesentam un aicinām pie sevis šaušanas prasmes apgūt vai uzlabot arī cilvēkus, kas nav tieši saistīti ar sporta šaušanu vai medībām.” Plašāka informācija par ”Zemgales šaušanas centru”: Šautuve || Bārbeles Šautuve || Sākumlapa

Savu dalību sacensībās apstiprinājuši Mārtiņš Aleksandrovičs, Edgars Meņģelis, Raivis Sootee, Reinis Čudarāns, Nikijs Platkevičs, Kalvis Skrastiņš, bet pilns dalībnieku sastāvs būs zināms sacensību dienā.

Sacensību sākums: 30.jūlijā, plkst 16.00. Aicināti visi!

  +2 [+] [-]

, 2016-07-28 13:23, pirms 8 gadiem
Super izdomāts!

  +1 [+] [-]

, 2016-07-28 13:26, pirms 8 gadiem
Hm, nemaz nezināju par tādas šautuves eksistenci. Būs jāietestē!