Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Junsons triumfē Zviedrijā, Gollobs uzvar Polijā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Junsons triumfē Zviedrijā, Gollobs uzvar Polijā
Tomašs Gollobs
Foto: SCANPIX SWEDEN

Aizvadīti Zviedrijas un Polijas čempionāti spīdvejā. Zviedrijā sīvā cīņā par uzvarētāju kļuva Andreass Junsons, bet par Polijas labāko spīdvejistu astoto reizi karjerā kļuvis Tomašs Gollobs.

Jūlija vidū tika noskaidrota spīdveja pasaules kausa izcīņas uzvarētāja (uzvarēja Polijas komanda), bet iepriekšējā nedēļas nogalē Zviedrijā un Polijā tika noskaidroti šo valstu labākie braucēji (Latvijas čempionāts notiks tikai oktobra sākumā).

Zviedrijā galvenie favorīti uz uzvaru bija Andreass Junsons, Antonio Lindbeks, Fredriks Lindgrens, bet bija arī citi braucēji, kuri varēja pārsteigt. Labākais priekšbraucienos bija Junsons, bet negaidīti otro vietu ieņēma Tomass Jonasons, bet trešais bija pieredzējušais Peters Karlsons, kuram tas bija 24. Zviedrijas čempionāta fināls. Izgāzās Antonio Lindbeks, kurš ieņēma 12. vietu. Ar lielām pūlēm finālā iekļuva arī Fredriks Lindgrens. Labākais finālbraucienā bija Junsons, otrais palika Lindgrens, bet trešais jaunais Jonasons.

Arī Polijas spīdveja čempionātā solījās būt smaga cīņa par uzvaru. Toruņā labākais izrādījās pieredzējušais Tomašs Gollobs, kuram tas bija jau astotais čempiona tituls. Sīvā cīņā otro vietu izrāva Kšištofs Kašprzaks, bet trešais Janušs Kolodzejs.

Zviedrijas čempionāts

VietaSportists
1.Junsons
2.Lindgrens
3.Jonasons
4.Karlsons

Polijas čempionāts

VietaSportists
1.Gollobs
2.Kašprzaks
3.Kolodzejs
4.Valašeks

Izmantotie resursi:
speedwaygp.com