Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Igauņu pilots Arons kļūst par F2 čempionāta līderi

Juris Grīns
Juris Grīns

Igauņu pilots Arons kļūst par F2 čempionāta līderi
Foto: Motorsport.com

Igauņu autosportists Pauls Arons Monako ielu trasē aizvadījis vēl vienu labu "Formula 2" sacīkšu nedēļas nogali, šoreiz izcīnot septīto un trešo vietu. Tas viņam ļāvis izvirzīties kopvērtējuma līderpozīcijā.

Arons visos piecos aizvadītajos posmos kādā no sacīkstēm ir iekarojis pjedestālu - trešā vieta Bahreinā, pēc tam otrā vieta Saūda Arābijā, Austrālijā un Imolā, bet tagad trešais rezultāts otrajā braucienā Monako. Līdzšinējais kopvērtējuma līderis Zeins Melonī šajā reizē sprintā izstājās, bet galvenajā sacīkstē ieņēma tikai desmito vietu, kā rezultātā atkritis uz trešo pozīciju. Otrais tikmēr ir Isaks Hadžars, kam šajā reizē astotā un otrā vieta. Arona pārstāvētā "Hitech Pulse-Eight" vienība šobrīd atrodas jau otrajā vietā komandu ieskaitē.

Sprintā pirmo F2 uzvaru karjerā izcīnīja Teilors Barnards, kļūstot par septīto pilotu, kam šosezon izdevies kādā no sacensībām ierindoties pirmajā vietā. Pirms šī posma viņš bija vienīgais, kurš šogad vēl nebija izcīnījis nevienu punktu. Sacīkstēs bija gan virtuālās, gan reālās drošības mašīnas periods, tāpat vienreiz tika izkārti sarkanie karogi, kad 22. aplī trasi nesadalīja Melonī un Zaks O'Salivans. Tika dots atkārtots starts gaitā, pēc kā vadībā esošais Barnards pēdējos piecos apļos izveidoja piecu sekunžu pārsvaru pār Gabrielu Bortoleto. Trešajā vietā finišēja Deniss Haugers, kuram sekoja Andrea Kimi Antonelli un Franko Kolapinto.

Tāpat pārsteigums notika galvenajā sacīkstē, kurā, pateicoties veiksmīgai stratēģijai, uzvaru svinēja O'Salivans, lai gan startēja vien no 15. pozīcijas. Sacīkšu beigu daļā uzvarai tuvojās Hadžars, bet O'Salivans bija pietaupījis riepas. Kad notika incidents starp Melonī un Džošua Durksenu, pēc kā trasē devās drošības auto, viņš iebrauca pitstopā un pēc tam kļuva par sacīkšu līderi. Hadžars finišēja pussekundi aizmugurē, bet Arons guva trešo vietu. Savukārt aiz pirmā trijnieka ierindojās Olivers Bērmans, kam tas ir labākais rezultāts sezonā, un Huans Manuels Korrea.

Jāpiebilst, ka treniņbraucienos Hadžars nodemonstrēja izcilu reakciju. Tunelī ļoti lēni pārvietojās Ritomo Mijata, bet līkumā Hadžars viņu pamanīja tikai pēdējā brīdī, spējot noreaģēt un izvairīties. Praktiski vien centimetri šķīra abus no smagas avārijas.

Nākamais F2 čempionāta posms tiks aizvadīts 22. un 23. jūnijā Barselonas trasē, Spānijā.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv