Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

F-1: Runā, ka...

F-1: Runā, ka...
F-1 meitenes pie Singapūras Lielās balvas
Foto: AFP/Scanpix

Pēdējās dienās F-1 ir notikuši vairāki notikumi, izskanējušas vairākas baumas. Lai nerakstītu par katru ziņu vai izteikumu atsevišķi, piedāvājam jums izlasīt dažas F-1 ziņas īsumā.

1.) Pēc Auto Motor und Sport rīcībā esošās informācijas, ja ''BMW Sauber'' komandu nenopirks ''Qadbak'' kompānija, tad komanda sāks sarunas ar investoriem no Amerikas, kuri ir gatavi glābt šo komandu.

2.) Pēdējās divas dienas spānis Fernando Alonso ir pavadījis ''Ferrari'', lai iepazītos ar komandas inženieriem un nākamā gada F-1 programmu. Vēlāk spāņu pilots arī aplūkoja ''Ferrari'' ielas un sacensību mašīnas. Pirms došanās prom, Alonso Fiorano trasē izbrauca dažus apļus ar ''Ferrari'' ielas mašīnām – ''Ferrari 458'' un ''Ferrari 599''.

3.) F-1 Komandu Asociācija (FOTA) savā sastāvā ir uzņēmusi pēdējās divas komandas - "Lotus F1" un ''Manor GP'' komandu. Atgādināsim, ka iepriekš FOTA savā sastāvā uzņēma ''US F1'' un ''Campos'' vienības.

4.) Četrkārtējais Pirmās formulas čempions Alēns Prosts pieļauj iespēju, ka, ja soms Kimi Raikonens šogad pametīs F-1, tad 2011.gadā viņam būs grūti atgriezties F-1 apritē. ''Raikonenam ir daudz atbalstītāju, tāpēc būs slikti, ja viņš nākamgad pametīs F-1. Iespējams, viņš pievērsīsies rallijam, taču viņš ir slinks – mīl izklaides un nedaudz iedzert. Ja grib izlaist vienu F-1 gadu, tad vajag nopietni gatavoties gan fiziski, gan psiholoģiski.''

5.) Raikonena pāreja uz WRC ralliju, kur pilota rīcībā būtu ''Citroen C4 WRC'' automašīna, tiks paziņota pavisam drīz.

6.) Mihaels Šūmahera sāga joprojām turpinās. Viens saka, ka pilots vairs neatgriezīsies F-1, tikmēr citi uzskata, ka vācietis tomēr varētu braukt F-1 un ''Mercedes GP'' komandas sastāvā. Pavisam nesen ''Ferrari'' komandas vadība atzina, ka tā neiebildīs, ja Šūmahers startēs F-1 citas komandas sastāvā. ''Ja Šūmahers nolems atgriezties F-1 ''Mercedes GP'' komandas sastāvā, tad mēs neliegsim viņam to iespēju,'' teikts komandas paziņojumā. Atgādināsim, ka pirms neilga laika vācietis ar ''Ferrari'' noslēdza jaunu trīs gadu līgumu.

7.) Bijušais F-1 pilots Joss Verstapens, kurš 1994.gadā brauca kopā vienā komandā ar Šūmaheru, holandiešu laikrakstam De Telegraaf atzinis, ka vācieša atgriešanās F-1 būtu ļoti liela reklāma un atbalsts sportam kopumā.

8.) Luiss Hamiltons vācu laikrakstam Sport Bild atzinis, ka neuztraucas par to, ka ''McLaren'' pārtraucis sadarbību ar ''Mercedes'', kurš, kā zināms, nesen pārpirka ''Brawn GP'' komandu. Hamiltons ir priecīgs, ka komanda turpinās izmantot ''Mercedes'' dzinējus, kuri pēc brita pilota domām ir labākie F-1.

9.) Haime Alguersuari spāņu laikrakstam Marca atzina, ka viņš uz nākamo sezonu ir parakstījis līgumu ar ''Toro Rosso'' komandu.

10.) ''McLaren'' testpilots Pedro de la Rosa ziņu aģentūrai EFE atzinis, ka dara visu iespējamo, lai atrastu sev F-1 komandu nākamajam gadam.

11.) "Lotus F1" komanda izplatījusi paziņojumu, ka tā ir parakstījusi līgumu ar vienu F-1 pilotu (Runā, ka tas ir Jarno Trulli). Uz otru pilota vietu komandā pretendē vēl četri piloti.

12.) Decembra sākumā Spānijā, Heresas trasē, notiks debitantu testi. ''Mercedes GP'' paziņojusi, ka tā šajos testos izmēģinās britu pilotu Maiku Konveju un zviedru Markusu Eriksonu.

Izmantotie resursi:
bbc.co.uk
autosport.com
motorsport.com

     [+] [-]

, 2009-11-27 09:59, pirms 15 gadiem
Decembra sākumā Spānijā, Heresas trasē, notiks debitantu testi. ''Mercedes GP'' paziņojusi, ka tā šajos testos izmēģinās britu pilotu Maiku Konveju un zviedru Markusu Eriksonu.

interesanti, ka konvejs. vins vel nesen bija hondas(tatad mercdess prieksteca) testpilots, bet devas uz ameriku iemeginat roku indycar un prieks debitanta bija pat diezgan labi rezultati. ieprieks daleji bija ari slegelmilha komandas biedrs trident GP2(slega brauca azijas serija, bet konvejs vasara).
bet eriksons ir nakamais zviedru F1 pilots. sogad brauca F3 un gp2 asia series. katra gadijuma F3 paradija visai labus rezultatus

     [+] [-]

, 2009-11-27 10:36, pirms 15 gadiem
Kimi ir līgums ar Red Bull uz 2011.gadu, ja netiks noslēgts līgums ar kādu citu komandu.

  -1 [+] [-]

, 2009-11-27 11:12, pirms 15 gadiem
Bļin kautkādi zviedri tiek,a mūsu Haris nekā!!!
Slēpts komentārs: krisis

  +2 [+] [-]

, 2009-11-27 12:17, pirms 15 gadiem
Labi, ka visi šie sīkumi sakopoti vienā rakstā. delfos teju par katru no tiem raksta atsevišķu ziņu un izskatās visai muļķīgi.

     [+] [-]

, 2009-11-27 13:00, pirms 15 gadiem
Vēl runā...no 2012.gada F1 varētu pievienoties vēlviens dzinēju ražotājs - Volkswagen.

     [+] [-]

, 2009-11-27 18:20, pirms 15 gadiem
Baumo, ka Haris ja netiks kādā no trim variantiem par testpilotu, tad esot labs piedāvājums Indy Carā, bet arī tas pēc tam, ja GP2 nevienā labā komandā nebūs vietas.
Zviedrs nav slikts, pieredze pietrūkst tikai. Japānas F3 tituls šogad nebija nopietns starp 7 braucējiem.

     [+] [-]

, 2009-11-27 18:25, pirms 15 gadiem
njjaa F1 tadas parmainas buus nakamgad... nevar nemaz saprast kadi paversieni vel buus...