Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Par Polijas spēcīgāko klubu kļūst "Unia" ar Hampelu priekšgalā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Par Polijas spēcīgāko klubu kļūst "Unia" ar Hampelu priekšgalā
Jaroslavs Hampels Polijas čempiona titulam var pievienot pasaules vicečempiona titulu
Foto: AFP

Šodien noslēdzās ne tikai Polijas 1. spīdveja līgas čempionāts, bet arī Polijas Ekstralīgas. Par spēcīgāko Polijas, un, iespējams, arī visas pasaules klubu kļuvusi Lešno "Unia", kuras sastāvā brauc tādi spīdvejisti kā Jaroslavs Hampels, Jurica Pavličs, Lī Adamss, Janušs Kolodžejs.

Lešno "Unia" visu sezonu izdevās aizvadīt ļoti pārliecinoši. Pirmajā posmā, kad astoņas komandas aizvadīja divu apļu turnīru, "Unia" izcīnīja diezgan pārliecinošu pirmo vietu, bet izslēgšanas sacīkstēs sākumā ne bez problēmām pieveica Tarnuvas klubu (zvaigznes: Martins Vaculiks, Sebastians Ulameks, Bjarne Pedersens), pēc tā izrēķinājās ar Toruņas "Unibax" (Adrians Medziņskis, Kriss Holders, Hans Andersens), bet finālā vairāk nekā pārliecinoši pieveica "Falubaz Zielona Gora". Divu sacīkšu summā "Unia" bija pārāka ar 90:66.

"Unia" pēdējo reizi pie zelta bija tikusi bija 2007. gadā, bet gadu vēlāk palika otrā. Šogad komandas sastāvā brauca tādi vīri kā Jaroslavs Hampels, Lī Adamss, Janušs Kolodžejs, Jurica Pavličs, Damians Baļinskis,Trojs Bečelors, kā arī Slavomirs Musjelaks. "Falubaz" rindās uzvārdi bija skaļāki (Gregs Henkoks, Fredriks Lindgrens, Pjotrs Protaševičs, Patriks Dudeks un citi), bet ar to nepietika uzvarai.

Bronza šoreiz tika Toruņas "Unibax", kas pārspēja Vroclavas "Betard". Pamatīgu fiasko piedzīvoja Tomašs Gollobs ar Goržuvas "Stal", noslēdzot sezonu necilajā sestajā vietā, kaut arī pēc pamatturnīra komanda bija otrajā vietā. Ekstralīgu nāksies pamest Bidgoščas "Polonia", bet Čestohovas "Wlokniarz" cīnīsies par vietas saglabāšanu Ekstralīgā ar Gdaņskas "Lotos", kuras vietā varēja būt Daugavpils "Lokomotīve".

Izmantotie resursi:
CenterNet Mobile Speedway Ekstraliga - Strona...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja