Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempionāta finālam 65cc klasē kvalificējas brāļi Cīruļi un Grasis

Andris Liepa
Andris Liepa

Eiropas čempionāta finālam 65cc klasē kvalificējas brāļi Cīruļi un Grasis
Foto: Mārcis Stiprais

“Aksel” trasē Nīderlandē aizvadītas pusfināla kaujas par iekļūšanu 65cc un 85cc klašu Eiropas motokrosa čempionāta finālā, kuram no Latvijas 65cc klasē kvalificējās Rainers Grasis, Martins un Patriks Cīruļi, bet 85cc klasē latvieši palika ārpus labāko TOP20.

Lai kvalificētos finālam latviešiem katrā no klasēm bija jāiebrauc ātrāko sportistu divdesmitniekā, jo finālā pie starta barjeras tiks pielaisti tikai 40 labākie (no katras pusfināla grupas pa 20). Tiesa, čempionāta rīkotājs pēc saviem ieskatiem var uzaicināt papildus vēl 10 braucējus katrā klasē.

Nīderlandē notiekošajās Eiropas čempionāta pirmajās pusfināla sacensībās, kurās tresē izgāja ātrākie Ziemeļaustrumu un Centrālās zonas braucēji, 65cc klasē iekļūt divdesmitniekā izdevās trim no četriem Latviju pārstāvošajiem jaunajiem motosportistiem. To paveica Rainers Grasis, kurš divu braucienu summā ieguva augsto 6. vietu, Martins Cīrulis, kurš palika astotais, bet kā pēdējais vietu Čehijā notiekošajam finālam nopelnīja Patriks Cīrulis – viņam 15. vieta. Aiz TOP20 palika Edvards Jēkabsons. Otrais pusfināls notiks Itālijā, kurā par vietu finālā cīnīsies Dienvidaustrumu un Dienvidrietumu zonu braucēji.

“Galvenais bija nopelnīt biļeti uz finālu un tas ir izdarīts. Protams, tāpat ir maza rūgtuma piegarša, jo puikas paši sev sagādāja grūtības ar diviem sliktiem startiem. Kā neizdodas starts tā uzreiz sākās uztraukums, jo jāsāk cīņa ne no tās vēlamākās pozīcijas. Martins pirmajā braucienā no 34. vietas aizcīnījās līdz divpadsmitajai, savukārt Patriks no vienpadsmitās sāka dzīt un pakāpās līdz pat devītajai, taču vienā no apdzīšanas momentiem izvēlējas riskantu špūri un nogāzās. Pēc tam ilgi nevarēja piedarbināt mocīti. Tad sekoja otrs brauciens, kurā Martinam bija stabili jānobrauc un viss ok, bet Patrikam bija jābūt TOP10, lai 100% būtu zināms, ka brauks uz Loketu,” nesenos notikumus Akselā atcerējās brāļu cīruļu tēvs Jānis Cīrulis, kurš atklāja, ka dēli jau ir ceļā uz Rumāniju, lai aizvadītu treniņus trasē, kurā laika posmā no 8. līdz 9. jūlijam risināsies pasaules čempionāts 65cc, 85cc un 125cc klasēm.

Diemžēl TOP20 netika iekarots 85cc klasē, kurā Latviju pārstāvēja Jēkabs Hudolejs un Toms Dankerts. Abus vajāja tehniskas problēmas, kas neļāva parādīt savu potenciālu trasē. Dankerts ar vienu iegūtu punktu noslēdza šīs sacensības 23. vietā, bet Hudolejs bez neviena izcīnīta punkta tika ierindots 37. pozīcijā.

Eiropas čempionāta fināls 65cc un 85cc klasēs paredzēts 16. jūlijā Loketas trasē Čehijā, kas notiks vienā laikā ar MXGP pasaules čempionāta posmu.

Izmantotie resursi:
lamsf.lv