Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

''Rodeo MX Racing Team'' gandarīti par sezonas pirmo pusi

Superkauss
Superkauss

''Rodeo MX Racing Team'' gandarīti par sezonas pirmo pusi
''Rodeo'' komandas līderis Dāvis Līvs
Foto: rodeomx.net

Aizvadīti Līgosvētki, un motokrosa sezona Latvijā lēnām tuvojas pusei - var izdarīt pirmos secinājumus par pirmajā sezonas pusē paveikto. Šoreiz stāsts par vienu no Latvijas motokrosa stūrakmeņiem daudzu gadu garumā - Ventspils klubu ''Rodeo MX Racing Team''. Komandu, kura vienmēr ir izvirzījusi visaugstākos mērķus, un kuras augsti profesionālais darbs ir bijis kā paraugs daudziem citiem.

Lai arī ''Rodeo'' sev allaž uzstāda visaugstākos mērķus, tomēr arī viņu rezultātos ir vērojami gan kritumi, gan kāpumi. Salīdzinoši neveiksmīga bija aizvadītā sezona, kad Latvijas klubu čempionāta ieskaitē ventspilnieki palika uzreiz aiz pjedestāla, izcīnot ceturto vietu, bet ''Monster Energy Superkauss'' seriālā komandu ieskaitē ierindojās sestajā vietā. Sportā nosacītas neveiksmes īstermiņā, ir labs dzinulis, lai veiktu pārmaiņas, kas ļauj sasniegt ilgtermiņa mērķus...

Izmaiņas starpsezonā skāra arī ''Rodeo'' klubu - to pameta ilggadējais līderis Toms Macuks, un kluba vadībai nācās meklēt aizstājējus. Starpsezonā ''Rodeo'' labi pastrādāja, un komandai tika piesaistīts būtisks papildinājums - viens no talantīgākajiem jaunās paaudzes sportistiem - pērnās sezonas Latvijas čempions MX2 klasē Kristers Drevinskis, pēdējo divu sezonu ''Superkauss'' čempions MXPro klasē Dāvis Līvs, kā arī viens no spēcīgākajiem pašmāju kvadru klases braucējiem Ralfs Reinfelds un 85cm3 klases sportists Toms Babris. Jau ierasts, ka pašmāju sacīkstēs spēcīgākās komandas pastiprinās ar kaimiņvalstu sportistiem, un šajā sezonā ''Rodeo'' kluba krāsas aizstāv igauņi Lauri Lehtla un Erki Kahro. Sastāvs, kurš komentārus neprasa...

Jūnija beigas ir laiks, ko motokrosa sezonas sakarā var saukt par zināmu starpfinišu, un atskatīties uz sezonas pirmajā pusē sasniegto. Lielāka skaidrība ir ''Superkauss'' seriālā, kurā aizvadīti jau trīs no pieciem posmiem. ''Rodeo MX Racing Team'' nav likusi vilties ne saviem faniem, ne atbalstītājiem, atrodoties komandu ieskaites līderpozīcijā ar visai komfortablu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem. Pirmajā posmā ''Rodeo'' izcīnīja otro vietu, piekāpjoties vien ''MX Moduls'' komandai ar Matīsu Karro priekšgalā, bet sekojošajos divos posmos Tartu un Rīgā, izcīnīja uzvaras. Jāpiemin, ka lielākie punktu ''nesēji'' ir bijuši jau pieminētie Dāvis Līvs un Lauri Lehtla, bet ieskaiti devuši arī Kahro, Drevinskis, Reinfelds un Madars Pureklis, kurš diemžēl ir guvis smagu traumu un viņam par dalību sacensībās uz kādu laiku ir jāaizmirst. Tas komandai ir liels zaudējums, jo Madars pēc diviem ''Superkauss'' posmiem bija pārliecinošs līderis jauniešu klases ieskaitē.

Mazliet citāda situācija ir Latvijas čempionāta ieskaitē, kur ir aizvadīts tikai viens posms, bet jau šīs nedēļas nogalē Viļakā norisināsies otrais, no kopumā četriem, kuros tiks noskaidroti šī gada Latvijas čempioni individuālajā un komandu ieskaitē. Pirmais posms aprīļa beigās norisinājās Aizputē - tajā ''Rodeo'' komanda izcīnīja otro vietu, un tādu ieņem arī čempionāta kopvērtējumā, taču varam droši prognozēt, ka galvenā cīņa par čempiona titulu ir priekšā.

Atskatoties uz sportistu individuālo sniegumu šajā sezonā, varam secināt, ka, lai arī rezultāti ir labi, tomēr tos grūti nosaukt par izciliem, vērtējot katru individuāli progresa iespējas ir skaidri saskatāmas. Tā nav laba ziņa konkurentiem, jo daudzu gadu garumā, vērojot komandas darbu, varam teikt, ka ''Rodeo'' potenciālu māk izmantot tuvu maksimumam. Jāpiebilst gan, ka ir objektīvi apstākļi, kas varbūt komandas līderiem nav ļāvuši parādīt vislabāko sniegumu sezonas pirmajā pusē. Tā, piemēram, Kristers Drevinskis pirmo sezonu brauc ar četrtaktu motociklu, arī Dāvis Līvs, pievienojoties ''Rodeo'' komandai pirmo reizi kāpa uz ''KTM'' markas motocikla un ir vajadzīgs laiks, lai ar šīm pārmaiņām aprastu. Savukārt, Ralfam Reinfeldam jau tā labo sniegumu traucē uzlabot muguras trauma, ar kuru Ralfs mocās jau ilgāku laiku... Visi šie apstākļi ir ļoti raksturīgi motosportam, taču tie ir pārejoši, un ļauj domāt, ka komandas sniegums uzlabosies posmu no posma.

Īsumā rezumējot - komandas atbalstītāji var būt gandarīti par šīs sezonas pirmo pusi un ar optimismu raudzīties nākotnē. Bez atbalstītājiem šādus rezultātus sasniegt nav iespējams - motokross ar katru sezonu paliek arvien profesionālāks un līdz ar to aug izmaksas. ''Rodeo MX Racing Team'' ir atbalstītāji jau no kluba pirmsākumiem - tādi kā A/S Ventbunkers, SIA N&J, Ventspils Pilsētas dome, SIA Dzintarjūra, SIA Sumata, Ventspils Olimpiskais centrs, taču, lai turpinātu izaugsmi tiek strādats pie jaunu atbalstītāju piesaistes. Kluba vadība ir gandarīta, ka nu jau otro sezonu ''Rodeo'' atbalsta tādi nozīmīgi uzņēmumi kā SIA Eko Osta un SIA Riga Rent. Nenoliedzams atbalsts ir no motociklu sadarbības partnera KSM jeb Kristera Serģa komandas, kas ''Rodeo'' apgādā ar KTM markas mototehniku.

Vēlreiz atgadinām, ka nedēļas Viļakā nogalē norisināsies Latvijas čempionāta otrais posms, bet mazliet mazāk kā pēc mēneša – 19.jūlijā ''Rodeo'' pie sevis Ventspils Piedzīvojumu parkā uzņems Baltijas motokrosa līderus tradicionālajā ''Ventbunkers Kausa'' izcīņā Supermotokrosā. Pedējos četros gados šis pasākums ir kļuvis par īstu izrādi un svētkiem, visiem tā dalībniekiem un izņēmums nebūs arī šis gads!

Arvis Sanders/''Rodeo MX RT'' vadītājs/: ”Nav viegli visu laiku turēties virsotnē, it sevišķi, ja 3 gadus pēc kārtas ir izdevies izcīnīt Latvijas Čempiona titulu komandu vērtējumā. Pie visa „labā” jeb nosacīti ērtā komforta stāvokļa sāc pierast, un ar laiku sāc zaudēt sportisko cīņas azartu, līdzīgi kā tas notiek biznesā, kad nepamani, pa kuru brīdi konkurenti ir jau Tevi apsteiguši. Tāpēc šobrīd man un Ainaram Sokam ,kurš ir viens no ''Rodeo'' komandas dibinātājiem, vislielākais gandarījums ir par to, ka kopīgiem spēkiem esam izveidojuši jaunu kaujas spējīgu komandu, kura saprot un novērtē ieguldīto līdzekļu nozīmīgumu un atbildību. .Komandas bāzes vieta ir Ventspils, un ir patīkami ,ka ar savu darbu un attieksmi esam spējuši uzrunāt un pārliecināt galvaspilsētas uzņēmējus. Andrejs Laškovs ar kompāniju, ir viens no tiem, kurš uzticējās ventspilniekiem kopējo mērķu realizēšanai. Protams, šobrīd esam tikai pusceļā no iecerētā, taču ceru, ka uzņemtais virziens ir pareizs un komandas sniegums turpinās priecēt fanus un atbalstītājus.”