Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Sezonas pirmajā ''Fast Lap'' posmā uz pjedestāla kāpj arī latviešu sportisti (+video)

Sezonas pirmajā ''Fast Lap'' posmā uz pjedestāla kāpj arī latviešu sportisti (+video)
Mārtiņš Dzenītis
Foto: Fast Lap

Igaunijā startējis sezonas pirmais Fast Lap posms, kurā uz goda pjedestāla kāpuši vairāki Latvijas autosportisti.

Šogad šīs sacensības, atšķirībā no pagājušā gada, ir reģistrētas Lietuvas automobiļu federācijā, kas nozīmē to, ka tajās var startēt arī LAF licencēti sportisti. Pērnavā uz starta izgāja 73 sportisti, kas tika sadalīti vairākās klasēs. Vispirms sekoja brīvie treniņbraucieni, bet pēc tam divas Time Attack sesijas. No šiem abiem braucieniem ieskaitē tika ņemts sportista labākais apļa laiks. Ja Street klases braucējiem sacensības pēc šīm divām sesijām beidzās, tad Pro klases braucējiem (šie braucēji startē ar mašīnām, kas aprīkotas ar drošības karkasu) bija iespēja braukt vēl divos iebraucienos Wolf Race jeb braucienā ar kopējo startu, kur jābrauc desmit apļi.

Pirmajā Wolf Race braucienā savā starpā sacentās Pro 1600 un Pro 2000 braucēji (brauciens kopējs, bet ieskaite atsevišķa), bet otrajā braucienā startēja Pro 3000 un Pro 3000+ braucēji (brauciens kopējs, bet ieskaite atsevišķa). Kad pirmais iebrauciens beidzās, tad sekoja otrs tāds pats iebrauciens. Uz starta dalībnieki stājas pēc Time Attack uzrādītā rezultāta, bet rezultātu šajā Wolf Race tika noteikts pēc izcīnītās vietas finišā.

Vislabāko rezultātu pirmajā posmā uzrādīja Mārtiņš Sesks (Ford Fiesta), kurš Pro 1600 klasē Time Attack bija otrais. Tikmēr trešo vietu Pro 1600 klasē izcīnīja Mārtiņš Dzenītis, bet Reinis Trūps palika trešais Street 2500 klasē. Tikmēr Wolf Race 1.braucienā Sesks savā klase palika otrais, bet Dzenītis trešais, savukārt otrajā braucienā Dzenītis bija otrais, bet Mārtiņš Sesks palika trešais. Ņemot vērā, ka abiem Mārtiņiem punktu skaits bija vienāds, tad augstāku rezultātu izcīnīja tas, kuram bija labāks rezultāts Time Attack. Līdz ar to Wolf Race noslēgumā Sesks savā klasē bija otrais, bet Dzenītis – trešais. Reinis Lazdiņš (Honda Civic) pirmajā Wolf Race braucienā izstājās (aizsvīda logs), bet otrajā braucienā Reinis finišēja sestais. Vēl no latviešiem startēja Artūrs Batraks (Mitsubishi Evo VI), Mārtiņš Bezbailis (Honda Civic), Einārs Lindermanis (Mitsubishi Evo) un Reinis Trūps (Rover). Sacensībās uz starta plānoja iziet arī Artūrs Šimins, taču viņš bija spiests izstāties motora defekta dēļ.

''Kopumā sacīkstes tika aizvadītas korekti. Uzreiz varu pateikt, ka izbraukties sacensībās var ļoti daudz, jo diena sākas ar brīvajiem treniņiem, kas ilgst pusotru stundu. Pēc tam seko divi Time Attack braucieni un beigās vēl mašīnām ar drošības karkasu ir iespēja braukt no kopējā starta. Visiem šosejas braucējiem ieteiktu izmantot šo Fast Lap kā ļoti labu treniņu. Līmenis tur ir labs, jo daži vadošie braucēji brauca ar baigiem monstriem. Absolūtajā ieskaitē ātrākais bija Daiņus Matijošaitis, kurš speciāli Fast Lap uzbūvēja jaudīgu Evo IX (apmēram 600 Zs),'' tā Mārtiņš Dzenītis.

Nākamais Fast Lap posms 21. un 22. maijā notiks Lietuvā. Kopā šosezon notiks četri posmi – divi Igaunijā (Pērnavā) un divi Lietuvā (Kačerginā).

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed

     [+] [-]

, 2016-04-26 22:59, pirms 8 gadiem
KĀPJ
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja