Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Folkreisa un krosa komisijas autokrosa kaussa nākamgad notiks bez lielām izmaiņām

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Folkreisa un krosa komisijas autokrosa kaussa nākamgad notiks bez lielām izmaiņām
Foto: autokross.lv

LAF Folkreisa Ziemas kauss un LAF Krosa komisijas autokrosa kauss ir gatavs startam – publicēti abu seriālu nolikumi un folkreisa 2017. gada tehniskie noteikumi. Kā ziņo autocross.lv, tad šie noteikumi ir bez kardinālām izmaiņām.

Pirmais posms paredzēts 10. decembrī Brenguļu autotrasē, tāpēc šobrīd atliek sagaidīt atbilstošus laika apstākļus.

Folkreisa noteikumos ne tehnikas, ne sporta ziņā praktiski nav izmaiņu, taču svarīgākā, šķiet, ir junioru dzimšanas gada maiņa – 2017. gadā juniors būs braucējs, kurš dzimis 1996. gadā vai vēlāk.

LAF Krosa komisijas kausā apzinātu izmaiņu nav, taču situāciju var ietekmēt izmaiņas Latvijas autokrosa čempionāta tehniskajos noteikumos, kas attiecas uz Open 3500 klasi. Šīs klases braucēji gan nav bieži viesi Krosa komisijas kausā.

Šobrīd tiek izskatīts jautājums par galvas un kakla aizsargu (HANS un līdzīgie) izmantošanu LAF Krosa komisijas kausā. Šā brīža noteikumi paredz, ka sistēmas no 2017. gada kļūst obligātas čempionātā, kam automātiski būtu jāattiecas arī uz kausa seriālu. Taču šobrīd pastāv versija, ka ne čempionātā, ne kausā sistēma varētu vēl nebūt obligāta. Par šo tēmu paziņojumi sekos.

LAF Folkreisa Ziemas kausa 2017. gada nolikums
LAF Folkreisa tehniskie noteikumi 2017. gadam
LAF Krosa komisijas kausa 2017. gada nolikums

Izmantotie resursi:
Autocross.lv