Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Ivars Vallers aizvadījis "TCR Eastern Europe" posmu "Red Bull Ring" trasē

Juris Grīns
Juris Grīns

Ivars Vallers aizvadījis "TCR Eastern Europe" posmu "Red Bull Ring" trasē
Foto: TCR Europe

Austrijas F1 sacīkšu trasē "Red Bull Ring" norisinājies autošosejas sacensību seriāla "TCR Eastern Europe" trešais posms, kurā piedalījās arī "LV Racing" komanda ar pilotu Ivaru Valleru un "Audi RS3 LMS TCR" automašīnu. Pēc ne tika veiksmīga pirmā brauciena, kurā piedzīvotas tehniskas problēmas un saņemts sods, otrajā sacīkstē izdevās finišēt vairākas pozīcijas augstāk.

Latviešu autosportists Vallers šajā trasē iepriekš savā karjerā nebija startējis. Līdz ar to treniņbraucienos izdevās pakāpeniski un strauji uzlabot rezultātus, kvalifikācijā ar jaunām riepām uzreiz par sekundi pārspējot paša iepriekš sasniegto apļa laiku. Pirmajā braucienā, startējot no 15. pozīcijas, piemeklēja tehniskas problēmas un 18. vieta finišā, kas arī tika pazaudēta, jo sekoja desmit sekunžu sods. Otrajā braucienā starts no 20. pozīcijas, bet finišā 14. vieta.

Ivars Vallers:

“Pirmās dienas starts izdevās lieliski, pakāpāmies par trīs vai četrām pozīcijām. Pirmajā aplī turējāmies 13. vietā. Otrā apļa lēnākajā līkumā pareizi nesaslēdzās ātrumkārba, izmeta kļūdu, nācās gandrīz apstāties, lai pārslēgtos pirmajā ātrumā. Tajā brīdī apdzina aptuveni septiņi braucēji, atkritām uz 18. pozīciju. Cīnoties pacēlāmies uz 17. vietu, bet pārkarsa bremzes un ierindojāmies atpakaļ 18. vietā – šajā pozīcijā sasniegts arī finišs. Pēc finiša piesprieda desmit sekundes par falšstartu, dienas beigās 20. vieta. Turpināsim cīnīties, jo braucienā uzrādītie apļa laiki bija ļoti labi – piektās līdz septītās vietas līmenī, tas iepriecina.”

“Otrajā sacīkstē starts no 20. pozīcijas 22 braucēju konkurencē. Starts ļoti labs, izdevās pakāpties par trim vai četrām pozīcijām jau startā. Brauciena laikā saglabājām labu tempu, līdz trasē izbrauca drošības mašīna. Restartu mazliet nogulēju, kas prasīja aptuveni piecas sekundes, lai aizcīnītos līdz priekšā braucošajai automašīnai. Sāku cīnīties par pozīciju jau gandrīz pie finiša karoga, no 13. vietas šķīra 0.1 sekunde.”

“Viss izdevās labi, konkurenti ļoti spēcīgi. Piedalīties šādā čempionātā ir liels izaicinājums, jo konkurenti ir ar lielu pieredzi un “Top 10″ ir augstas klases braucēji. Katrā sacensībā ir jauni uzvarētāji, nekad nevar paredzēt sacensību iznākumu. Ļoti aizraujoši piedalīties, laba gonka, bija temps, centos cīnīties, jāturpina iesāktais un rezultāts neizpaliks. Paldies visiem par atbalstu – komandai, ģimenei un visiem par ieguldīto darbu! Gatavojamies Slovākijai!”

Rezultāti: https://easterneurope.tcr-series.co...

Šobrīd aizvadīta puse no “TCR Eastern Europe” kausa izcīņas posmiem. Nākamās sacensības notiks 9. un 10. jūnijā Slovākijā, “Slovakia Ring” trasē.