Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Openkart" Attīstības līgas nākamais posms - "Time Attack" formātā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Openkart" Attīstības līgas nākamais posms - "Time Attack" formātā
Foto: Openkart.lv

Ceturtdien, 24. oktobrī, "Kartings.lv" hallē Jaunajā Teikā notiks šīs sezonas noslēdzošā "Openkart" Attīstības līgas sacīkste un pirmo reizi jaunajā hallē izmēģināsim Kausa izcīņas formātu, jeb citur sauktu par "Time Attack" formātu.

Katrs braucējs veiks astoņus (!) braucienus, katru ar citu kartingu. Tiks izmantoti vieni un tie paši astoņi kartingi, tātad katrs braucējs veiks vienu braucienu ar katru no tiem. Katra brauciena labākie apļa laiki tiks summēti kopā, tādējādi rezultāts būs astoņu labāko apļa laiku summa.

Šāds formāts Openkart ir jau izsenis un parasti tiek izmantots telpu trasēs. Pēc šāda paša formāta vienreiz gadā pulcējas arī aizvadītās sezonas labākie 20 Openkart čempionāta braucēji Openkart Ceļojošā kausa izcīņā, tāpēc arī formātam tāds nosaukums. Iepriekšējo reizi Ceļojoša kausa izcīņa notika šī gada martā, kad devāmies izbraukumā uz Gdaņsku E1Gokart halli.

Openkart Attīstības līgas sacīkstes tika ieviestas 2014.gada sezonā. Attīstības līga ir treniņsacīkstes braucējiem un smilškaste sacensību rīkotājiem, kur notestēt dažādas idejas, kā arī iztestēt trases. Kopš 2020. gada Attīstības līgas sacīkstes notiek visai reti - kopā tikai četras sacīkstes (divas XL Rīga un divas 333), iepretim 43 iepriekšējo sešu sezonu laikā.

SWS Sprint Cup un Junior Cup abu ieskaites braucienu rezultātus veidos labāko apļu laiku summa pēc sekojoša principa - pirmajai ieskaitei ar četriem gokartiem, kuriem nomināli mazākie numuri (piemēram 1,2,3,4), otrai ieskaitei, kuriem četri lielākie numuri (piemēram, 5,6,7,8). Ieskaites aizpildīsies pakāpeniski un rezultāts būs redzams pie katras rezultātu izdrukas. Savukārt Attīstības līgas rezultāts, kā jau iepriekš minēts būs klasisks - visu astoņu braucienu labāko apļu laiku summa.

Trase savu Openkart debiju piedzīvoja uzreiz pēc Līgo svētkiem Attīstības līgas sacīkstē, toreiz uz sacīksti ieradās 50 dalībnieki, kas bija ne tikai Openkart Attīstības līgas rekords, bet atkārtots telpu trašu rekords Openkart vispār. Iepriekšējais tika uzstādīts tikai trīs mēnešus agrāk - Openkart čempionāta šīs sezonas atklāšanas posmā XL Rīga Kartinga nams trasē Pārdaugavā.

Attīstības līgas statistika

Kopumā ir notikusi 51 Openkart Attīstības līgas sacīkste, no tām pa 12 Sporta kompleksa "333" Lielajā un Mazajā trasē, 8 "Biķernieku hallē" (savulaik "Ātruma Cilt" kartinga halle), 6 "XL Rīga", 4 "Rullītī", 3 "Kartings.lv" hallē, 2 Preses nama kartinga hallē, bet pa vienai "GoPlanet", Uzvaras parkā, "333" Drošas braukšanas poligonā un "333" Spices trasē. Kopējais dalībnieku skaits - 423. Visvairāk sacīkšu ir aizvadījis Kristaps Ķilkuts - 29, Kaspars Ritums - 23 un Edgars Sproģis - 20.

Aizvadītajā 51 sacīkstē uzvarēt spējuši 25 dalībnieki - 11 reizes Andrejs Laipnieks, pa četrām Kristaps Grīnieks, Harijs Cīrulis un Kaspars Ritums, trīs reizes Ērnijs Bitenieks un Jānis Čudovs, bet pa divām Normunds Skreija, Artūrs Freimanis un Dzintars Raits. Vēl 16 braucējiem ir pa vienai uzvarai. Uz pjedestāla viesojušies diezgan daudz braucēju - 66, bet visbiežāk Laipnieks 13 reizes.

Izmantotie resursi:
openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības