Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Čempionu sacīkstēm jau pieteikušies trīs F1 čempioni

Čempionu sacīkstēm jau pieteikušies trīs F1 čempioni
Mihaels Šūmahers un Sebastjans Fetels
Foto: www.raceofchampions.com

Ikgadējās Čempionu sacīkstēs savu dalību apstiprinājuši trīs F1 pasaules čempioni – Mihaels Šūmahers, Sebastjans Fetels un Džensons Batons.

Pagājušajā gadā Čempionu sacīkstes notika Vācijas pilsētā Diseldorfā. Sākotnēji bija plānots, ka šogad šīs sacīkstes notiks Frankfurtē, taču pēc tam, kad kļuva zināms, ka šo sacensību datums pārklājas ar Vācijas Bundeslīgas futbola spēli, tika nolemts šīs sacensības atkal rīkot Diseldorfā.

Lai arī līdz sacensību sākumam vēl ir daudz laika, jau šobrīd savu dalību apstiprinājuši četri braucēji, no kuriem trīs startē F1. Kā ceturtais pilots, kurš pieteicies šīm sacensībām, ir zviedrs Matiass Ekstrēms, kurš līdz šim Čempionu sacīkstēs uzvarējis trīs reizes.

''Ar lielu prieku decembrī atgriezīšos Čempionu sacīkstēs,'' saka Džensons Batons. ''Šis ir ļoti labs veids kā pabeigt sezonu, kā arī šajās sacensībās var satikt draugus no dažādām auto sporta disciplīnām.''

Atgādināsim, ka pagājušajā gadā portugāļu sportists Filipe Albukerke, finālā pārspējot rallija braucēju Sebastianu Lēbu, kļuva par Čempionu sacīkstes uzvarētāju, bet ceturto gadu pēc kārtas Nāciju kausu izcīnīja Vācijas izlase, kuras sastāvā brauca Sebastjans Fetels un Mihaels Šūmahers.

Pēdējo septiņu gadu uzvarētāji

GadsVietaČempionu čempionsUzvarētājs Nāciju kausā
2010.VācijaFilipe AlbukerkeMihaels Šūmahers un Sebastians Fetels
2009.ĶīnaMatiass EkstrēmsMihaels Šūmahers un Sebastians Fetels
2008.LondonaSebastiens LēbsMihaels Šūmahers un Sebastians Fetels
2007.LondonaMatiass EkstrēmsMihaels Šūmahers un Sebastians Fetels
2006.FrancijaMatiass EkstrēmsHeiki Kovalainens un Markuss Gronholms
2005.FrancijaSebastiens LēbsToms Kristensens un Matiass Ekstrēms
2004.FrancijaHeiki KovalainensŽans Alezī un Sebastiens Lēbs

Izmantotie resursi:
www.autosport.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja