Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Sestdien "333" trasē 38 folkreisa braucēji par vienu uzvaru

Jānis Pārums

Sestdien, plkst.12:00 sporta kompleksā 333 sāksies LAF Folkreisa Vasaras kausa noslēguma posms, kā arī sacensības autokrosa braucējiem. Pieteikumu termiņš noslēdzās ar jaunu dalībnieku skaita rekordu – sacīkstei pieteikušies 38 dalībnieki, kuriem jāsadala šī autosporta veida vienīgā sacīkstes uzvara! Turklāt savas cīņas aizvadīs 12 autokrosa dalībnieki. Sacīkste notiks pa asfalta un grunts segumu, savukārt laika apstākļi cīņu padarīs īpaši neprognozējamu.

Rīt pēdējā sacīkstē tiks noskaidrots uzvarētājs LAF Folkreisa sezonas galvenajā seriālā – Vasaras kausā. Tāpat noskaidrosies uzvarētāji Vidzemes un Zemgales reģionu kausa izcīņās. Lielais braucēju skaits – kopumā gandrīz 50 – paredz daudz atraktīvu startu. Paredzēts, ka pēc kvalifikācijas braucieniem sportisti aizvadīs uzreiz trīs finālus: C, B un A. A finālā iekļūs kvalifikācijas pirmo astoņu vietu ieguvēji. B finālā – 9. līdz 18. vietas ieguvēji, bet C finālā – 19. līdz 28. vietas ieguvēji. C fināla divi labākie sportisti iekļūs B finālā, bet B fināla divi labākie dalībnieki – A finālā. Tas, kurš uzvarēs A finālā, kļūs par šīs sacīkstes uzvarētāju.

Jāņem vērā, ka pastāv iespēja dalībnieku parkam apmainīties ar automašīnām – ja gadījumā kāda dalībnieka automašīnu kāds no klātesošajiem konkurentiem vai skatītājiem nolems nopirkt par nolikumā fiksēto samaksu 950 eiro (mašīnas īpašnieks no pirkuma nedrīkst atteikties), var sākties ķēdes reakcija, kad katrs mašīnu zaudējušais veic nākamo pirkumu, iegādājoties cita konkurenta auto.

LAF Folkreisa Vasaras kausa izcīņā uz uzvaru pretendē Artūrs Bāriņš un Jānis Nikels, bet teorētiskas iespējas gūt uzvaru ir arī Mārtiņam Lapsam. Vidzemes kausā par uzvaru spēkojas Raivis Riekstiņš un Roberts Plūme, bet izredzes uz uzvaru ir arī vairākiem citiem sportistiem. Raivis Riekstiņš un Ivars Kerns ir favorīti Zemgales kausa izcīņā, taču arī šajā vērtējumā ir vairāki pirmās vietas pretendenti.

Vasaras kausā, kas ir folkreisa centrālais seriāls, par uzvarām komandu vērtējumā spēkosies Folkreisa Fabrika un Raunas Bruģakmens, kurām sacīkstē asistēs arī jaunā komanda Kavita V. Par junioru kausa uzvaru cīnīsies Sandis Džeriņš un Rihards Dainis, taču kopumā uz starta būs pieci juniori – bez minētajiem arī Evija Vītola un folkreisā pirmo sacīksti aizvadīt gatavie Eliss Dukaļskis un Renārs Ēķis. Abi gan ir ļoti pieredzējuši citos autosporta veidos – abi ir kartinga absolventi, Dukaļskis – spēcīgs kroskartu braucējs.

38 dalībnieku pieteikumi ir jauns LAF Folkreisa rekords. Uz iepriekšējo Vasaras kausa posmu Mūsā pieteicās 31 dalībnieks, bet uz starta izgāja 28 – šie rādītāji tobrīd bija jaunākie folkreisa rekordi.

Interesantas cīņas gaidāmas arī autokrosa sportistu pulkā. Uz starta stāsies 2009. gada Latvijas čempions 2000 Super klasē Ainārs Kenigsbergs, šā gada vicečempions 1600 klasē Andis Kļava, viens no daudzsološākajiem 1600 klases braucējiem Andis Vanters un citi. 12 sportistiem būs jāsadala uzvara apvienotajā priekšpiedziņas un aizmugures piedziņas klasē. Kvalifikāciju, kā paredzēts, sportisti aizvadīs atbilstoši automašīnu piedziņai.

Informāciju sagatavoja:
Viesturs Saukāns, LAF Preses dienesta vadītājs

     [+] [-]

, 2010-10-22 17:24, pirms 14 gadiem
Nakam gad, ari ir doma braukt, ceru papildinat dalibnieku skaitu =)

     [+] [-]

, 2010-10-22 17:29, pirms 14 gadiem
nu kedes reakcija isti nevar sakties

     [+] [-]

, 2010-10-22 17:29, pirms 14 gadiem
Jaha rakstīja: Nakam gad, ari ir doma braukt, ceru papildinat dalibnieku skaitu =)
es ari

     [+] [-]

, 2010-10-22 17:50, pirms 14 gadiem
Nu, izsktās, ka būs liela jautrība; pag gadā FRistiem ļoti patika crašot starta trampalīnā.
Izskatās, ka latvijas autosporta fani tomēr māk pieņemt arī jaunas lietas (cenas ierobežojums).

333os būs super aizņemta ned. nogale - sestdien FR ar dalībnieku rekordu, bet svētdien Supersprints ar 160 dalībniekiem.


A.

     [+] [-]

, 2010-10-23 15:42, pirms 14 gadiem
Viss forši, trase ātrā, tikai laiks draņķīgs, bet neko, kā nekā oktobra beigas.