Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Openkart" vasaras nogrieznis noslēgsies ar 12. posmu Kandavas kartodromā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Openkart" vasaras nogrieznis noslēgsies ar 12. posmu Kandavas kartodromā
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Svētdien, 25. augustā, "Openkart" 18. sezonas vasara noslēgsies ar 12. posmu Kandavas kartodromā.

Šī būs sezonas ceturtā sacīkste Kandavā. Iepriekšējās trīs notika maija vidū, jūnija pašā sākumā un iepriekšējā bija jūlija pašās beigās pretējā virzienā. Šajos trīs posmos divas uzvaras Andrejam Laipniekam, bet maijā uzvaru izcīnīja Dāvis Zalmans.

Laikapstākļus sola pat karstus un saulainus. Virziens, konfigurācija un formāts absolūtā klasika - pret pulksteni, pilna trase un formāts ar pusfināliem. Būs arī divas Sodi World Series Sprint Cup un Junior Cup ieskaites. Šī būs 72. Openkart vizīte Kandavā un 43. reizi notiks čempioināta posms.

Kopvērtējums pirms 12. posma: openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības

Pēc aizvadītiem 11 posmiem pārliecinoši savam astotajam titulam pretī soļo Laipnieks, kuram jau vairāk nekā 100 punktu pārsvars pār otro vietu, toties par vicečempiona nosaukumu šogad būs ļoti aizraujoša cīņa starp Edgaru Sproģi un Dāvi Zalmanu. Vai Edgars izcīnīs savu augstāko rezultātu, viņam starp citu ienīgajam bez Andreja ir vairāk nekā viena uzvara, vai arī Dāvis izcīnīs ceturto v icečempiona nosaukumu. Komandām diezgan izteikts pirmais divnieks drošā attālumā viens no otra un vēl vairāk no sekotājiem - "Movers.lv" un "Pirmie". Toties par trešo briest pēdējo gadu lielākā cīņa starp "4x4", "Kartoholics" un "White Digital". Pēdējos posmos pārlieconoša iniciatīva un sniegums ir kartoholiķiem, kuriem iepriekšējā posmā uzvara pēc gandrīz sešu gadu pārtraukuma.

Izaicinājuma kausā diezgan pārliecinoši pretī kausam soļo Ričards Alekss Švaglis, bet aiz viņa sīva cīņa par pjedestālu starp Viljamu Plešu un Orestu Burgailu, nav tālu arī debitantu ieskaites līderi Niks Vucāns un Laimonas Skrodenis. Debitantiem turpat netālu aiz šiem ir cits lietuvietis Laimonas Starkēvičus, kurš lieliski aizvada sezonas otro trešdaļu.

Papildieskaitēs 95+ stabili pretī uzvarai dodas Raivis Liberts, dāmām Otīlija jau teju nodrošinājusi otro uzvaru kopvērtējumā. Junioros Orestas Burgaila ir līderis, Otīlija nav tālu. Intrigu gana daudz atlikušajiem sešiem posmiem.

Pirmo sacīksti Kandavā, toreiz Hansalīzings kartodromā, Openkart aizvadīja drīz pēc tā atklāšanas pēc rekonstrukcijas un renovācijas - 2008.gada 17. jūnijā. Toreiz uzvaru izcīnīja Artūrs Eversons, kurš vēlāk sezonas beigās kļuva par otro Openkart čempionu. No 2008. līdz 2011. gadam trase bija galvenā mājvieta Openkart kustībai, jo sezonā notika 5 līdz 7 čempionāta posmi, mainot gan braukšanas virzienu, gan izmantojot dažādus trasē esošos saīsinājumus. Arī šajā sezonā plānoti 5 posmi, atgriežot kartodromu Openkart pamattrašu vidū, kalendāru līdzīgi dalot ar Jelgavas "Rullīti" un abām Šauļu trasēm. Līdz šim Kandavā Openkart ir notikusi 71 sacīkste no tām 42 čempionāta posmi.

Aizvadīto 42 čempionāta sacīkšu laikā uzvaru izcīnījuši 22 braucēji. No pirmajiem kartodroma gadiem līdz slēgšanai Īpaši izceļas trīs openkartisti - 2009. gada čempions Dāvis Tobiass Kandavā čempionāta ieskaitē triumfēja 7 reizes, turklāt arī četras reizes pēc kārtas, 2010.gada čempions Daniels Mančinskis bija labākais 5 reizes, viņš arī visbiežāk no visiem viesojās uz goda pjedestāla - 11 reizes, savukārt 2013.gada čempions un trīskārtējais "B" līgas čempions Ivars Strencis uzvarēja 9 no 21 "B" līgas sacīkstēm, kas šajā trasē notika no 2009.gada vidus līdz 2011.gada nogalei.

Jaunajos laikos kopš trase atsāka savu darbību, aizvadītajos 18 posmos jau septiņas uzvaras izcīnījis ir Andrejs Laipnieks, sasniedzot Tobiasa rekordu, viņam arī 11 pjedestāli, sasniedzot Mančinska rekordu. Divas uzvaras Kristapam Grīniekam un Didzim Grāvītim, bet pa vienai uzvarai ir Krišam Jaunzemim, Renāram Paideram, Ričardam Freibergam, Rūdolfam Šmitam, Oļegam Moskalam, Aurēlijam Skromovam un Dāvim Zalmanam.

Kopš Kandavas trases atvēršanas pēc renovācijas 2008.gada jūnijā ir notikusi 71 Openkart sacīkste - 66 kartinga trasē, bet 5 dalībnieku parkā izveidotajā ziemas trasē 2010. - 2011. gada ziemā. Bez 42 čempionāta posma aizvadīts arī 21 "B" līgas posms un 8 komandu sacensības.

Izmantotie resursi:
openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības