Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Kandavas "Openkart" posms pulcē rekordlielu dalībnieku skaitu

Juris Grīns
Juris Grīns

Kandavas "Openkart" posms pulcē rekordlielu dalībnieku skaitu
Foto: Openkart.lv

Svētdien, 21. maijā, Kandavas kartodromā risinājās īres kartingu čempionāta "Openkart" piektais posms.

Kā vienmēr Kandavā lielisks laiks, lieliska atmosfēra, drāmas trasē un aizraujošas cīņas - ar to šī trase ir maģiska un leģendāra, kas droši vien bija par iemeslu negaidīti kuplam dalībnieku skaitam - posmā piedalījās 89 (!) dalībnieki, pārspējot ne tikai mūsu Openkart līdzšinējo rekordu, kas tika uztādīts 2021. gada jūnijā mazajā "333" trasē (77 dalībnieki, pērn turpat tas tika vēlreiz atkārtots), bet, ja atmiņa neviļ arī amatieru īres kartinga sacensību līdzdalības rekordu. Jā ir bijušas RedBull KartFight sacensības ar dalībnieku skaitu virs 100, bet tās tomēr bija RedBull mārketinga aktivitātes, kurās, lai piedalītos pietika iegādāties RedBull četrpaku. Šī bija debija 20 (!) dalībniekiem.

Pietiek par šo tēmu. Tagad pie pašas sacīkstes. Pirmais, kas priecēja, beidzot Openkart sacīkste nenotika novembrim atbilstošos laikaptākļos. Savu ceturto uzvaru šajā sezonā un 56. karjerā izcīnīja Andrejs Laipnieks (Movers.lv) un te ir vērts atzīmēt, ka Andrejam neizlozējās neviens no trim par ātrākajiem uzkatītajiem kartiem, un, neskatoties uz to ar Elizabeti Šulci (Cepti Pelmeņi) dalīts trešais ātrākais laiks kvalifikācijā, uzvara un ātrākais laiks pusfinālos un uzvara un sestais ātrākais laiks finālos. Otrais nedaudz vairāk nekā 0,1 sekundi aiz Andreja finišēja Izaicinājuma kausa līderis Kristofers Caune (Atkal Uzvara), kurš pēc uzvaras kvalifikācijā un pusfinālā startēja no pole position, pabija vadībā pirmos divus apļus, līdz Andrejs viņu pirmajā līkumā apdzina un turpmākā jau bija taktiskā cīņa vairāk vērojot kā situācija izvēršas aiz abu līderu mugurām. Caunem otrais pjedestāls nozīmē to, ka jau tagad skaidrs nākamgad viņš Izaicinājuma kausa nosacījumiem vairs neatbildīs.

Par trešo vietu sīva cīņa izvērtās starp Dāvi Zalmanu (Movers.lv) un Kristapu Ķilkutu (Kartoholics), kas visticamāk līderiem ļāva izvairīties no papildu konkurentiem uz uzvaru. Savu labāko sacīsti šosezon aizvadīja Aurēlijs Skromovs (Pirmie), kuram beidzot izdevās gan uzvarēt savu pusfinālu, gan izcīnīt augsto piekto vietu sīvā cīņā ar savu komandas biedru Rūdolfu Šmitu, gan dot izšķirošu pienesumu komandu ieskaitē. Aiz viņiem ar sezonas labāko rezultātu finišēja Sergejs Glaņenko (Kartoholics), bet astotajā vietā labākais debitants Eliss Dukaļskis. Neveiksmīga izloze no trešās starta vietas uz devīto posmā atsvieda Edgaru Sproģi (Pirmie), sekundi aiz viņa finišēja 95+ ieskaites uzvarētājs un 2017. gada čempions Kristaps Grīnieks (White Digital). Aiz viņa B fināla uzvarētājs Vadims Bergfelds un dāmu iekaites uzvarētāja Elizabete Šulce. Tādējādi pirmo reizi vēsturē finālā bija visu četru papildieskaišu braucēji. Ātrākais apļa laiks finālā un visā posmā Artūram Freimanim, kuram trešā vieta B finālā un 14. kopvērtējumā - 1:00,206.

Kvalifikācijā savu pirmo uzvaru jubilejas 50. posmā izcīnīja Matīss Valujevs (White Digital), tomēr lieliskais sniegums nepārvērtās labā sacīkstē, jo pusfināla pirmajā līkumā notika klasisks Kandavas "boulings", kas atsvieda Matīsu uz pusfināla pēdējo vietu, izdevās aizcīnīties līdz sestajai vietai braucienā, kas deva astoto starta vietu D finālā, kur izdevās pakāpties uz trešo vietu, bet tas ir vājš mierinājums, zinot, to, ko Matīss varēja šajā posmā sasniegt. Pagalam neveiksmīga šī sacīkste bija "4X4" (Dzenis, Grāvītis, Špatcs) komandai - sodi vieniem, sliktas izlozes citiem un pirmo trīs posmu otrās vietas ieguvējiem tikai desmitā vieta komandu vērtējumā, kas kopvērtējumā komandu atsvieda uz ceturto pozīciju. Izskatās, ka sezonas turpinājumā mūs sagaida aizraujoša cīņa par otro līdz piekto vietu komandām.

Komandām piektā uzvara un 100 no 100 punktiem "Movers.lv" (Laipnieks, Ritums, Zalmans), toties otrās līdz ceturtās vietas likteni noteica viens punkts - kāda nozīme ir gan papildpunktiem, gan vietai finišā. Ar 66 ieskaites punktiem otro vietu izrāva "Pirmie" (Šmits, Sproģis, Skromovs), bet "Kartoholics" (Ķilkuts, Glaņenko un Moskals) un "Atkal Uzvara" (Caune, Švaglis, Plešs) bija 65 punkti, pateicoties Caunes otrajai vietai posmā trešo pjedestālu sezonā izcīnīja jaunieši no "Atkal Uzvara". Un te tas ir - Kristapam būtu izdevies apdzīt Dāvi vai Sergejam būtu izdevies cīņā ar Rūdolfu un Aurēliju finišēt priekšā vismaz vienam no viņiem, otrie būtu kartoholiķi, būtu Švaglis pusfinālā uzrādījis par 0,05 sekundēm labāku ātrāko apļa laiku - otrie būtu jaunieši.

Izaicinājuma kausā viss pirmais trijnieks finālā - Caune, Dukaļskis, Šulce. Debitantiem Dukaļskis un Šulce, bet trešais kandavnieks Igors Dreijers. Smagajiem Grīnieks bija finālā, otrajā vietā kandavnieks Rolands Sufgofts, bet trešais veterāns Lauris Lapiņš (Kartingi.lv), kurš izvirzījies iekaites kopvērtējuma vadībā. Dāmām trešā uzvara, protams, Šulcei, otrā Annija Anna Vītiņa (Anonīmie Kartisti), trešā Alise Štolcermane. Debitantu un 95+ ieskaitē vē joprojām katrā posmā ir bijis cits uzvarētājs. Sevišķi tas priecē debitantiem - četri no viņiem šobrīd ir TOP30.

Nākamais posms 1. jūnijā Sporta kompleksā "Rullītis", Jelgavā.

5. posma rezultāti:

VietaDalībnieksKomandaDistancePunktiGokarts
1.Andrejs LaipnieksMOVERS.LV11 apļi4712
2.Kristofers CauneATKAL UZVARA+0.115427
3.Dāvis ZalmansMOVERS.LV+1.007381
4.Kristaps ĶilkutsKARTOHOLICS+1.097359
5.Aurelijus SkromovasPIRMIE+4.009348
6.Rūdolfs ŠmitsPIRMIE+4.225325
7.Sergejs GlanenkoKARTOHOLICS+6.3543011
8.Eliss Dukaļskis+7.0872810
9.Edgars SproģisPIRMIE+7.987284
10.Kristaps GrīnieksWHITE DIGITAL+8.968276

Pilni rezultāti: openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības

Izmantotie resursi:
openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības

     [+] [-]

, 2023-05-22 17:55, pirms 11 mēnešiem
Wow, šis noteikti bija labs pasāciens! 88 braucēji, labi, ka alfabētā ir tik daudz burti, jo finālu skaits bija iespaidīgs.