Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Daudzpusīgais El Atīja veic testus Rīgā un nākamsezon varētu braukt WRX

Ints Megnis
Ints Megnis

Daudzpusīgais El Atīja veic testus Rīgā un nākamsezon varētu braukt WRX
Nāsirs El Atīja. Foto: motorsport.com

Divkārtējais Dakaras rallijreida uzvarētājs, kādreizējais pasaules rallija čempionāta dalībnieks un Londonas olimpisko spēļu medaļnieks stenda šaušanā Nāsirs El Atīja ceturtdien un piektdien aizvadījis rallijkrosa testus Rīgā, esot tuvu tam, lai nākamsezon brauktu pasaules rallijkrosa čempionātā.

El Atīja ceturtdien un piektdien Biķerniekos testēja "ES Motorsport" komandas "Skoda Fabia Supercar" automašīnu, kopā ar viņu to veicot arī WRC braucējam Kevinam Abringam, kurš šobrīd ir vienības testpilots. Komandas mašīna tika prezentēta pagājušajā mēnesī un tagad tā pirmoreiz devusies rallijkrosa trasē. "ES Motorsport" izvēlējās Rīgu, lai salīdzinātu savus laikus ar mašīnām, kas pagājušajā nedēļas nogalē šeit aizvadīja pasaules čempionāta etapu.

"Godīgi sakot, ir labāk nekā gaidījām," izteicies komandas vadītājs Ramūns Fetingis. "Jau no pašiem pirmajiem apļiem varu teikt, ka mēs spējam tikt Eiropas čempionāta finālā. Līdz ar to tas ir diezgan labi. Mēs esam tiešām laimīgi."

Tiek prognozēts, ka Abrings tuvākajā laikā lietuviešu komandai paliks testpilota lomā, bet saistībā ar El Atīju tiek strādāts pie pēdējām detaļām, lai viņš 2019. gadā brauktu pasaules čempionātā.

"Esam tiešām laimīgi par pilotiem. Nāsirs ir ļoti labs citās sacensībās un pašlaik viņš izbauda rallijkrosa mašīnu. Arī no Kevina iegūstam vērtīgas zināšanas. Vēl neesam parakstījuši līgumu, tomēr esam diezgan droši, ka nākamgad pasaules čempionātā redzēsim jaunu seju," saka Fetingis. "Nevaru oficiāli apstiprināt, ka Nasars tuvojas, tomēr viņš ir tiešām priecīgs par mašīnu, par komandu un mēs esam priecīgi par viņa sniegumu. Tāpēc darām visu, lai panāktu vienošanos par nākamo sezonu."

Pašlaik "EM Motorsport" lemj vai būvēt arī otru mašīnu pēc pašreizējiem noteikumiem, vai fokusēties uz elektriskās mašīnas attīstīšanu, jo paredzams, ka drīzumā pasaules rallijkrosa čempionāts varētu pārslēgties uz elektromašīnām, tomēr tas nenotiks ātrāk par 2021. gadu. "Pašlaik komanda domā, kuru mašīnu būvēt. Jau attīstīt elektronisko "Supercar" vai parasto "Supercar". Mūsu plāni pasaules rallijkrosa čempionātā ir uz vismaz pieciem gadiem, līdz ar to mums šā vai tā nāksies būvēt elektrisko mašīnu, ja pēc 2021. gada gribam būt pasaules čempionātā."

Izmantotie resursi:
https://www.motorsport.com/world-rx...