Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Uzvaras parku ieņem kartinga braucēji, Sproģim pirmā uzvara

Juris Grīns
Juris Grīns

Uzvaras parku ieņem kartinga braucēji, Sproģim pirmā uzvara
Foto: openkart.lv

Edgars Sproģis piektdien, 20.maijā, Uzvaras parka pagaidu trasē Attīstības līgas 4.posmā svinēja savu pirmo uzvaru. Pēdējos 15 posmos katrā ir bijis cits uzvarētājs.

Otrā vieta, pēc Artūram Freimanim piespriestā 3 vietu soda par starta sadursmes izraisīšanu pirmajā līkumā, Openkart veterānam Andrim Orniņam, bet trešais pirmo reizi uz Openkart pjedestāla cits veterāns Egils Pārups. Sacīkstē piedalījās 28 dalībnieki un Kristiāns Dāvis kļuva par 999. dalībnieku, kas kādā no Openkart sacīkstēm startējis kopš 2007.gada.

Trase šogad tika izveidota savādāka nekā iepriekš, nedaudz īsāka kā plānota sākumā, jo bija nepieciešams iežogot visu teritoriju, un ar pagājušā gada trasi kopīgi bija vien pārdesmit metri. Trase bija daudz ātrāka, platāka un ātruma slāpēšanai bija izveidots tikai viens slāpētājs, līdz ar to daudz mazāk bija dažādu incidentu, arī apdzīšanas iespējas labākas, bet trases garums praktiski identisks - 680 metri.

Abās kvalifikācijas sesijās lielisks sniegums padevās Vadimam Bergfeldam, kurš pamazām tuvojas Openkart elites braucēju sniegumam un šogad uzrāda acīm redzamu progresu. Otrais pussekundi aiz Vadima Jurijs Fedorenko, trešais viens no jaunajiem braucējiem Sandis Eislers, aiz viņa Artūrs Freimanis - 2014.gada Openkart gada debitants un iepriekšējās sezonas 4.vietas ieguvējs.

C finālā labs brauciens Gintam Bērzem, kurš noturēja uzvaru no Kristapa Stibes tīkojumiem, un iekļuva B finālā. No poles startējušais Kārlis Priedītis ar stabilu braucienu līdz pat pēdējam B fināla apļiem spēja noturēt līderpozīcijas, tomēr pēdējā aplī viņu apdzina Kristaps Ķilkuts, turklāt "s" veida līkumā notika cīņa ar Lauri Lapiņu, un izraisījusies sadursme 100 metrus pirms finiša izraisīja nelielu haosu, no kura gan Kārlis izbrauca kā otrais.

Fināls bija divu braucēju dominance. Diemžēl izlozētais kartings par pjedestālu neļāva cīnīties Vadimam Bergfeldam, toties visu sacīksti notika aizraujoša cīņa starp Sproģi un Freimani, piektajā aplī Edgars izvirzījās vadībā un izcīnīja savu pirmo Oepnkart uzvaru, diemžēl brauciena pirmajā līkumā Freimanis kļūdījās ar bremzēšanas punktu un sagrieza Fedorenko, līdz ar to 3 vietu sods neļāva kāpt uz goda pjedestāla. Trešais trasē un otrais sacīkstē finišēja Andris Orniņš, kurš pirms pieciem gadiem bija starp Openkart līderiem un izcīnīja arī divas uzvaras čempionātā un vienu "B" līgā. Trešais veterāns Egils Pārups, kurš Openkart debitēja vēl 2008.gadā.

4. posma finālbrauciena rezultāti

VietaBraucējsRezultāts
1Edgars Sproģis15 apļi
2Andris Orniņš+10.305
3Egīls Pārups+10.570
4Jurijs Fedorenko+11.154
5Artūrs Freimanis+1.292 (3v)
6Miķelis Lukša+21.477
7Reinis Melngailis+22.514
8Kristaps Ķilkuts+25.522
9Vadims Bergfelds+28.810
10Sandis Eislers+35.113

Pilni rezultāti: OpenKart

Mērķis Attīstības līgas sacensībām ir ļaut braucējiem trenēties un apgūt dažādas iemaņas, bet rīkotājiem pamēģināt dažādus sacensību formāta risinājumus, padarīt Openkart sezonu daudzveidīgāku, noslīpēt atsevišķu sacensību elementus, kā arī testēt dažādus trašu konfigurāciju risinājumus un jaunas trases.

Nākamā Openkart sacīkste jau nākamnedēļ - 28.maijā, kad notiks čempionāta izbraukuma posms Viļņā Plytine kartodromā. Par tālāko sezonu domājot, ir labas ziņas no Kandavas, bet par to vēlāk...

Attīstības līgā kopš tās ieviešanas 2014.gadā ir notikusi 21 sacīkste, uzvaru ir izcīnījuši 17 dažādi dalībnieki - trīs reizes Ernests Bitenieks, pa divām Normunds Skreija un Kristaps Grīnieks, bet pa reizei Vilnis Kepe, Ivars Strencis, Roberts Bāriņš, Andrejs Laipnieks, Renārs Vinokurovs, Artūrs Freimanis, Andrejs Vainutis, Kaspars Ritums, Edgars Bitenieks, Dāniels Lācis, Dzintars Raits, Jānis Čudovs, Ričards Freibergs un tagad arī Edgars Sproģis. Uz pjedestāla pabijuši 39 dalībnieki - raženākie Grīnieks 6 reizes, Freimanis 5 reizes, Bitenieks un Cīrulis pa 4 reizēm, Kalnītis 3 reizes, bet pa 2 pjedestāliem Laipniekam, Memenam, Krišjānim Rolim, Braueram, Skreijam, Ritumam un Sproģim.

Izmantotie resursi:
OpenKart