Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

''Liepājas Kauss 2023'' MX1 klasē uzvar leģendārais igauņu motobraucējs Tanels Leoks

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

''Liepājas Kauss 2023'' MX1 klasē uzvar leģendārais igauņu motobraucējs Tanels Leoks
Lauris Freibergs un Tanels Leoks. Foto: www.facebook.com/tanel.leok

Aizvadītajā nedēļas nogalē Liepājas mototrasē ”Lauma” norisinājās motokrosa sacensības ”Liepājas Kauss 2023”, kurās dalību bija pieteikuši vairāki vadošie sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Somijas.

Kopumā šajās motokrosa sacensībās Liepājā startēja 119 sportisti, kuri tika sadalīti astoņās klasēs: MX1, MX2, MX125, MX85, MX65, Solo B, Solo C un Solo D.

Pašā prestižākajā solo motociklu klasē MX1, ļoti spēcīgas konkurences apstākļos, uzvaras laurus divu braucienu summā plūca leģendārais Igaunijas motobraucējs Tanels Leoks, otrais palika Tanela tautietis Gerts Krestinovs, bet labāko trijnieku noslēdza “Rodeo MX” pārstāvis Toms Macuks. Šajā klasē startēja arī citi pazīstami motobraucēji kā, piemēram, Juso Matikainens (Somija), Domantas Jazdauskas (Lietuva), Karels Kutsars (Igaunija), Kārlis Kalējs (Latvija), Andero Lusbo (Igaunija) u.c.

Interesanti, ka visiem MX1 braucējiem treniņi “Laumas trasē” un dalības sacensībās bija bez maksas. Kā vēstīja organizators, piemēram, Tanela Leoka ieguvums balvās un prēmijās šajās sacensībās bija ap 1000 EUR.

MX2 šoreiz startēja tikai divi braucēji – Karels Tilks no Igaunijas un Tomass Šaicāns (Saldus motoklubs). Pēc diviem braucieniem abu starpā rezultāts bija 1:1 jeb katra šī braucēja kontā pa vienam uzvarētam braucienam. Tā kā otrajā braucienā ātrāks bija Tilks, viņš tika pie Liepājas kausa zelta medaļas.

125cc klasē galvenā spēkošanās notika starp Markusu Kokinu (MX Moduls) un igauni Romeo Pikandu, kuri divu braucienu summā ieguva vienādu punktu skaitu. Tā kā Pikands otrajā braucienā bija sekmīgāks, arī summā viņam 1. vieta. Otrais palika Kokins, bet TOP3 noslēdza Sebastians Leoks no Igaunijas.

65cc klasē divu braucienu summā uzvarēja Johans Hansmans no Igaunijas, uz goda pjedestāla otrā un trešā pakāpiena atstumjot attiecīgi Georgu Fridrihsonu un Sebastianu Kasku (Igaunija).

Arī 85cc klasē dominēja Igaunijas jaunie braucēji, ieņemot visu goda pjedestālu. Uzvaras laurus plūca Travis Leoks, 2. vietu izcīnīja Lūkass Leoks, bet trešais palika Karls Tēsalu.

“Pasākums izdevās ļoti labs, pat par 20% labāks kā biju cerējis. Izdevās trasi sagatavot kā gribēju. Protams, bija vēl lietas, ko vēlējos izdarīt vēl vairāk un labāk, bet jāņem vērā, ka ļāvu visas nedēļas garumā šeit trenēties un paralēli gatavoju trasi un tās apkārtni. Liela piekrišana bija no igauņu sportistiem un lietuviešiem, padarot šīs sacensības starptautiskas. Tāpat bija arī viens braucējs no Somijas. Daudzi sportisti teica, ka tik apmeklētā motokrosā sen nebija startējuši, un tas priecē, jo publikas bija patiešām daudz. Skatītāju automašīnām gandrīz vai nebija vairs vietu, kur tās novietot,” par aizvadīto sacensību iznākumu gandarīts bija to organizators, 2000. gada Eiropas čempions motokrosā Lauris Freibergs.

Izmantotie resursi:
lamsf.lv