Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Štolcermanis: ''Varēju un gribēju labāk. Mūsu vieta ir trijniekā''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Štolcermanis: ''Varēju un gribēju labāk. Mūsu vieta ir trijniekā''
Tomass Štolcermanis. Foto: no personīgā arhīva

Iepriekš vēstījām, ka talantīgais latviešu kartinga braucējs Tomass Štolcermanis nedēļas nogalē Itālijā izcīnīja septīto vietu pasaules čempionātā. Pats sportists pēc sacensībām atklāja, ka ar septīto vietu nav apmierināts.

Nellija Štolcermane par dēla veikumu: "Tomass Štolcermanis kļuva par pirmo latvieti FIA pasaules čempionātā OK klasē, kurā sacenšas braucēji no 15 gadu vecuma – un tālāk bez ierobežojumiem. Piedalījās 90 braucēji. Tomass debijas reizē bija viens no labākajiem kvalifikācijas braucienos, bet pusfinālā savā braucienā finišēja otrais. Finālā Tomass startēja no septītās pozīcijas. Pirmos 20 dalībniekus šķīra sekundes simtdaļas. Lai arī no ārmalas, starts bija veiksmīgs. Sekoja cīņa 20 apļu garumā, kur katra simtdaļa, katra mazākā kļūda maksāja vietu. Tomass fināla laikā aizcīnījās pat līdz trešajai vietai. Neliela kļūda var maksāt vairākas vietas, jo visi iet bampers pie bampera. Tomass finišēja devītajā vietā, bet tā kā priekšā braucošie saņēma soda sekundes par iespiestu bamperi, oficiālajos FIA Pasaules čempionāta rezultātos ieguva septīto vietu. Tas ir liels sasniegums Latvijai."

Tomass Štolcermanis par startu pasaules čempionātā: "Pirmā sezona OK klasē, startējot kopā ar ļoti pieredzējušiem un augstākā līmeņa braucējiem, izdevās salīdzinoši laba. Varēju un gribēju labāk, jo mūsu vieta nav septītā, mūsu vieta ir "Top 3" ar manu nereālo ātrumu! Viss notiek, kā jānotiek. Iespējams, vēl nebiju gatavs nobraukt labāk. Pēc šīm sacensībām būs pārrunas un uzlabojumi – ar laiku skanēs arī Latvijas himna! Mega liels paldies visiem cilvēkiem, kuri sekoja līdzi un turēja īkšķus par mani."

Informāciju sagatavoja:
Edgars Buļs

     [+] [-]

, 2022-09-20 07:10, pirms 2 gadiem
Patīk šī zēna pārliecība, tik uz priekšu

     [+] [-]

, 2022-09-20 09:35, pirms 2 gadiem
Dod virsū, Tomass!