Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Paženo uzvar IndyCar čempionātā

Juris Miņins
Juris Miņins

Paženo uzvar IndyCar čempionātā
Simons Paženo
Foto: AFP/Scanpix

Ar Simona Paženo uzvaru Sonomas trasē un arī visā čempionāt'noslēdzas 2016. gada IndyCar sezona. Francūzim šis ir pirmais čempiona tituls.

Lai nodrošinātu čempiona titulu Simonam Paženo pēdējā posmā nebija nepieciešams nekas īpašs, faktiski, jāiegūst vien daži punkti, taču viņš savu otro sezonu IndyCar seriālā noslēdza, kā tautā saka, "ar stilu", izcīnot piekto uzvaru sezonā, neatstājot nekādas šaubas par šīs sezonas labāko braucēju.

Jāpiebilst, ka šī uzvara ir īpaša, jo šajā sezonā "Team Penske" īpašnieks Rodžers Penske svin savu 50. sezonu autosportā.

Aiz Paženo Sonomans trasē finišēja Greiems Reihels un Huans-Pablo Montoija. Savukārt Paženo tuvākais sekotājs Vils Pauerss sacensības noslēdza priekšlaicīgi.

Tāpat ir jāpiebilst, ka šī bija arī piektā "Chevrolet" uzvara čempionātā pēc kārtas, t.i., kopš atgriešanās seriālā 2012. gadā viņi katru sezonu ir spējuši tikt pie titula. Šāda viena ražotāja dominance, protams, neapmierina daudzus, tāpēc IndyCar vadība jau pavisam tuvā nākotnē ieviesīs virkni ierobežojumu, tajā skaitā arī unificētas aerodinamiskās paketes visām formulām.

Aiz Paženo un Pauera, trešajā vietā čempionātu noslēdza Helio Kastronevešs, bet aiz viņa sekoja Džozefs Ņūāgrdens, Greiems Reihels, Skots Diksons, Tonijs Kānans un Huans-Pablo Montoija.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports