Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Lokomotīvei" nepieciešams +5 pret Gdaņskas naftiniekiem

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"Lokomotīvei" nepieciešams +5 pret Gdaņskas naftiniekiem
"Lokomotīves" vladivostokieši kopā ar mehāniķi Sergeju Mikulovu
Foto: Jevgēņijs Jaņens, Sportacentrs.com

Šodien plkst. 16:00 Daugavpils "Lokomotīves" spīdvejisti savā trekā aizvadīs priekšpēdējās Polijas 1. spīdveja līgas finālčetrinieka sacīkstes, tiekoties ar Gdaņskas "Lotos" vienību. Saglabāt reālas izredzes uz otro vietu ļaus tikai uzvara ar vismaz piecu punktu pārsvaru.

Izredzes ir, bet ne viss ir atkarīgs no pašiem

Vēl pāris nedēļas atpakaļ Daugavpils "Lokomotīve" bija reālākais pretendents uz otro vietu turnīra tabulā, kas ļautu turpināt cīņu par iekļūšanu Ekstralīgā, taču tagad situācija vairs ne tuvu nav tik labvēlīga. Neizšķirts savā trekā pret Žešuvas "Marma", kas ar pusotru kāju jau ir nodrošinājusi sev vietu Ekstralīgā, kā arī zaudējums Gņežno "Start" ar divu punktu pārsvaru (44:46) daugavpiliešus atmetis uz ceturto vietu. Komandas atbalstītāji ar tādu notikumu pavērsienu nav apmierināti, jo pēdējais zaudējums ir norakstāms uz kluba vadības pieļauto kļūdu - piekrišanu cīnīties ar "Start" bez virknes vadošo braucēju.

Lai arī "Lokomotīves" prezidents Vladimirs Ribņikovs jau uzņēmies atbildību par zaudējumu, situāciju vieglāku tas nepadara. Vairāki spīdveja cienītāji pat atklāti izlēmuši boikotēt šodien gaidāmo cīņu ar Gdaņskas "Lotos". Īsti nav skaidrs, vai "Loko" vadība grib startēt Ekstralīgā (un vai vispār var to atļauties?) un, vai to pieļaus Polijas spēcīgākās līgas vadība, bet spīdvejistiem nav par to jādomā, viņu galvenais uzdevums ir parādīt lielisku rezultātu trekā. Izbraukumā "Lotos" piekāpāmies ar četru punktu deficītu, tādēļ šodien ir jāuzvar ar vismaz pieciem punktiem, kas garantēs arī bonuspunktu. Panākums ar pieciem punktiem ļaus daugavpiliešiem pirms pēdējās kārtas pakāpties uz otro vietu. Tālākais gan var vairs nebūs atkarīgs tikai no mūsu braucējiem, jo daudz ko izšķirs, kā savas sacīkstes aizvadīs galvenie konkurenti Gņežno "Start". Šobrīd abām komandām ir pa desmit punktiem, bet savstarpējās cīņās poļiem ir priekšrocība. Ja "Start" šodien pieveic "Marma" un nākamnedēļ "Lotos", tad augstāk par trešo vietu "Loko" nevarēs uzkāpt.

"Lotos" visus spēkus koncentrē cīņai ar "Start", nevis "Lokomotīvei"

Šodienas pretinieks vēl pirms sezonas starta bija paziņojis, ka kluba galvenais uzdevums ir atgriezties Ekstralīgā, no kuras iepriekšējā sezonā nācās izkrist. Sezonas gaitā gan kļuva skaidrs, ka tas nebūs viegli izdarāms uzdevums, kaut arī vēl pāris kārtas iepriekš tieši "Lotos" atradās vislabākajās izejas pozīcijās. Naftas koncerna "Lotos" sponsorētais Gdaņskas klubs pēdējās cīņās piedzīvo vienu zaudējumu pēc otra, pie tam "Marmai" tikai zaudēts ar graujošo 22:68. Neskatoties uz to, tieši "Lotos" ir vislabākajā pozīcijā cīņā par otro vietu, jo klubam ir divu punktu handikaps attiecībā pret "Lokomotīvi" un "Start", pie tam noslēdzošajā kārtā gdaņskieši savā trekā uzņems "Start", kur to varētu apmierināt uzvara ar jebkādu pārsvaru.

Iespējams, tieši šī iemesla dēļ Polijas klubs uz Daugavpili nedodas ar mērķi obligāti tikt pie uzvaras, jo galvenā uzmanība tiek koncentrēta nākamajā nedēļā gaidāmajai cīņai ar "Start". Tā rezultātā, Daugavpilī neredzēsim vienu no komandas līderiem zviedru Tomasu Jonasonu, kas mūsu vienības izredzes tikt pie nepieciešamā +5 tikai uzlabo. Ja Jonasona ierindā nebūs, tad cits zviedrs "Grand Prix" seriāla pamatsastāva dalībnieks Magnuss Zeterstrēms gan būs gatavs cīnīties ar labākajiem daugavpiliešiem. Vēl vakar Zeterstrēms bija tuvu Zviedrijas čempiona titulam, taču palika trešais.

Viesu rindās viena no galvenajām personām būs krievs Renats Gafurovs, kurš vakar Krievijas izlases rindās startēja Eiropas pāru čempionāta finālā. Pieteikts šiem mačiem bija arī čehs Matejs Kuss, bet uz treka viņš tā arī neizgāja. No poļiem bīstamākais būs Davids Stahira, kuram piebalsot centīsies Pāvels Hļibs, kā arī Damians Spežs ar Mateušu Lampkovski.

"Lokomotīve" gatava graut pretinieku

Ja "Lotos" pat neveiksme ļaus saglabāt izredzes uz otro vietu, "Lokomotīvei" rezerves variantu vairs nav. Šodien obligāti jāuzvar, tādēļ arī sastāvs ir sapulcināts atbilstošs - visi labākie šī gada komandas modeļa spīdvejisti. "Loko" pārstāvēs viss Latvijas čempionāta godalgotais trijnieks ar brāļiem Lagutām un Kjastu Puodžuku. Traumu sadziedējis arī Maksims Bogdanovs, kurš paspējis savākt komplektu Zviedrijas otrās spīdveja līgas sacīkstēs. Gatavs lieliem darbiem būs arī Romāns Považnijs, kurš ne vienu reizi vien demonstrējis labu braukšanu. Savus punktus atvedīs arī juniori Vadims Tarasenko un Vjačeslavs Giruckis.

Lai arī pēdējās mājas gonkās "Lokomotīve" nav spējusi uzvarēt, šodien jānotiek brīnumam, lai daugavpilieši pēdējo atrādīšanos mājās nenoslēgtu ar pārliecinošu uzvaru. Nu nav "Lotos" arsenālā nekā tāda, kas varētu izrādīties pārāks par "Lokomotīves" piedāvāto. Interesanti, ka līdzšinējās septiņās savstarpējās cīņās "Loko" ir izdevies uzvarēt vien divas reizes. Šodien jābūt trešajai uzvarai. Teksta režīmā notikumiem Daugavpilī varēsiet sekot šeit: Relacja live z meczu Lokomotiv Daugavpils -...

Ceram uz "Start" neveiksmi

"Lokomotīvei" šodien ne tikai jāuzvar, bet arī uzmanīgi jāseko notikumiem Gņežno, kur vietējais "Start" uzņems līgas līderi "Marma". Mūsu interesēs būtu "Start" zaudējums, taču favorīti būs tieši starteri, kuri savā trekā allaž bijuši spēcīgi. Ja "Start" uzvarēs, "Lokomotīvei" pēdējā kārtā obligāti būs jāpaņem punkti viesos pret "Marma", kas ir ļoti, ļoti, ļoti smags uzdevums. Šīs sacīkstes sākums plkst. 17:00. Teksta tiešraide šeit: Relacja live z meczu Start Gniezno - Marma...

Lokomotīve - Start

LokomotīveValstsLotosValsts
Grigorijs LagutaLatvijaDavids StahiraPolija
Vadims TarasenkoKrievijaMateušs LampkovskisPolija
Kjasts PuodžuksLatvijaPāvels HļibsPolija
Vjačeslavs GiruckisLatvijaRenats GafurovsKrievija
Romāns PovažnijsKrievijaMagnuss ZeterstrēmsZviedrija
Maksims BogdanovsLatvijaDamians SpežsPolija
Artjoms LagutaKrievijaMatejs KussČehija

Polijas 1. spīdveja. Cīņa par 1.-4. vietu

VKomandaSacīkstesP
1.Marma1016
3.Lotos1012
3.Start1010
4.Lokomotīve1010

Lokomotīves nākamo sacīkšu kalendārs

DatumsSacīkstes
19.09.Lokomotīve - Lotos
26.09.Marma - Lokomotīve
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-09-19 13:14, pirms 14 gadiem
kapec nebus video translacijas?

     [+] [-]

, 2010-09-19 16:32, pirms 14 gadiem
Es gribu šito redzēt, būtu interesanti!

     [+] [-]

, 2010-09-19 16:34, pirms 14 gadiem
ož pēc smagas sagrāves 15:3 pēc trīs braucieniem. Loko neatstās nekādas iespējas!

     [+] [-]

, 2010-09-19 17:53, pirms 14 gadiem
Jopt,tads atraviens 40 punktu atraviens!

     [+] [-]

, 2010-09-19 18:16, pirms 14 gadiem
Stars diezin vai zaudes 8 punkti atraviens !