Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Motobols,-kā izbijis Latvijas sporta fenomens.

Dublis Nr.1

Pieļauju,ka daudzi nemaz nezin,kas tas tāds ir-motobols.Tas ir viens.Otrs ir tas,ka daudzi būs izbrīnīti,un varbūt ka daļa neticēs,ka Latvijā tāds sporta veids ir bijis un bijis visai populārs.Nu ir bijis,bet izbijis-teiksim tā.
Bet,kas bijis,tas bijis.Vai ne?....
Īsi sakot par motobolu-tas ir futbols uz močiem,diezgan līdzīgi ar standarta futbola spēles noteikumiem.
Tajā bijusajā savienībā,kur eksistēja Latvija,Latvija arī piedalījās čempionātos ar motobola komandām.Sākumā,sākot no 1964 gada,kad sāka piedalīties ar veselām divām komandām-"Bieriņi"(Rīga) un "Daugava"(Rīga)-nekādi diži sasniegumi nebija,bet sākot ar 70-to gadu sākās vērā ņemami panākumi Latvijai,un konkrēti tas saistās ar Latvijas motobola Goliātu-"Ādaži"(Rīga).
Pa teļļuku rādīja un arī stadions pulcēja daudz līdzjutējus.Nu ap 5 k toč bij.Bij jau Latvijai arī vēl viena neslikta komanda tai laikā-"Uzvara",bet nu nebij tik spēcīga kā "Ādaži".
Par "Ādažu" ziedu laiku virsotni var teikt ka tas bij 1977 gads,kad izcīnija sudraba medaļas,un tikai 2 pts.trūka līdz zeltam,kuru ieguva tā laika pasaules motobola monstrs Elistes "Automobilists".
Bet toties tajā gadā "Ādažu" motobolists Jānis Zāle kļuva par labāko vārtu guvēju visā līgā ar 24(!) iesistām bumbām vārtos.Fenomenāli.Tolaik Rīgā "Ādaži" sagrāva "Automobilistu" ar 5:2,bet izbraukumā minimāli zaudēja ar 2:3,un visus vārtus "Ādažu" labā guva Zāle abās spēlēs.
Nu un pienāca 1983 gads,kad motobols Latvijā praktiski momentāli iznīka.Un tas viss ir aizgājis aizmirstībā.

     [+] [-]

, 2023-07-18 14:57, pirms 11 mēnešiem
bija vēl viena laba blice, kovrovas kovrovec, ar ko ādaži parasti spīvi kapājās
bet jā, ar elisti bija grūti

     [+] [-]

, 2023-07-18 18:51, pirms 11 mēnešiem
purva_velns rakstīja: bija vēl viena laba blice, kovrovas kovrovec, ar ko ādaži parasti spīvi kapājās
bet jā, ar elisti bija grūti
Tai elites līgā bij diezgan augsta līmeņa pasaules motobola blices,un uz tā fona"Ādaži" gandrīz visu desmitgadi praktiski cīnījās par medaļām.Tas vien ko nozīmē,cik augsts bij "Ādažu" spēles līmenis.

     [+] [-]

, 2023-07-22 07:04, pirms 11 mēnešiem
Ādažu komandas sakarā noteikti jāpiemin arī brāļus Zirņus, šķiet, Agri un Daini, un, ja nemaldos, vai tur starp līderiem nebija arī Elmo Salms, kurš vēlāk strādāja auto biznesā Latvijā.

     [+] [-]

, 2023-07-22 07:11, pirms 11 mēnešiem
Starp citu, bija tāds teiciens par motobola bumbu, manuprāt, ap 50 cm diametrā, kuru reizēm tā saspieda starp močiem, ka gaiss izgāja ārā: un no lielā lādiņa pāri paliek ādiņa... Manuprāt, reiz motobola maču reiz redzēju savām acīm Cēsu stadionā, ber varbūt tie tikai pārāk dzīvi iespaidi pēc tolaik avīzēs lasītā par Ādažu komandas spəlēm PSRS čempionātā...

     [+] [-]

, 2023-07-22 10:54, pirms 11 mēnešiem
wolmar rakstīja: Ādažu komandas sakarā noteikti jāpiemin arī brāļus Zirņus, šķiet, Agri un Daini, un, ja nemaldos, vai tur starp līderiem nebija arī Elmo Salms, kurš vēlāk strādāja auto biznesā Latvijā.
Brāļi Zirņi jā,viņi meistarīgi spēlēja futeni uz močiem.Par Elmo Salmu es neko tā neatceros,kā motobolistu,varbūt viņs spēlēja motobolu ,bet nedaudz,un diez vai viņs bij starp motobola stāriem Ādažos.Es atceros ka viņs labi brauca autosacīkstēs Biķerniekos.Toreiz pa teļļuku rādīja autosacīkstes no Biķerniekiem.Viņs vispār ir igaunis.Kādā sakarā viņs pārcēlās uz dzīvi Latvijā-nezinu.Varbūt ka aprecējās seit un kļuva par latvieti.

     [+] [-]

, 2023-07-22 11:07, pirms 11 mēnešiem
wolmar rakstīja: Starp citu, bija tāds teiciens par motobola bumbu, manuprāt, ap 50 cm diametrā, kuru reizēm tā saspieda starp močiem, ka gaiss izgāja ārā: un no lielā lādiņa pāri paliek ādiņa... Manuprāt, reiz motobola maču reiz redzēju savām acīm Cēsu stadionā, ber varbūt tie tikai pārāk dzīvi iespaidi pēc tolaik avīzēs lasītā par Ādažu komandas spəlēm PSRS čempionātā...
Nu motobola bumba ir lielāka par futbola bumbu uz pusi uz acumēra un viņa ir smaga.Kaut kur pāri par 1 kilogramu sver,ja tā paņem rokā.Man tā sķiet ka vislielākā un vissmagākā no visām spēļu bumbām.Kad motobola bumba plīst un izlaiž gaisu,neesmu redzējis kādā stāvoklī tad izskatās.

     [+] [-]

, 2023-08-05 16:06, pirms 11 mēnešiem
Vēl kādus 5 gadus atpakaļ Biķerniekos bija paraugmačš. Pēc gonkas sanāca arī paspārdīt buceni, nu cieta un samērā smaga, bet vienu devītnieku ieliku ar ielas kedu. Varēja arī izvizināties mocīša aizmugurē.