Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Aizraujošā finālbraucienā triumfē Ivars Strencis

Jānis Pārums

Ceturtdien, 17.jūnijā, Sporta kompleksā 333 pie Rīgas apvedceļa notika amatieru kartinga kustības Openkart B līgas 8.posms. Openkart vēsturē visaizraujošākajā finālbraucienā uzvaru izcīnīja kopvērtējuma līderis Ivars Strencis.

Taču par dienas labāko sniegumu parūpējās Andris Orniņš, kurš pierādīja, ka arī ar ne tik labu tehniku, meistarīgi un gudri braucot, ir iespējams sasniegt labu rezultātu – viņš, startējot no pole position, finišēja otrais tikai 0,2 sekundes aiz uzvarētāja. Jāpiezīmē, ka trase bija lieliski sagatavojusi tehniku un finālā pirmo no piektās vietas pēc nobrauktiem 13 apļiem šķīra vien 0,8 sekundes. Trešo vietu izcīnīja Kristians Gozēns. Uzreiz aiz goda pjedestāla, būdams vadībā 10 no 13 apļiem, finišēja Raivo Stūrītis.

Ivars Strencis kļuva par pirmo braucēju šogad, kas izcīna divas uzvaras B līgā. Jāpiezīmē, ka labāko sasniegumu kvalifikācijā izcīnīja Ingus Grasmanis, kurš startēja no otrās starta vietas. Bet sacīkstē pirmo reizi ātrāko apļa laiku uzrādīja Jevgēņijs Stragovs, kurš uzvarēja B finālā. Interesanti, ka šogad jau otro reizi startam finālbraucienā kvalficējās abas labākās dāmas, bet sacīkstē Dace Grosberga izcīnīja piekto un Iveta Grandberga devīto vietu.

B finālā kā jau minēts uzvaru pēdējos apļos izrāva Jevgēņijs Stragovs, kaut gan vadībā līdz pat pirmspēdējā apļa pēdējiem līkumiem bija Mārtiņš Sestulis, kurš pamanījās pazaudēt divas pozīcijas, jo viņu apdzina arī lielisku sacīksti aizvadījušais Raimonds Janševskis. C finālā uzvarēja Dainis Rasa, otrais Jānis Strauss, bet trešais Ainārs Rassa. D finālā ļoti pārliecinoši uzvarēja Oskars Killo, otrais Andris Kalvāns, bet trešais Jānis Dzērve.

Komandām jau septīto reizi astoņās sacīkstēs uzvaru izcīnīja MBA Racing Team ar brāļiem Strenčiem sastāvā. Otrajā vietā ar labāko sezonas rezultātu Nenotveramie (Ingus Grasmanis un Kristians Gozēns), bet trešie Resnie Putni (Andris Orniņš un Mārtiņš Sestulis).

Kopvērtējumā Ivars Strencis palielinājis savu pārsvaru pār brāli Jāni Strenci līdz 36 punktiem, bet Jāņa pārsvars pār Sestuli pieaudzis līdz 10 punktiem. Orniņam otrā vieta ļāva pacelties uz 11.vietu un vairs tikai 16 punkti šķir Andri no pirmā desmitnieka.

Informāciju sagatavoja:
Kartinga attīstības centrs