Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Slakteris septītais EČ posmā Francijā

Jānis Celmiņš

Slakteris septītais EČ posmā Francijā
Uvis Slakteris
Foto: Riga Powerboat Team

Šajā nedēļas nogalē Francijas pilsētā Eviānā norisinās svarīgākais šīs sezonas F2 ātrumlaivu pasākums. „Riga Powerboat Team” pilots Uvis Slakteris šodienas F2 Eiropas čempionāta posmā izcīnīja 7. vietu. Tas Uvim nodrošina izcilas izredzes rīt F2 Pasaules kausa pēdējā posmā kopvērtējumā iegūt medaļu.

Šodien, sākot jau ar brīvajiem treniņiem, laika apstākļi visiem sacensību dalībniekiem bija uzgriezuši muguru. Vējš pieņēmās spēkā, un viļņi bija tādi, ka pabraukt normāli vispār vairs nebija iespējams. Daudzu labāko pilotu stratēģija nogaidīt mierīgāku laiku neattaisnojās, un ļoti nelabvēlīgi ietekmēja kvalifikācijas rezultātus. Kvalifikācijas laikā smagi avarēja brits Ovens Dželfs (Owen Jelf), kura laivai nolūza motora daļa, un tā sadalījās divos gabalos.

Finālbraucienā Uvis startēja no pēdējās 13. vietas, taču, meistarīgi izmantojot izdevības sacensību laikā, finišēja 7. vietā. Tas Uvim deva iespēja pakāpties Pasaules Čempionāta kopvērtējuma tabulā. Šajā posmā, kā arī Eiropas čempionāta kopvērtējuma uzvarēja zviedrs Eriks Starks (Eric Stark), otrais palika Jusefs Al-Rubajans (Yousef Al-Rubayan) no Kuveitas, un trešais finišēja vietējais favorīts francūzis Roberts Berangers (Robert Beranger).

Par sacensībām Uvis komentē: „Šodien bija laba iesildīšanās. Ceram, ka rīt būs labāki laika apstākļi, jo pašreiz minūtes laikā viss var mainīties par 180 grādiem. Nopietni gatavojamiesrītdienai, un cīnīsimies līdz galam!”

Rītdien, 18. septembrī plkst. 17:35 pēc Latvijas laika norisināsies šīs sezonas pēdējais F2 Pasaules čempionāta posms. Eriks Starks jau ir kļuvis par šo sacensību uzvarētāju, taču pati interesantākā cīņa norisināsies par sudraba un bronzas medaļām. Visam pirmajam astotniekam ir izredzes iegūt kādu no medaļām. Pašlaik Uvim kopvērtējumā iz ceturtā vieta.

Informāciju sagatavoja
„Riga Powerboat Team”

  +2 [+] [-]

, 2011-09-17 20:48, pirms 13 gadiem
Kas tad tas ir - Nothing Special

  +1 [+] [-]

, 2011-09-17 20:52, pirms 13 gadiem
vareeja tak pameginaat F1 uz udens nevis visu muuzhu pa F2 micities...