Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Melandri sajūsmā par otro vietu; Rosi vaino kļūdu

Melandri sajūsmā par otro vietu; Rosi vaino kļūdu
Marko Melandri un Horhe Lorenso uz pjedestāla
Foto: AFP

Pēc izcīnītās otrās vietas pasaules motošosejas čempionāta posmā Francijā "Moto GP" klasē Marko Melandri to nosauca par savas karjeras labāko goda pjedestālu.

Itāļu braucējs pēc ļoti neveiksmīgās 2008. gada sezonas ar "Ducati" ziemas pārtraukumā bija neziņā par savu turpmāko karjeru, jo par aiziešanu no "MotoGP" paziņoja viņa nākamais darba devējs "Kawasaki". Šobrīd Melandri brauc privātajā komandā "Hayate Racing".

"Piecus vai sešus mēnešus atpakaļ domāju, ka šīs sezonas sacīkstes vērošu pa televizoru. Man jāpateicas Karmelo Ecpeletam par to, ka viņš mani pierunāja atgriezties, un visai komandai par smago darbu," teica Melandri.

Melandri panākuma atslēga bija viņa ātrums ar sliku riepām laikā, kad trase vēl bija mitra. Lai gan motociklu viņš samainīja ātrāk nekā tā brīža līderis Horhe Lorenso, Melandri zaudēja krietni mazāk laika par citiem, kuri pāragri devās boksos. "Slapjajos apstākļos biju pietiekami pārliecināts un arī ātrs, turklāt, kad redzēju Valentino Rosi dodamies pitstopā, zināju, ka tas viņam bija pārsteidzīgs lēmums."

Uzvarētājs Lorenso paslavēja komandas stratēģiju. "Šī bija pirmā reize, kad sacīkstes vidū mainīju moci. Biju pietiekami ātrs gan ar slapjajam laikam paredzētajām riepām, gan mitrajam. Ja šādos laika apstākļos nomaiņu veic vienu apli vēlāk, tad var zaudēt visas cerības uz labu rezultātu. Mēs to izdarījām pareizā laikā un tāpēc atkal uzvarējām."

Rosi, kuru sacīkstē piemeklēja dažādas likstas un kurš palika tikai 16. vietā, vainoja kļūdu, nevis stratēģiju. "Sacīksti sāku bez informācijas, kā mocis uzvedīsies slapjā laikā. Ceturtajā aplī jau radās problēmas, īpaši labajos pagriezienos, kad mocis slīdēja ārā, tāpēc devos boksos. Tas nebija nepareizs lēmums, bet galvenā problēma bija tā, ka kļūdījos un avarēju. Protams, ja būtu devies divus apļus vēlāk, būtu bijis labāk, jo tajā vietā, kur avarēju, bija pārāk daudz ūdens. Braucu lēnām, bet acīmredzot ar to nepietika."

Izmantotie resursi:
autosport.com

  -2 [+] [-]

, 2009-05-17 19:48, pirms 15 gadiem
kaads zin kur biagi shogad brauc?

  +1 [+] [-]

, 2009-05-17 19:55, pirms 15 gadiem
L_2000 rakstīja: kaads zin kur biagi shogad brauc?
Viņš jau krietnu laiku brauc Pasaules Superbike čempionātā.

     [+] [-]

, 2009-05-17 20:56, pirms 15 gadiem
Nu man jau kka liekas, ka Melandri bazas bija nepamatotas.. lai nu kas, bet vins bez darba nepaliktu...

     [+] [-]

, 2009-05-17 21:58, pirms 15 gadiem
SpeedKing rakstīja: Viņš jau krietnu laiku brauc Pasaules Superbike čempionātā.
ar aprilia moci