Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

''X99/Slīterāni'' komanda Madonas ''Superkausā'' pirmo reizi kāpj uz goda pjedestāla

''X99/Slīterāni'' komanda Madonas ''Superkausā'' pirmo reizi kāpj uz goda pjedestāla
Foto: www.x99.lv

Aizvadītajā svētdienā, "Smeceres Sila mototrasē" norisinājās šīs sezonas trešais "Superkauss" posms, kurš veiksmīgs bija ''X99/Slīterāni'' komandai, kura izcīnīja 3. vietu komandu vērtējumā.

Šoreiz uz Madonu komandas sastāvā bija devies arī viens no jaunākajiem pārstāvjiem - Tanels Tomass Lapsiņš. Šoreiz Tanelam bija nelielas ķibeles ar motociklu, kas liedza pacīnīties par kopvērtējuma punktiem.

Šoreiz plaši pārstāvēta bija Junioru klase, kur pie starta stājās 18 sportisti. Uz cīņu par pjedestāla pirmajiem pakāpieniem sevi pieteica Toms Virpačevs, uzrādot 3. ātrāko apļa laiku kvalifikācijā. Pirmajā braucienā Tomam padevās teicams starts, kas ļāva braucienu iesākt trešajā pozīcijā. Diemžēl vien divus apļus pirms brauciena beigām Tomam neizdevās nosargāt trešo pozīciju un finišā 4. vieta. Otrajā braucienā atkal izdevās labs starts un šoreiz ar septiņiem apļiem pietika, lai nosargātu trešo pozīciju. Dienas kopvērtējumā Tomam 3. vieta, uzrādot savu labāko rezultātu "Superkauss" sacensībās.

Jauniešu klasē Madonas posmā uz starta izgāja 16 pārstāvji, kuru vidū Jānis Melecis un Kristers Millers. Otrajā brauciena sākumā smagu kritienu piedzīvoja Kristers, kas neļāva pacīnīties par dienas TOP 5. Neskatoties uz kritienu, Kristeram dienas kopvērtējumā 10. vieta, savukārt, pateicoties stabilajam sniegumam, 11. vietā ierindojās Jānis.

Lielisku sniegumu Madonā uzrādīja arī Senioru klases pārstāvis Mareks Lavrovs. Pirmajā braucienā Marekam stabils sniegums un 4. vieta. Otrajā braucienā startā Mareks aizgāja kā līderis, saglabājot līdera pozīciju kādu laiku, taču brauciena laikā nācās atzīt konkurentu pārākumu un finišā 3. vieta. Dienas kopvērtējumā Marekam 4. vieta.

Šajā posmā vislielākos pārsteigumus sagādāja Kvadru klases pārstāvji. Pirmajā startā ātrākais izrādījās Ričards Zālīte, kurš līdera pozīciju spēja noturēt vairākus apļus, taču vienā no lēcieniem neveiksmīgs piezemējums, kā rezultātā lūza priekšējais motocikla amortizators, kas nozīmēja, ka atlikušo dienas daļu sacensības nāksies vērot starp skatītāju rindām. Abos braucienos pārliecinošu sniegumu rādīja Kristaps Veinbergs, kurš otrajā braucienā lielāko daļu atradās pat līdera pozīcijās, taču dienas kopvērtējumā nācās samierināties ar 2. vietu. Dienas noslēgumā uz pjedestāla 3. pakāpiena kāpa Rinalds Dišlers-Kirilko, savukārt ar tehniskām ķibelēm un 6. vietu nācās samierināties Valteram Dišleram-Kirilko.

MX PRO klasē komandu šoreiz pārstāvēja Gints Filipsons. Nelielas ķibeles ar motociklu un saķeršanās trešā brauciena startā Gintam neļāva uzrādīt labāko sniegumu, dienas noslēgumā ierindojoties 9. vietā. Čempionāta kopvērtējumā Gints šobrīd ierindojas 6. vietā, no TOP5 atpaliekot par 35 punktiem.

''Lielā neatlaidība un cīņasspars visas dienas garumā dienas noslēgumā rezultējās ar 3. vietu komandu vērtējumā. Esam neizsakāmi lepni un priecīgi par ikvienu, kas visas dienas garumā sagādāja tik daudz pozitīvas enerģijas un ne brīdi nepadevās, neskatoties uz kritieniem un tehniskajām ķibelēm. Paldies sportistiem, viņu ģimenēm, atbalstītājiem, draugiem un faniem, kas ir kopā ar mums, jo katra uzvara ir pateicoties ikvienam no Jums,'' ziņo komanda.

Izmantotie resursi:
Jaunumi - x99