Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

''Cross Country'' trešais posms startēs Stendes mototrasē

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

''Cross Country'' trešais posms startēs Stendes mototrasē
Foto: Māris Stiprais

25. maijā Stendē, “Stendes” mototrasē, norisināsies Latvijas čempionāta un kausa trešais posms ''Cross Country'', kā arī Latvijas kauss klubu komandu ieskaitē.

Sacensībās aicināti piedalīties arī Absolūtie iesācēji klases braucēji, kuri ne reizi vēl nav startējuši nevienās sacensībās un Open 1h klases sportisti. Šo divu klašu dalībnieki piedalīsies organizatora kausa izcīņā.

Stendes trasē sacensības notiek vairāku gadu garumā. Cross Country trasi veido motokrosa, pļavas un meža posms. Kopējais trases garums ir septiņi kilometri. Krosa trase ar mālsmilts, grants segumu, mežs, meža ceļi, pļavas, purvaini posmi. Trase ir interesanta un sportistiem vienmēr šeit patīk braukt.

Sacensību organizators Guntars Žigats (“MK Stende”) stāsta par trasi: ''Trases daļā, kur nav mežs, izskatās skaisti, taču meža sadaļā tā vēl nav izžuvusi, vēl ir mitrs. Taču nākamās dienas sola saulainas un siltas, laiks vēl ir, cerams trase paspēs nožūt un viss būs kārtībā.''

Trase būs līdzīga kā iepriekšējā gadā, ar nelielām izmaiņām, taču tas būs atkarīgs no laikapstākļiem. “Trasē ir izdomātas jaunas vietas, jau iztīrītas un izmēģinātas, pats esmu izbraucis. Bet šobrīd tas ir atkarīgs no mitruma daudzuma, cik ātri trase izžūs. Katrā gadījumā, alternatīvi tam ir izdomāti, ja laikapstākļi nebūs mums labvēlīgi, tad iespējams kaut ko noīsināsim. Mēģināsim, cik varam to slapjumu optimizēt. Būs interesanti gan braucējiem, gan skatītājiem, jo grūtāk sportistiem, jo interesantāk to vērot skatītājiem, ” stāsta Guntars Žigats.

Koordinātas sacensību norises vietai: 57.131459° 22.54099° 57° 7′ 53.252″ 22° 32’ 27.569″

Sacensību nolikums ŠEIT. Reģistrācija līdz piektdienas, 24. maija plkst. 14:00.

Iepriekšējos divos Cross Country posmos – Liepājā un Ķesterciemā, EGP klasē un absolūtajā vērtējumā visātrākais bija Kārlis Sabulis (“Motosports Racing Team”). Vai šajā posmā viņu kāds spēs izkonkurēt? To noskaidrosim jau pa visam drīz!

Informāciju sagatavoja:
Luīze Vīksna (LaMSF preses sekretāre) un Annija Slikšjāne (LaMSF praktikante)