Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Štolcermanis iesaistās cīņā par uzvaru, bet pieļauj kļūdu un paliek sestais

Juris Grīns
Juris Grīns

Štolcermanis iesaistās cīņā par uzvaru, bet pieļauj kļūdu un paliek sestais
Tomass Štolcermanis. Foto: ACI Sport

Tomass Štolcermanis parādīja lielisku ātrumu "Euro 4" čempionāta Austrijas posma trešajā braucienā, spēja apdzīt sacensību līderi Frediju Sleiteru, taču pieļāva kļūdu. Finišu "Prema Racing" pilots sasniedza septītais, bet konkurents saņēma sodu, tāpēc latviešu braucējs tika pie sestās vietas. Debitantu ieskaitē godalgotais otrais rezultāts.

Trešā sacīkste tika aizvadīta sausā trasē. Startējis no trešās pozīcijas, Štolcermanis startā to noturēja. Mēģinājis iesaistīties cīņā ar priekšā braucošajiem Sleiteru un Gustavu Jonsonu, Tomass drīz vien bija spiests aizstāvēt pozīciju no aizmugurē esošā Hiju Jamakoši.

Sleiters startēja pirmais, bet viņam uzbruka Jonsons. Abiem trasē vietas nepietika, Jonsons izbrauca ārpus trases, atkrītot uz astoto vietu un vēlāk zaudējot vēl vairākas pozīcijas.

Līdzīgi otrajā sacīkstē pēc cīņas ar Sleiteru ārpus trases bija spiests izbraukt Štolcermanis. Tiesneši Sleiteru pēc otrā brauciena sodīja ar piecām sekundēm, taču tas rezultātus nemainīja. Atgādinām, ka pirmo sacīksti "Red Bull Ring" trasē Štolcermanis pabeidza otrajā vietā, bet otrajā sacīkstē finišēja piektais.

Noslēdzošajā nedēļas nogales sacīkstē jau pirmajā aplī notika sadursme, kurā izstājās čempionāta pirmā desmitnieka braucēji Džanmarko Pradels un Džeks Bītons. Trasē devās drošības auto, bet Štolcermanis tobrīd bija iekārtojies jau otrajā pozīcijā.

Ceturtajā aplī sacensības atsākās. Latviešu pilots cieši sekoja komandas biedram un lūkoja pēc iespējas apdzīt. Turpat aizmugurē bija "Van Amersfoort Racing" pilots Jamakoši, taču arī viņam neizdevās pacelties augstāk. Tikmēr tālāk aizmugurē notika vēl viena sadursme un drošības mašīna atgriezās trasē.

Zaļie karogi atkal noplīvoja jau sestajā aplī. Štolcermanis veica ļoti labu restartu un vairākkārt atradās blakus līderim, taču apdzīšanas mēģinājumi nesekmējās. Tomass bija acīm redzami ātrāks un tomēr tika priekšā Sleiteram, pārņemot vadību. Diemžēl jau drīz pēc tam Tomass pēdējā līkumā izbrauca ārpus trases un, pēc atgriešanās tajā, pazaudēja vairākas pozīcijas.

Notika ārkārtīgi spraigas cīņas, taču Štolcermanis burzmā atkrita uz devīto vietu. Haoss pamazām norimās. Štolcermanis veica vairākas apdzīšanas un izdevās aizcīnīties līdz septītajai vietai, kas pārvērtās par sesto, kad 25 sekunžu sodu piemēroja priekšā finišējušajam Davidem Larīni. Debitantu ieskaitē izcīnīta otrā vieta un pjedestāls.

Mēģinot cīnīties arī pēdējā aplī, arī Jamakoši neizdevās apturēt Sleiteru, kurš guva vēl vienu uzvaru, jau trešo šonedēļ aizvadītajās trīs sacīkstēs. Trešajā vietā finišēja Rašids Al Daheri.

Štolcermanis šajā nedēļas nogalē pierādīja, ka debijas sezonā ir spējīgs sacensties un pat būt ātrāks par Sleiteru, kurš Itālijas F4 čempionātā šogad uzvarējis 11 sacīkstēs no 15 un dominē tā kopvērtējumā.

"Euro 4" čempionāts noslēgsies 5. un 6. oktobrī ar posmu Moncas trasē. Savukārt jau 28. un 29. septembrī Barselonā notiks Itālijas F4 čempionāta priekšpēdējais, sestais posms.

"Euro 4" trešais brauciens:

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2024-09-16 08:45, pirms 3 dienām
Cīņa pēc restarta 25:00, kļūda 26:15.

     [+] [-]

, 2024-09-16 08:46, pirms 3 dienām
Kur kopvērtējums?

     [+] [-]

, 2024-09-16 08:58, pirms 3 dienām
Sleitets Jonsonu izstuma tieši tāpat kā Tomasu. Tik vien, ka trešajā braucienā nebija slapja trase. Diezgan agresīvs tipiņš

     [+] [-]

, 2024-09-16 09:04, pirms 3 dienām
Ļoti patika Tomasa ātrums šajā nedēļas nogalē. Pirmā sacīkšu nedēļa, kurā Tomass reāli iesaistās cīņā ar Sleiteru, kurš šobrīd F4 pasaulē ir dominējošs. Īsti pat nenāk prātā, ka šosezon vispār kāds cits būtu visos trijos nedēļas nogales braucienos iesaistījies cīņā ar Sleiteru, trīs reizes mēģinājis apdzīt. Šķiet, ka šī varētu būt pirmā reize
Domāju, ka pēc šīs nedēļas nogales kādas F1 komandas noteikti ir papildus pievērsuši uzmanību Tomasam. Kā zināms, tad Premas komandas biedri Nakamura un Powels jau ir F1 akadēmijās. Sleiters neesot, bet viņš nākot no ļoti turīgas ģimenes un nemaz nevēlas zem kādas komandas parakstīties.
Fakts, ka Tomass trīs braucienos meta izaicinājumu džekam, kurš F4 līmenī šobrīd uzvar gandrīz visos braucienos, liecina, ka Tomasam iekšā ir ļoti liels potenciāls
Jo šobrīd šķiet, ka Sleitera nokļušana F1 ir tikai laika jautājums, droši vien 3-4 gadi.