Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Sākusies pieteikšanās autokrosa, rallijkrosa un folkreisa sacensībām

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Sākusies pieteikšanās autokrosa, rallijkrosa un folkreisa sacensībām
Foto: Klāvs Benefelds, Autocross.lv

Lai gan formāli pirmais ieraksts sportu kalendārā ir 30. aprīļa Folkreisa posms Smiltenē, patiesībā viss jau ir sācies – šobrīd notiek pieteikšanās uzreiz pieciem autokrosa, rallijkrosa un Folkreisa pasākumiem.

Šobrīd atvērti visi iespējamie pieteikšanās “gaņģi”. Svētdien Rīgā, Biķernieku trasē norisināsies rallijkrosa braucēju pirmā šī gada satikšanās, pulcējoties uz testu un tehniskās apskates dienu. Nedēļu vēlāk – 22. aprīlī – Mūsas trasē Bauskā pirmos vasaras sezonas soļus savos izmēģinājumos spers arī autokrosa un Folkreisa dalībnieki. Bauskas testos sākumā notiks treniņi, mašīnas trasē laižot pa vienai, bet noslēguma daļā paredzēts arī kopējā starta treniņš. Vērtīgs elements, kas tika izmēģināts 2021. gada treniņos Brenguļos, kas bija ļoti noderīgs tieši debitantiem. Turklāt paredzēts arī laiks, kad sportisti varēs satikties ar krosa tipa sacensību galvenajiem tiesnešiem nianšu izvērtēšanai.

Abām testu dienām pieteikšanās turpinās, attiecīgi, rallycross.lv, axlatvia.lv un folkreiss.lv.

Kad izmēģinājumi būs aizvadīti, viss būs sagatavots vasaras sezonas sacensību maratona startam. Šobrīd norit pieteikšanās gan 30. aprīļa Folkreisa Vasaras kausa un Krosa komisijas autokrosa kausa posmam Smiltenē, gan Latvijas-Lietuvas rallijkrosa čempionāta pirmajam posmam, kas 7. maijā norisināsies Biķerniekos, gan Latvijas autokrosa čempionāta pirmajam posmam Brenguļos, kas norisināsies 14. maijā. Visos sarakstos jau vairāki, vai pat daudzi ieraksti, un tikai laika jautājums, kad sāksim to apskatīšanu!

Izmantotie resursi:
Autocross.lv