Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Somijas autosportists Gardemeisters debitēs "RE Autoclub" sastāvā rallijreidā Itālijā

Renārs Buivids
Renārs Buivids

Somijas autosportists Gardemeisters debitēs "RE Autoclub" sastāvā rallijreidā Itālijā
"RE Autoclub" pasaulslavenais pilots Tonijs Gardemeisters
Publicitātes foto

Latvijas autosporta komanda "RE Autoclub" šīs nedēļas nogalē startēs Pasaules kausa pirmajā posmā - "Italian Baja" rallijreidā. "RE Autoclub" mašīnas pilotēs pasaulslavenais somu autosportists Tonijs Gardemeisters un Krievijas pārstāvis Aleksandrs Terentjevs.

19. reizi notiekošajās sacensībās startēs 67 vieglās automašīnas, bet kopā ar smagajām automašīnām, motocikliem un kvadracikliem dalībnieku skaits sasniegs 88 ekipāžas.

Ceturtdien "Italian Baja" dalībnieki izies tehnisko komisiju, bet rallijreida prologs plānots piektdien plkst. 17 pēc Latvijas laika, dalībniekiem veicot 11 kilometru garu distanci. Sestdien un svētdien rallijreida galvenie notikumi.

"RE Autoclub" konkurentu pulkā būs pieredzes un panākumu bagātie rallijreida dalībnieki - 2007., 2009. un 2011. gadā "Italian Baja" uzvarējušais krievs Boriss Gadasins, 1998. un 2002. gada ātrākais braucējs francūzis Žans Luī Šlesērs.

Tonijs Gardemeisters rallija braucēja karjeras laikā vairākas reizes kāpis uz pasaules čempionātu posmu pjedestāliem, bet sacensības Itālijā viņam būs debija rallijreidā. „Šāda veida ralliju braukšu pirmo reizi. Ceru, ka spēšu mašīnu novaldīt un finišu sasniegšu ar sev un komandai apmierinošu rezultātu," komentē Gardemeisters.

"RE Autoclub" sagatavotajā "Mitsubishi Pajero L2" ar 211. numuru blakus somu pilotam sēdīsies Agris Pētersons, kurš pieredzi guvis rallijreidos Latvijā, Eiropā, kā arī kopā ar Jāni Nagli startējot Dakarā. „Tonijs Gardemeisters brauc pārliecinoši. Baiļu faktors nevienā momentā neiestājas, jūtos droši, sēžot blakus tik profesionālam braucējam,” pēc treniņu braucieniem sporta kompleksā "333" dalījās Agris Pētersons.

Ar 242. numuru trasē dosies otra "RE Autoclub" ekipāža ar krievu braucējiem Aleksandru Terentjevu un Aleksandru Terentjevu junioru sastāvā, kuru karjerā ir starti gan Latvijas un Krievijas rallijreidos, gan sacensībās Eiropā un ārpus tās. "RE Autoclub" rindās Terentjevi startēja arī 2012. gada Dakaras rallijreidā, taču finišu sasniedza automašīnas elektronikas defekta dēļ. Krievu sportisti Itālijā startēs ar "Toyota LC 200".

"Italian Baja" dalībniekiem šogad nāksies Pordenones apkārtnē veikt prologu un trīs posmus, kuru kopgarums būs 410 kilometri.

Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) Pasaules rallijreida (Cross Country Rallies) kausa izcīņas 2012. gada kalendārā "Italian Baja" ir pirmais posms. Turpmāk pasaules labākie rallijreida meistari sacentīsies Argentīnā, Katarā, Spānijā, Ungārijā, Polijā, Ēģiptē un Portugālē.

Izmantotie resursi:
RE Autoklubs
Italian Baja 2012 | Cross Country Rally World...