Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Calko: "Viņš ir pats vainīgs, ka uztriecās man virsū"

Juris Grīns
Juris Grīns

Calko: "Viņš ir pats vainīgs, ka uztriecās man virsū"
Calko pie savas WTCC mašīnas
Foto: Speed Factory Racing

Latviešu autosportists Konstantīns Calko ceturtdienas rītā aizvadīja savus pirmos testus salonautomobiļu pasaules čempionātā (WTCC), taču piedzīvoja sadursmi ar vienu no konkurentiem. Sportists vēlāk atzina, ka sadursmē savu vainu nesaskata.

Calko pirmajā testu sesijā Makao ielās veica tikai četrus apļus, jo pēc sadursmes ar itāļu braucēja Stefano D'Astē vadīto BMW bija spiests nobraukt trases malā. Izrādās, to viņam nevajadzēja darīt, jo mašīna patiesībā bija spējīga turpināt ceļu.

"Stresā padomāju, ka mašīna ir salauzta un apstājos drošības zonā," portāls F1.LV citē 19 gadus veco Calko. "Īstenībā izrādījās, ka auto esmu tikai saskrāpējis un patiesībā testus būtu varējis turpināt. Sanāca tāds mazs kuriozs, bet nekas - rīt ir jauna diena un tā noteikti būs labāka par šodienu!"

Tikmēr Calko savu vainu sadursmē neredz, jo D'Astē nav bijis iespēdzis priekšējās gaismas, kas signalizē par lidojošā apļa veikšanu.

"Tā nebija mana kļūda," skaidro Calko. "Tobrīd tieši veicu lidojošo apli, taču negribēju traucēt pasaules zvaigznēm un vienu no viņiem palaidu garām. Otram gaismas nebija iespēgtas un es viņu neredzēju, tāpēc atgriezos trajektorijā, tajā brīdī aizverot viņam ceļu. D'Astē pats bija vainīgs, ka uztriecās man!"

Kopumā Calko pirmie iespaidi par "SEAT Leon WTCC" automobili ir tie paši labākie.

"Jau pēc pirmā apļa biju šokēts, jo mašīna patiešām ir ļoti laba," viņš stāsta. "Nemaz negribējās apstāties, gribēju tikai braukt un braukt. Ar katru nākošo apli no rezultāta nometu trīs līdz piecas sekundes."

Piektdien Calko paredzēts aizvadīt divas treniņbraucienu sesijas un kvalifikāciju.

Izmantotie resursi:
F1LV Blogs | Vieta, kur satiekas Latvijas F1...

  +1 [+] [-]

, 2013-11-14 17:19, pirms 11 gadiem
wtcc ir skatāmākais šosejas seriāls, ja vien tas nenotiek Makao vai Marokā

  +1 [+] [-]

, 2013-11-14 17:24, pirms 11 gadiem
Turies Kostik un parādi viņiem kas ir ātrums

     [+] [-]

, 2013-11-14 20:29, pirms 11 gadiem
PēterisP rakstīja: wtcc ir skatāmākais šosejas seriāls, ja vien tas nenotiek Makao vai Marokā
DTM arī tā nekas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-11-15 10:03, pirms 11 gadiem
PēterisP rakstīja: wtcc ir skatāmākais šosejas seriāls, ja vien tas nenotiek Makao vai Marokā
DTM ir vislabākais, otrs labākais ir BTCC, trešais ir Ziemeļvalstu čempionāts
WTCC ir ļoti nežēlīgs, jo tevi var nošķilt vairākas reizes, kaut gan neesi vainīgs, tomēr par sasisto mašīnu maksāsi pats.