Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Štolcermanis spraigā cīņā izcīna otro vietu "Euro 4" pirmajā braucienā

Juris Grīns
Juris Grīns

Štolcermanis spraigā cīņā izcīna otro vietu "Euro 4" pirmajā braucienā
Tomass Štolcermanis. Foto: ACI Sport

Spraigu pirmo braucienu "Euro 4" čempionāta posmā Austrijā aizvadījis Tomass Štolcermanis, ilgu laiku apdraudot sacensību līderi, bet pēdējā aplī spraigā cīņā nosargājot otro vietu.

"Red Bull Ring" trasē uz pirmo braucienu bija kļuvis pavisam vēss, gaisa temperatūrai esot vien ap +5 grādiem, turklāt tika solīta pat slapja sniega iespējamība. Sacensībām sākoties, trase vēl bija samērā sausa, taču lietus smidzināja arvien vairāk, vietām padarot asfaltu slidenu.

Pēc lieliski aizvadītajām kvalifikācijām, Štolcermanis startēja no trešās pozīcijas, ko pirmajā līkumā stabili noturēja. Pēc tam Maksims Rēms nokļuva tuvu līderim Fredijam Sleiteram, taču arī latviešu pilots bija turpat viņiem blakus.

Vēl pēc brīža Štolcermanis līkumā uzbruka otrās vietas īpašniekam, Rēms bremzējot nobloķēja riteņus un atkrita uz trešo vietu. Turpinājumā Tomass brauca aiz "Prema Racing" komandas biedra Sleitera, rādot ļoti līdzīgu ātrumu ar Itālijas F4 čempionāta pārliecinošo līderi.

Ap sesto apli lietus vietām jau bija kļuvis stiprāks un trase arvien slapjāka, kā rezultātā daudzi piloti pieļāva kļūdas. Štolcermanis šādos apstākļos bija ļoti ātrs un atradās jau mazāk nekā sekundes atstatumā no līdera. Uz trešo pozīciju bija pakāpies Kīns Nakamura-Berta, kurš brauca kādu gabalu tālāk.

12. aplī Štolcermanis bija jau pavisam tuvu līderim, bet notika vairākas sadursmes, līdz ar ko trasē nācās izbraukt drošības mašīnai. Starp incidentos iesaistītajiem bija arī "Prema Racing" braucēji Alekss Pauvels un Dions Govda, kuri izstājās.

Sacensības atsākās, kad līdz finišam bija palikušas sešas minūtes un viens papildus aplis. Noplīvojot zaļajiem karogiem, Štolcermanis saglabāja otro vietu, bet drīz vien mēģināja uzbrukt Sleiteram. Apdzīšanu realizēt neizdevās.

Tikmēr 15. aplī pēc sadursmes saslīdēja un grants joslā iestrēga Hiju Jamakoši, kurš uz šo posmu devās kā "Euro 4" kopvērtējuma vicelīderis. Drošības mašīna trasē devās otro reizi.

Sacensības ātri tika atsāktas un notika viena apļa sprints līdz finišam. Sleiteram izdevās labs restarts, sākumā Štolcermanis daudz neatpalika, bet vienā no līkumiem izejā formula nedaudz saslīdēja, pēc kā latviešu autosportistam uzbruka Nakamura-Berta. Ļoti spraigā cīņā Tomasam izdevās pēdējā aplī noturēties priekšā un finišēt otrajā vietā. Debitantu vērtējumā Štolcermanis guva uzvaru.

Abas pārējās "Euro 4" sacīkstes notiks svētdien. To sākums plkst. 11:10 un 17:05 pēc Latvijas laika.

"Euro 4" pirmais brauciens:

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2024-09-14 15:39, pirms 5 dienām
Tās kļūdiņas beigās gandrīz visu labumu sabojāja, kopā stabils brauciens un nebūtu tā pirms drošības mašīna, būtu arī pirmais, jo bija ļoti labs ritms uzņemts.
Rīt jābūt uzvarai, ja nebūs sniegs.