Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Nitišs desmitais pēc pirmās dienas Biķerniekos, vadībā lietuvietis

Ints Megnis
Ints Megnis

Nitišs desmitais pēc pirmās dienas Biķerniekos, vadībā lietuvietis
Reinis Nitišs. Foto no sportista Facebook profila

Vietējā zvaigzne Reinis Nitišs ieņem desmito vietu pēc sestdien Biķerniekos aizvadītās pasaules čempionāta rallijkrosā Latvijas posma pirmās dienas, kamēr sodu pirmajā kvalifikācijā saņēmušais Jānis Baumanis ir vien 13. pozīcijā. Tikmēr uzvaru pirmajā kārtā izcīnīja lietuvietis Roks Baciška, vadību saglabājot arī pēc otrās kārtas.

Nitišs nokļuva pirmās kārtas pirmajā braucienā un tas sākās dramatiski - jau pirmajos līkumos uz sāniem palika Timura Timerzjanova automašīna. Braucienu turpināja vien trīs sportisti un Nitišam neizdevās izrāpties no pēdējās pozīcijas, kaut ilgu laiku viņš cīnījās ar Gijomu de Rideru.

Otrajā braucienā startēja Baumanis un arī viņam starts nesanāca veiksmīgs - pirmajos līkumos latvietis tika saspiests starp citiem pilotiem, kuri sabojāta viņa mašīnas virsbūvi. Kaut tas neliedza turpināt braukt pilnvērtīgi, tāpat latvietis finišēja pēdējais. Uzvaru braucienā svinēja spēcīgais Kevins Hansens, bet Baumanis savu braucienu bija veicis divas sekundes ātrāk par Nitišu.

Trešajā braucienā uzvarēja Gerlēns Šišerī, kurš bija gandrīz pussekundi lēnāks par Kevinu Hansenu, bet gaidītākais bija ceturtais brauciens, kurā startēja gan Andrēass Bakerūds, gan Timijs Hansens. Tajā pēc asas pirmo līkumu cīņas priekšā aizbrauca šī gada Eiropas čempions Robins Lāšons kuram otrajā pozīcijā sekoja Bakerūds, kamēr T. Hansens izbrauca no trases un sacīkstes sāka no pēdējās pozīcijas. Otrajā aplī Bakerūds trasē apdzina Lāšonu, bet viņiem cieši aiz muguras jau bija arī Hansens. Pateicoties lieliskam ātrumam trasē, negaidītu uzvaru izcīnīja pirmajā aplī džokerī iebraukušais lietuvietis Roks Baciška, kuram sekoja Bakerūds, bet Lāšons pēdējā līkumā vēl sadūrās ar Hansenu, abiem sportistiem zaudējot laiku.

Tieši Baciška bija ātrākais pirmajā kvalifikācijas kārtā, par 0,3 sekundēm apsteidzot Bakerūdu, trešais palika K. Hansens. Tikmēr T. Hansens sasniedza septīto rezultātu, bet Baumanis un Nitišs attiecīgi trīspadsmito un sešpadsmito rezultātu starp 19 braucējiem. Tomēr pēc finiša Baumanis saņēma piecu sekunžu sodu un noslēgumā viņš atkrita uz 16. pozīciju.

Otrajā kvalifikācijā pēc izlozes noskaidrojās, ka pirmie brauc stiprākie sportisti. Pirmajā braucienā pēc starta priekšā aizbrauca Antons Marklunds, kuram izdevās vadību to noturēt līdz beigām. Arī šoreiz pēc agrīna džokera ļoti ātri brauca Baciška. Viņam zviedru gan neizdevās apsteigt, tomēr tāpat lietuvietis finišēja priekšā Bakerūdam un K. Hansenam, kurš tika "saspiets" pirmajā līkumā. Savukārt otrais brauciens ļoti sāpīgs bija T. Hansenam, kurš pirmajā līkumā nolauza automašīnas riteni un nefinišēja.

Pēc Baumaņa soda Nitišs pacēlās uz piecpadsmito pozīciju summā, kas nozīmēja, ka otrajā kārtā viņš brauca trešajā braucienā no piektās starta pozīcijas. Šeit Nitišs pēc starta aizbrauca kā otrais, bet jau pirmajā aplī devās džokerī. Mājinieks brauciena laikā arvien tuvojās vadošajiem sportistiem un finišā par 0,094 sekundēm apsteidza Timo Šeideru, izcīnot uzvaru. Šis tobrīd bija septītais ātrākais rezultāts kārtā.

"Neesmu pārāk apmierināts, nezinu, kāpēc pirmajā braucienā nebija sarkanais karogs, jo nevarējām braukt pilnā ātrumā," pēc finiša norādīja Nitišs. "Šī diena nav tik laba, kā gribējām, bet rīt priekšā viss svarīgākais. Labi, ka vismaz uzvarēju braucienu."

Baumanis startēja ceturtajā braucienā no pirmās pozīcijas, tomēr starts viņam nebija pārāk veiksmīgs. Vadību pārņēma Timerzjanovs, bet latvietis noturēja otro vietu. Kaut sākumā likās, ka Baumanim ir vadāmības problēmas, viņš kopā ar Timerzjanovu veica drošu braucienu, finišējot pirmajās divās pozīcijās.

Noslēdzoties visiem braucieniem, kļuva zināms, ka šajā kvalifikācijas kārtā uzvarējis Niklass Grenholms, kuram sekoja Marklunds un Liams Dorans. Nitišs sasniedza astoto laiku un bija 1,2 sekundes labāks par 12. vietu ieguvušo Baumani.

Summā pēc divām kārtām līderpozīciju ar 90 punktiem saglabāja Baciška, bet attiecīgi 85, 84 un 83 punktus iekrājuši Grenholms, Marklunds un Bakerūds. Nitišs pēc pirmās dienas ar 65 punktiem ir desmitajā vietā, kamēr Baumanim 61 punkts dod 13. pozīciju. Tikpat punktu ir arī Timijam Hansenam.

Trešā un ceturtā kvalifikācijas kārta risināsies svētdien. Tiešraidi no Biķerniekiem iespējams vērot kanālā LTV7. Šis ir sezonas priekšpēdējais pasaules čempionāta posms. Vadībā ar 160 punktiem ir Bakerūds, kuram ar 158 punktiem seko brāļi Hanseni, bet Baumanis ar 120 punktiem atrodams piektajā pozīcijā.

Tāpat Latviju Biķerniekos pārstāv arī Jānis Veģeris, kurš startē Eiropas čempionāta sezonas noslēdzošajā posmā "Supercar" klasē. Veģeris savu debijas braucienu aizvadīja uzmanīgi un sasniedza vājāko rezultātu starp 13 finišu sasniegušajiem sportistiem, bet otrajā braucienā bija pēdējā, 15. pozīcijā, no tuvākā priekšā esošā sportista atpaliekot par astoņām sekundēm. Līdz ar to arī summā viņš pēc pirmās dienas ir piecpadsmitais.

Sestdien sacensības tika aizvadītas sausos apstākļos, bet svētdien tiek prognozēts spēcīgs lietus, kas braucienus padarīs vēl aizraujošākus un neprognozējamākus.

     [+] [-]

, 2019-09-14 14:44, pirms 5 gadiem
WTF?

  +2 [+] [-]

, 2019-09-14 16:40, pirms 5 gadiem
Baumanis ir 13 nevis 15

  +2 [+] [-]

, 2019-09-14 18:05, pirms 5 gadiem
28+33=61 punkts Baumanim. Dalīta 13.-15. vieta pēc divām kvalifikācijām.

     [+] [-]

, 2019-09-14 19:00, pirms 5 gadiem
Baumanim izskatās maksimums ir pusfināls Biķerniekos un to pašu būs rītdien vēl jāizsit trasē, jo ātrumā zaudē konkurentiem, cerams, rītdien lietus nospēlēs par labu. Nitišam tā bilde cerīgākā.

     [+] [-]

, 2019-09-14 20:46, pirms 5 gadiem
Tracina tie Renault, kas ar 5 mašīnām ir katrā iebraucienā. Baumaņa vienīgā jēga palikt STARD, ja viņi turpinās attīstīt tos elektrokārus, jo auto vienā posmā konkurē, citos iepaliek. Komandas biedri ar kaut kādi tūristi ar vēl švakāku auto. Olsbergs šķiet ir labāk uztaisījuši savas Fiestas. Biju gaidījis vairāk, ja sadarbojājas ar Ford Performance. Baumaņa sezonas sākuma stabilitāte kļuvusi ļodzīga.