Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Calko: "Minišosejā galvenās izmaksas ir bremžu kluču nomaiņa"

Juris Grīns
Juris Grīns

Calko: "Minišosejā galvenās izmaksas ir bremžu kluču nomaiņa"
Konstantīns Calko
Foto: minisoseja.lv

Autosportists Konstantīns Calko Biķernieku trasē ir aizvadījis Minišosejas čempionāta pirmo posmu, uz kuru tika uzaicināts kā īpašais viesis, un iespaidos par piedzīvoto dalījās ar portālu "Sportacentrs.com".

Jau vēstīts, ka svētdien Biķerniekos norisinājās Minišosejas pirmais posms, kurā varēja piedalīties faktiski jebkurš, izmantojot gandrīz jebkādu ielas automobili. Calko uz starta izgāja ar mazlitrāžas "Opel Adam".

"Manuprāt, šis ir ļoti labs čempionāts, kur startēt jaunajiem pilotiem," portālam "Sportacentrs.com" atzīst Calko, kurš pērn piedalījās WTCC pasaules čempionāta posmā Makao. "Šeit var izmēģināt savus spēkus ar ielas auto, nevis sporta mašīnu, kas būtu ļoti dārgi. Sanāk, ka gonkas sāk kļūt pieejamas!"

Ja neskaita pašu Calko, uz starta stājās 40 braucēji. "1800" klasē uzvarēja Andris Putniņš ("Rover 214i"), "3000" ieskaitē pirmo vietu guva Ģirts Melbiksis ("BMW E30"), bet "Open" ieskaitē, kur piedalījās jaudīgākās mašīnas, uzvara Marekam Žukuram ("Mitsubishi Lancer EVO IX").

"Trasē galvenais ir ātrākais apļa laiks, tāpēc visi cīnījās ar laiku, nevis viens otru," skaidro Calko. "Ieskaitē šeit iet trīs ātrākie rezultāti, kas veido kopvērtējumu. Automašīnas ir sadalītas pēc motoru tilpuma un ir arī "open" klase. Ja cilvēkam ir, piemēram, parasts BMW 318, viņš jau var nākt un braukt. Šeit piedalās ielas mašīnas. Ja nemaldos, galvenās izmaksas pirms sacensībām sastāda bremžu kluču nomaiņa."

Minišosejas otrais posms notiks 8. jūnijā, turpat Biķerniekos. Kā zināms, pilotam, kurš sezonas laikā uzrādīs vislabāko progresu, pienāksies īpaša balva - F1 auto testi.

"Man ļoti patika atmosfēra, kas valdīja šajās sacensībās," nobeigumā saka Calko, kurš šogad aizvada jau trešo sezonu "Radical European Masters" čempionātā. "Šeit tā ir ļoti atšķirīga no autošosejas, kur viss notiek skumji - tikai braukšana un neviens gandrīz nerunā ar otru. Minišosejā viss ir savādāk, atmosfēra ir pozitīvāka, skan mūzika, runā komentētājs. Ja paliek garlaicīgi, ir simulators, kur var pagonkot ar formulām. Man ļoti patika pasākuma organizācija. Ceru, ka šis čempionāts ātri izaugs!"