Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Šajā nedēļas nogalē Tukuma novada Dzirciemā startēs prestižās Hard Enduro sacensības "Rocketbiker"

Andris Liepa
Andris Liepa

Šajā nedēļas nogalē Tukuma novada Dzirciemā startēs prestižās Hard Enduro sacensības "Rocketbiker"
Foto: Rocketbiker Enduro

Nedēļas nogalē, no 14.-15. augustam Tukuma novada, Zentenes pagasta Dzirciemā trešo gadu pēc kārtas risināsies starptautiskās Hard Enduro sacensības "Rocketbiker", kurās savu dalību pieteikuši 140 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas.

Sacensības norisināsies divu dienu garumā un ir sadalītas vairākās disciplīnās. Pirmajā dienā dalībnieki dosies 7 km garā Cross Country tipa prologā. Jāpiebilst, ka šis tests būs jāveic arī pretējā virzienā. Dalībniekiem tiek doti divi braucieni katrā no virzieniem, un labākie laiki no katra virziena veidos dienas rezultātu un noteiks starta kārtību galvenajā distancē, kura norisināsies svētdien.

Trase ir veidota no mākslīgām šķēršļu konstrukcijām, tādām kā baļķi, traktora piekabe, akmeņi, riepas, pagales un daudzām citām, kā arī no dabīgā reljefa. Super Enduro finālam kvalificēsies 32 ātrākie kvalifikācijas kārtas dalībnieki, no kuriem izveidosies 16 pāri. Pāra uzvarētājs sasniedz nākamo kārtu līdz divi tiekas finālā, lai noteiktu uzvarētāju. Tiesa, teevīzijas vajadzībm šie noteikumi var nedaudz mainīties.

Svētdien sportistiem būs sagatavota ap 20 km gara trase, kura būs jāveic trīs reizes. Trasē būs iekļautas 10 dažādas sarežģītības pakāpes sekcijas – no samērā vienkāršām līdz ļoti grūtām. Lai iekļautos kontrollaikā, distance jāveic 5 stundu laikā.

Izmantotie resursi:
rocketbiker - SĀKUMS
TukumaBalss.lv