Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

''Rector Racing'' uzvar Igaunijā

Ir pamats līksmot par ilgi gaidīto un godam pelnīto uzvaru! Pagājušajā nedēļas nogalē, 11.-12.jūlijā Pērnavas trasē Audru Ring, Igaunijā, notika trešais BaTCC posms ''Super Production'' klasei.

''Rector Racing'' uz šo posmu ieradās pilnā sastāvā un noskaņojums komandā valdīja pacilājošs. Lielākais satraukums vēl bija tikai priekšā, jo pirms sezonas periodā ne reizi jaunā mašīna netika testēta šajā trasē un nebija nekādu priekšstatu par to, kā regulēt un ko sagaidīt. Mājas darbs bija paveikt godam, tomēr bija jāredz kā šie uzlabojumi, kuri tikai veikti Zārai, darbosies trasē. Sākums šai nedēļas nogalei bija mazliet nervozs gan no mehāniķu puses, gan pilota Cabas, jo pēc tik neveiksmīga posma kā Kauņā, ir grūti iestrādāties un ir nepieciešams laiks, lai atgūtu pārliecību, ka viss ir par 100% sakārots un kārtībā.

Piektdienas treniņi: „Izbraucām trasē, kur jutos mazliet kā sasiets, bija grūti atrast ritmu. Nolēmu neforsēt, jo pēc lielā mājas darba un braukšanas pārtraukuma, kur mašīna tika gandrīz pilnībā izjaukta, lai atrastu iepriekšējā posma tehnikās ķibeles cēloni, pārbaudīju visas sistēmas vai strādā, viss slēdzas un turas kā nākas. Otrajā tās dienas treniņā jau bijām veikuši šādus tādus regulējumus piekarē, lai pielāgotu auto konkrēti šai trasei. Sajūtas atgriezās, un iebraucos jau daudz labāk. Treniņa otrajā pusē paeksperimentējām vēl ar vienu amortizatoru regulējumu, kas uz to brīdi likās labāks. Diena beidzās ar labām sajūtām, jo viss bija kārtībā!”

Sestdiena: „Rīta cēlienā ar inženieri un galveno mehāniķi nolēmām vēl mazliet izmainīt pāris parametrus piekares regulējumos, lai auto labāk vadās līkumos, un tas deva rezultātu. Rīta iesildīšanās braucienā jutu, ka esmu savā vietā un ir laba sajūta trasē.
Kvalifikācija tuvojās un laika apstākļi pasliktinājās - sāka līt! Pirms pašas kvalifikācijas sagatavojam mašīnu slapjai trasei, jo trase nežuva pietiekami ātri. Sīva cīņa ar Birkenu kvalifikācijā. Zaudēju par vienu simtdaļu viņa laikam un līdz ar to 2.stara vieta.

Pirmais brauciens it kā sausā trasē, tomēr pēc lielā lietus trase ir slidena. Šādā trasē parādās Birkena Hondas pārsvars un man nākas samierināties ar otro vietu, jo tikai brauciena sākumā līdz taisnei varēju uzbrukt un apdraudēt pirmo vietu. Stabili aizvadu visu braucienu un finišēju otrais. Mehāniķi ar inženieri meklē iespējas kā uzlabot mašīnas ātrumu taisnē.”

Svētdiena: „Noskaņojums komandā labs, tomēr var just, ka iekšēji visi ir gatavi uzvarai, jo neviens negrib samierināties ar otro vietu. Kārtējo reizi mani izbrīna, ka organizatori neievēro Baltijas čempionāta nolikumu, kur ir paredzēts, ka otrā brauciena starta pozīciju nosaka, pirmā brauciena finiša rezultāti, kuri ir apgrieztā secībā. Lai kā arī būtu, organizatori izkārto mūs tieši tāpat kā iepriekšējā braucienā Birkens pirmais, es otrais. Starts izdodas, un sākas cīņa. Jutu, ka esmu pietiekami ātrs, lai uzbruktu pirmajai vietai, tomēr pietrūkt taisnes ātruma, lai apdzītu. Šoreiz izdodas vairākus apļus noturēt Birkenu uzbrukuma attālumā. Pats brauciena laikā jutos ļoti labi un meklēju, kur vēl trasē iegūt mazliet kādas iespējas izbraukt citādi trajektorijas, lai iegūtu ātrumu. Te pēkšņi redzu, ka Birkens brauc pa zāli ārpus trases, tomēr redzu, ka mēģina tikt atpakaļ trasē. Man inženieris ziņo austiņās, lai braucu mierīgi līdz galam, bet es nezinu vai Birkens ir ticis atpakaļ trasē, vai palicis trases malā. Nākamajā aplī es redzu, ka tomēr Honda ir izstājusies un man ir jābrauc līdz galam. Finišēju pirmais!

Visi esam priecīgi un RECTOR nometnē valda fantastiskas sajūtas: prieks, atbrīvotība un lepnums katram par sevi un visiem kopā par komandas garu un vienotību, jo šī uzvara nāca ļoti grūtā darbā un pūliņos. Iekšēji sajūta, ka šoreiz mums veiksme atmaksāja par iepriekšējo posmu. Šī uzvara komandai ir radījusi atkal pārliecību par saviem spēkiem un to, ka esam uz pareizā ceļa. Šī uzvara bija ļoti nepieciešama!”

„No visas sirds pateicos par fantastisko darbu un mērķtiecību gan inženierim, gan mehāniķiem, kā arī atbalstītājiem un faniem, kuru domas un īkšķu turēšanu sajutu ik mirkli, ka aiz muguras ir liels atbalsts un spēcīgas domas – Paldies jums visiem!”

Ar tādām emocijām un notikumiem pagāja šis 3.BaTCC posms Rector Racing komandai, par kurām stāstīja komandas vadītājs un pilots Oskars Laivenieks (Caba). Kaut arī čempionāts ir tikai pusē, Caba man pačukstēja, ka tiek izskatītas iespējas šo čempionātu vairs neizvirzīt kā prioritāti un meklēt iespējas piedalīties citos čempionātos, kur ir lielāka konkurence un vairāk dalībnieku. Par to, kāds lēmums tik pieņemts kopīgās sarunās ar sponsoriem, mēs jums ziņosim tuvākajās nedēļās.

Informāciju sagatavoja:
Mārcis Kalniņš
Rector Racing informācijas centrs

  +1 [+] [-]

, 2009-07-13 16:51, pirms 15 gadiem
Tractor racing..