Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Deitonā uzvarējušam NASCAR pilotam atklāta izkaisītā skleroze

Juris Grīns
Juris Grīns

Deitonā uzvarējušam NASCAR pilotam atklāta izkaisītā skleroze
Trevors Beins
Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA

NASCAR pilotam Trevoram Beinam, kurš 2011. gadā kļuva par prestižo "Daytona 500" sacensību uzvarētāju, diagnosticēta izkaisītā skleroze.

Jau 2011. gadā, kādu laiku pēc minētās uzvaras izcīnīšanas, Beinam tika atklāta Laima slimība, pēc kā sportists nepiedalījās sacīkstēs vairākus mēnešus.

Izkaisītā skleroze ir ne mazāk bīstama, turklāt grūtāk paredzama slimība, kas skar centrālo nervu sistēmu. Tā izraisa starp smadzenēm un ķermeni plūstošās informācijas nepilnvērtīgu darbību, kā rezultātā īpaši smagos gadījumos viss var beigties par ar cilvēka paralīzi.

"Roush Fenway Racing" komandas izplatītais paziņojums gan liecina, ka šī slimība varētu neietekmēt sportista turpmākās gaitas NASCAR sacīkstēs.

Šobrīd Beins aizvada pilnu sezonu NASCAR otrajā spēcīgākajā čempionātā "Nationwide Series", kur kopvērtējumā ar jūnijā Aiovā gūto vienu uzvaru pašlaik ieņem augsto sesto vietu. Nākamgad Beins plāno turpināt karjeru "Nationwide Series" čempionātā un cīnīties par titulu.

Prestižajā "Sprint Cup" čempionātā Beins piedalījies 45 sacīkstēs, tostarp 12 posmos šajā sezonā.

Izmantotie resursi:
NASCAR Sprint Cup Series | NASCAR.com