Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Baumanis uzvar Bakerūdu jautrā duelī

Ints Megnis
Ints Megnis

Baumanis uzvar Bakerūdu jautrā duelī
Foto: Sportacentrs.com

Iesildoties nedēļas nogalē Biķernieku trasē gaidāmajam pasaules čempionāta posmam rallijkrosā, ceturtdien notika sacensības "Ferratum Challenger", kurā latvietis Jānis Baumanis pret kopvērtējuma līderi Andrēasu Bakerūdu sacentās vairākos jautros dueļos trasē.

"Mums savulaik bija laba cīņa finālā Kanādā un toreiz pateicu, ka Andrēass ir lēns uz grants seguma. Tad arī dzima ideja, ka mēs varētu sacensties ārpus sacensībām. Viņš ir viens no atraktīvākajiem braucējiem," pirms cīņas stāstīja Baumanis.

"Forši katru gadu atbraukt šeit un redzēt entuziastiskos skatītājus. Jau daudzus gadus pazīstu Jāni un Reini, viņi mani ar prieku uzņem," teica Bakerūds, atzīstot, ka viņiem abiem ar Baumani dzīvē ir kāda problēma. "Mēs abi esam cilvēki, kuri visam piekrīt un vien pēc tam var nožēlot."

Aizvadītās sacensības sākās ar vieglāko dueli - pa veco Biķernieku kartinga trasi bija jābrauc ar elektrokartingu. Šeit Baumanis bija ātrākais kvalifikācijas aplī, kas deva priekšrocības arī sacīkstē, jo to varēja sākt no parocīgākas starta pozīcijas. Kaut Bakerūds pirmajos līkumos centās latvieti apdzīt, vēlāk nācās samierināties ar neveiksmi un duelī Baumanis izvirzījās vadībā.

"Patīkami uzvarēt čali, kurš ar kartingu savā mūžā braucis vairāk nekā es ar ielas automašīnu," saka Baumanis,

Braukšana ar elektrokartingu bija simboliska. Pašlaik uz Latviju ceļo jaunākās paaudzes elektro rallijkrosa mašīna, kurai rīt Motormuzejā būs oficiālā prezentācija, sestdien un svētdien to pasaules čempionāta posma laikā, iespējams, varēs redzēt Biķernieku trasē, bet pirmdien Baumanim būs iespēja veikt testus.

Otrā disciplīna latvieša un norvēģa duelī bija braukšana ar mikroautobusiem RAF jeb "Latvija". Tajā atkal bija jāveic viens aplis, bet pa ceļam jāuzņem trīs pasažieri, bet pēdējos 50 metrus automašīnu jāstumj. Baumanis atzina, ka viens aplis ar šādu mikroautobusu ir sarežģītāks nekā 4-6 apļi ar rallijkrosa automašīnu un tas arī izpaudās rezultātā - Bakerūds bija 15 sekundes ātrāks par Baumani un rezultāts duelī tika izlīdzināts.

Līdz ar to viss izšķīrās trešajā disciplīnā, kurā vajadzēja veikt slaloma trasi ar automašīnu "Lada "jeb "Žiguļi", tomēr bija viens knifs - stūri griežot uz vienu pusi, riteņi griezās uz pretējo. Kaut sportistiem bija lielas bailes, kā izdosies šāda braukšana, viņi iemanījās ļoti ātri un pat netika nogāzts neviens trasē esošais konuss. Distance noslēdzās ar automašīnas noparkošanu atpakaļgaitā un beigās izrādoties, ka Baumanis bija divas sekundes ātrāks par Bakerūdu.

Līdz ar to summā uzvaru svinēja latviešu autosportists un tas nozīmēja, ka norvēģim vajadzēja viņu pa trasi iznest pičpaunā.

Pasaules čempionāta kopvērtējums pēc astoņiem posmiem

V.SportistsValstsPunkti
1.Andrēass BakerūdsNorvēģija160
2.Timijs HansensZviedrija158
3.Kevins HansensZviedrija158
4.Niklass GrenholmsSomija135
5.Jānis BaumanisLatvija120
6.Timurs TimerzjanovsKrievija109
17.Reinis NitišsLatvija26

  +2 [+] [-]

, 2019-09-12 15:12, pirms 5 gadiem
Jautrs duelis

  +1 [+] [-]

, 2019-09-12 16:30, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Jautrs duelis
Kur video?

  +1 [+] [-]

, 2019-09-12 20:55, pirms 5 gadiem
Nav, bet atradu vienu citu video - Cīņa turpinās!
https://www.facebook.com/janisbauma...

  +1 [+] [-]

, 2019-09-12 23:30, pirms 5 gadiem
Te bildes no jautrā dueļa: https://jauns.lv/raksts/sports/3489...