Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Citroen" WRC komanda izskata desmit pilotu kandidatūras

Juris Grīns
Juris Grīns

"Citroen" WRC komanda izskata desmit pilotu kandidatūras
2017. gada "Citroen C3 WRC" modelis
Foto: motorsport.com

"Citroen" rallija komanda no desmit potenciālajiem kandidātiem izvēlēsies trīs pilotus, kas tās sastāvā startēs 2017. gada pasaules čempionāta sezonā.

Šobrīd "Citroen" tikai daļēji piedalās pasaules čempionātā, ar "PH Sport" komandas palīdzību aizvadot vien atsevišķus posmus. Divos no tiem uzvaru guvis Kriss Mīke, kurš pārstāvēs "Citroen" arī nākošgad, bet tāpat šogad komandā startē Kreigs Brīns un Stefans Lefevrs.

"Citroen" komandas vadītājs Īvs Matons paziņojis, ka šobrīd viņa sarakstā ir desmit piloti, kas pretendē uz vietu pamatsastāvā. Savukārt jau līdz augusta beigām šo sarakstu plānots saīsināt līdz četriem vai pieciem pilotiem, atlasot labākos kandidātus.

Matons izteicis vēlmi sastāvu papildināt ar Tjerī Noivilu, kurš pēdējās sezonās pārstāv "Hyundai". Beļģis savulaik jau bija "Citroen" junioru programas pilots, bet 2013. gadā nolēma pāriet uz "M-Sport" komandu, togad kļūstot par pasaules vicečempionu. Kopš 2014. gada viņš pārstāv "Hyundai" komandu, kuras sastāvā izcīnījis pirmo WRC uzvaru.

Pastāv iespēja, ka Mīke un Noivils nākamgad būs "Citroen" komandas vadošie piloti.

"Tas ir viens no variantiem," apstiprina Matons. "Kriss un Tjerī manā skatījumā ir viena līmeņa braucēji, un nevajag aizmirst, ka WTCC pasaules čempionātā es pārraugu četrus pilotus, kuri ir līdzīga līmeņa. Tāpēc tas ir viens no iespējamajiem scenārijiem, taču pašlaik neizslēdzu arī citus."

Zināms, ka "Citroen" komanda 2017. gadā WRC startēs ar trim "pilna laika" ekipāžām. Šobrīd attīstības stadijā ir jaunais "Citroen C3 WRC" modelis.

Izmantotie resursi:
Autosport