Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Gross septītais 2. posma pirmajā braucienā

Jānis Pārums

Gross septītais 2. posma pirmajā braucienā
Uģis Gross

Piektdien Somijā, Lahti aizvadīts pasaules čempionāta otrā posma pirmais brauciens F- 1 uz ūdens. Latvijas pilots Uģis Gross tajā ieguva septīto vietu, bet par uzvarētāju kļuva viņa komandas "Zepter" biedrs itālietis Gvido Kapelīni. Pavisam Lahti sacīkstēs startēja 20 piloti.

Rīta kvalifikācijā Uģis Gross bija ieguvis devīto vietu, taču pēc daudzajiem protestiem un diskusijām diskvalifikācija tika atcelta amerikānim Džejam Praisam un Gross tomēr startēja desmitais. Jau pēc pirmā apļa Gross bija ticis līdz sestajai pozīcijai, taču otrajā aplī viņam krietni patraucēja viens no līderiem Māsimo Rodžero.

"Itālietis bija nedaudz sadūries ar kādu citu braucēju un gribēja nobraukt malā, lai novērtētu skādi un tajā brīdī viņš man šķērsām nobrauca priekšā. Uzreiz kādi četri braucēji tika man garām un atkal biju desmitais. Sacīkšu laikā gan tiku līdz septītajai pozīcijai un to arī nosargāju cīņā ar pērnā gada pasaules čempionu Džeju Praisu,” pastāstīja Gross. "Pēdējās piecas minūtes bija ļoti smagas, Praiss visu laiku uzbruka, vienā pagriezienā pat ar savu laivu trāpīja pa manu dzinēju, bet tā viss kārtībā. Esmu apmierināts, nebūtu tas negadījums sākumā, varbūt pat tiktu augstāk, bet septītā vieta arī nav slikta, turklāt mans komandas biedrs Kapelīni uzvarēja. Vakarā papētīsim datorā visus dzinēja datus un tad izlemsim, vai rīt startēt ar šo pašu dzinēju vai likt citu."

Sacīkstes Lahti bijušas ļoti spraigas un 11 sportisti finišējuši viena apļa ietvaros, kas nemaz negadās bieži. Par uzvarētāju 38 apļu distancē kļuva deviņkārtējais pasaules čempions Gvido Kapelīni, kas vadībā izvirzījās tūdaļ pēc starta. Otrais zviedrs Jūnass Andersons, trešais itālietis Fābio Kamparato. Vēl sešiniekā AAE sportists Tani Al Kamzi, soms Sāmi Sēlio un portugālis Duarte Benavente. Uģis Gross septītais, bet Džejam Praisam par uzbraukšanu bojai viens soda aplis un pērnā gada pasaules čempions klasificēts 15.vietā.

Pēc šogad aizvadītajiem trīs sacīkšu braucieniem kopvērtējumā līderis ir arābu sportists Tani Al Kamzi, bet Uģis Gross jau iekļuvis pirmajā desmitniekā. Sestdien pulksten 15.15 Lahti otrs sacensību brauciens.

Informāciju sagatavoja:
Kalnciems Racing Team

     [+] [-]

, 2009-06-12 19:08, pirms 15 gadiem
Ko finansista dēls brauc ???