Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Blušam labs sniegums ''Formula Drift'' posmā ASV, Eglīti Abū Dabī pieviļ tehnika

Blušam labs sniegums ''Formula Drift'' posmā ASV, Eglīti Abū Dabī pieviļ tehnika
Jāņa Eglītes auto Yas Marina trases boksos.
Foto no sportista arhīva.

Aizvadītajās brīvdienās startēja pasaulē spēcīgākā drifta seriāla ''Formula Drift'' pirmais posms, kurā latviešu pilots Kristaps Blušs iekļuva TOP 16 kārtā. Tikmēr Drift Allstars posmā Abū Dabī Eglīte bija spiests izstāties.

TOP 32 tandēmu egle tika sakārtota pēc pagājušā gada kopvērtējuma, kur Blušam pretī stājās Aleks Hohnadels. Slapjajā trasē labāku automašīnas kontroli demonstrēja latviešu braucējs, kurš tika TOP 16. Tur Blušam pretī nāca Mets Fīlds, kurš pagājušo sezonu noslēdza devītajā vietā. Abi piloti demonstrēja skaistus vadošos un sekojošos braucienus, kā rezultātā divi no trim tiesnešiem lēma par pārbraucienu, kur diemžēl pārāks bija Fīlds.

Pirmā posma uzvarētājs tika noskaidrots aizraujošā fināla cīņā starp čempionu Aasbo un lielo pārsteigumu Denofu. Agresīvāku sniegumu ar pieskaršanos sienai parādīja Denofa, kurš arī attiecīgi tika kronēts par sezonas atklājošā posma uzvarētāju. Aasbo līdz ar to otrais, bet trešā vieta Kenam Guši.

Nākamais Formula D posms 6.-7. maijā norisināsies Atlantā.

Tikmēr Drift Allstars 1.posms norisinājās slavenajā Yas Marina F1 trasē, kur pulcējās labākie Tuvo Austrumu reģiona drifteri, kuriem pretī stājās sešas Eiropas zvaigznes, tai skaitā arī pagājušā gada vicečempions Jānis Eglīte. Lai arī dalībnieku saraksts pulcēja vairāk nekā 30 braucējus, līdz kvalifikācijai tika vien ap 20 pilotiem. Daudzus no tiem piemeklēja dažādas tehniskas likstas, un starp šiem sportistiem šoreiz diemžēl arī bija Eglīte. Latviešu braucējs, kura spēkrats Abū Dabī ieceļoja vien treniņa dienas rītā, jau pirmajā braucienā atklāja problēmas ar auto elektrību, kuras steidzami tika risinātas.

''It kā sarunājām daļas, kas vajadzīgas, bet šeit ir ļoti grūti kaut ko dabūt laikā. Kad atveda, tad viss bija savādāks un pa vidu vēl citas problēmas...," tā nepiedalīšanos sacensībās skaidro Jānis Eglīte. Tā kā Drift Allstars šosezon ir divas ieskaites - starptautiskā un Eiropas - tad šajā posmā neiegūtie punkti gan neatstās ietekmi uz Eiropas titula cīņu.

Uzvaru pirmajā posmā izcīnīja Stīvs Biadžioni.

Nākamais Drift Allstars posms, kas atklās šī seriāla Eiropas sezonu, 1.-2. maijā norisināsies Lidenhilas trasē, Lielbritānijā.

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed