Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Bērziņš pārtrauc Višņakova uzvaru sēriju

Jānis Pārums

Bērziņš pārtrauc Višņakova uzvaru sēriju
Pirms starta...

Otrdien, 10.martā, "GoPlanet indoor" kartinga trasē notika "Openkart" īres kartinga seriāla 2009.gada sezonas 3. posms. Tikai ar piecu sekundes tūkstošdaļu lielu pārsvaru, pārspējot galveno favorītu Juriju Višņakovu, tiesības sacīksti uzsākt no "pole position" ieguva Rūdolfs Toms Bērziņš, kurš arī uzvarēja posmā.

Starts no 1. pozīcijas ļāva Bērziņam izcīnīt savu piekto uzvaru "Openkart" un pārtraukt Višņakova četru uzvaru sēriju šajā trasē. Višņakovam otrā vieta un saglabāta kopvērtējuma līderpozīcija, trešais pēc sīvas cīņas – Zintis Grandbergs.

Ja cīņa par uzvaru praktiski bija izšķirta pirmajos metros, kad vadību saglabāja Bērziņš, bet Višņakovs nonāca trešajā vietā aiz Grandberga, tad par tālakām vietām notika ļoti sīva cīņa. Cīņas karstumā ne visai paveicās Kasparam Rožkalnam un Dacei Grosbergai, kuri varēja pacīnīties arī par augstākām pozīcijām. Paraugstundu godīgai cīņai parādīja čempions Artūrs Eversons un veterāns Grandbergs, īpaša fair play balva pienāktos Eversonam, kurš pēc ne visai korekta apdzīšanas mēginājuma atdeva vietu atpakaļ Grandbergam.

B finālā par 11-20 vietu uzvara Mārtiņam Krūzem, otrais Juris Narubins, bet trešais no mazās poles startējušais Kovaļenko. C finālā uzvarēja Jānis Remerts, otrais Ivars Strencis, trešais Juris Pavlovičs.

Komandu ieskaitē otrā uzvara šosezon R&D komandai (Rūdolfs Toms Bērziņš un Dace Grosberga), kam arī visai stabilas līderpozīcijas kopvērtējumā. Otrie Ave Lat Sargs (Jurijs Višņakovs un Vitālijs Kovaļenko), trešā jaunizveidotā IZG Traktors komanda (Zintis Grandbergs un Juris Narubins). Jāuzteic šīs sezonas debitanti HTsystems (Kaspars Rožkalns un Raivis Kirilovs) – lai arī izcīnīta piektā vieta posmā, tomēr šī bija tikai viena no divām komandām ar diviem braucējiem finālā, turklāt abi finišēja respektablajā sestajā un septītajā vietā.

Debitantu ieskaitē otro uzvaru izcīnīja Reinis Fridrihsons, taču kopvertējumā vadību saglabāja Kaspars Rožkalns, vienu punktu aiz sava komandas biedra atpaliek Raivis Kirilovs, trešais Fridrihsons. Jāsaka, ka Rožkalns pēc pirmās kvalifikācijas sesijas bija otrajā pozīcijā, kas ir šogad labākais debitanta sniegums kādā no kvalifikācijas sesijām. Jāuzteic arī Artūrs Bonders, savā debijas sacīkstē kvalificējoties ļoti augstajā ceturtajā vietā. Trešais posms bija debija trim sportistiem – Bonderam, Ivaram Strencim un Gatis Zariņam, kopumā tas pulcēja 30 dalībniekus.

Tagad Openkart pārcelsies uz pierastākajām āra trasēm, jo nākamais posms notiks 4.aprīlī Swedbank kartodromā Kandavā. Arī uz šo sacīksti gaidāms kupls dalībnieku skaits, jo trase ir iecienīta Openkart braucēju vidū ar savu jaudīgo un ļoti līdzvērtīgi sagatavoto tehniku, turklāt kā ierasts Kandavā atkal tiks izmantots svara balasts, kas ļaus samazināt braucēju svara atšķirību iespaidu uz apļa laikiem.

Rezultāti

VietaSportistsKomanda
1.Rūdolfs BērziņšR&D20 apļi
2.Jurijs VišņakovsAve Lat Sargs+3.64
3.Zintis GrandbergsIZG Traktors+10.96
4.Reinis Fridrihsons-+11.16
5.Arturs EversonsIverson Racing+11.45
6.Raivis KirilovsHTsystems+11.84

Pole Position:
Rūdolfs Bērziņš R&D 26.998

Ātrākais aplis:
Arturs Eversons Iverson Racing 26,792

Kopvērtējums pēc 3. posmiem

VietaSportistsKomandaP-ti
1.Jurijs VišņakovsAve Lat Sargs91
2.Rūdolfs BērziņšR&D88
3.Zintis GrandbergsIZG Traktors80
4.Dace GrosbergaR&D70
5.Arturs EversonsIverson Racing69
6.Juris NarubinsIZG Traktors63

Pilni sacīkstes rezultāti un informācija par sacīkstēmi openkart.net

     [+] [-]

, 2009-03-14 15:50, pirms 16 gadiem
mans vārds ir nepareizē locījumā