Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Slakteris un Minings labāko sešiniekā Pasaules kausa izcīņā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Slakteris un Minings labāko sešiniekā Pasaules kausa izcīņā
Roberts Minings (no kreisās) un Nils Slakteris. Publicitātes foto

Pagājušās nedēļas aukstajā un lietainajā nogalē, no 7. līdz 8. oktobrim Lietuvas pilsēta Kauņa pulcēja pasaules ātrākos Formula 4 pilotus, lai piedalītos Pasaules kausa izcīņas secensībās. Ar labām sekmēm šajās sacensībās startēja latvieši Nils Slakteris un Roberts Minings.

Konkurence uz kausa iegūšanu bija ļoti saspringta, jo uz starta bija paredzēts doties 17 komandām no septiņām valstīm, tai skaitā arī Latvijai. Mūsu valsti pārstāvēt bija ieradušies F4 godalgotie piloti, kuriem šī bija debija Pasaules Kausa izcīņā - Nils Slakteris un Roberts Minings. Visām komandām mērķis bija viens - braukt mājās ar Pasaules Kausu Formulā 4!

Laika prognozes sacensību laikā nebija iepriecinošas, jo abās sacensību dienās tika prognozēts spēcīgs vējš un lietus. Tas arī piepildījās, padarot Kauņas akvatorija ūdeņus par bīstamu vietu sacensībām. Pasaules Kausa izcīņas organizatori vairākkārtīgi mēģināja dot startu iesildīšanās apļiem, bet pavisam neilgi pēc formulu iecelšanas ūdenī, bija skaidrs, ka viļņi ir pārāk lieli un vēja brīzes pārāk spēcīgas, lai droši aizvadītu treniņus.

Sestdiena izvērtās par gaidīšanas pilnu dienu cerībā, ka vējš norimsies un piloti varēs doties uz ūdens. Tuvojoties krēslai, vējš patiešām nedaudz norimās un pasākuma organizatori nolēma uzsākt kvalifikācijas braucienu. Šis brauciens neiztika bez avārijām un bīstamiem mirkļiem. Latvietis Nils Slakteris kvalifikācijā uzrādīja 5. pozīciju, kas noteica vietu, no kuras pilots varēs uzsākt sacensību braucienu. Kvalifikācija noslēdzās jau tumsai iestājoties, tāpēc sacensības tika pārceltas uz nākamās dienas rītu.

8.oktobris iesākās ar saulainu laiku, tomēr vējš nebija rimies. Sacensību kopsapulcē tika iepazīstināts ar jauno dienas programmu, kas paredzēja, ka Pasaules kausa izcīņas divi posmi tiks aizvadīti vienā dienā. Pavisam operatīvi komandas devās uz ūdens un jau plkst. 8:15 tika dots starts pirmajām Pasaules kausa izcīņas sacensībām.

Tika dots sacensību starts, tomēr jau pēc otrā pagrieziena notika sadursme starp Lietuvas un Somijas pilotiem. Tika pacelts sarkanais karogs un pārtrauktas sacensības, lai atbrīvotu trasi un sniegtu nepieciešamo palīdzību. Pēc tehniskās pauzes tika dots otrais sacensību starts un tajā mūsu latvietis, Nils Slakteris no "Riga Powerboat team" komandas no 5.starta pozīcijas uzreiz iebrauca pirmajā trijniekā. Sacensību laikā spītējot konkurencei un lielajām vēja brāzmām, Slakterim izdevās savu pozīciju noturēt līdz pat sacensību finiša karogam. Ar lielām ovācijām no līdzi atbraukušajiem līdzjutējiem, Slakteri un "Riga Powerboat team" komandu sveica ar trešās vietas iegūšanu Pasaules kausa izcīņā Formulā4.

Pēc nelielas tehniskās pauzes, sacensības tika turpinātas, lai īstenotu Pasaules Kausa izcīņas sacensbu 2.posmu, tāpēc visas komandas devās uz kvalifikācijas braucienu. Šajā kvalifikācijā "Riga Powerboat team" izmēģināja jaunu dzenskrūvi un tehniskos risinājumus, lai nodrošinātu precīzāku ātrumlaivas saķeri ar lielajiem viļņiem. Kvalifikācijas braucienu Slakteris noslēdza 6.pozīcijā.

Uzreiz pēc kvalifikācijas laikapstākļi strauji nomainījās un komandas bija spiestas meklēt drošāku paslēptuvi no lielās krusas un vēja. Ekstrēmie laikapstākļi ilga aptuveni divas stundas, pēc kurām Pasaules Kausa organizatori lēma, dot startu Formula 4 sacensībām.

Startējot no 6.pozīcijas Nilam Slakterim bija ierobežota redzamība un iespējas iespraukties līderpozīcijā, tāpēc viņa cīņa sākās par piekto un sesto vietu. Spītējot konkurentu centieniem pilotu apdzīt un izvairoties no avārijas ar Zviedrijas pilotes ātrumlaivu, Slakterim izdevās pakāpties par vienu pozīciju uz augšu un finišu sasniegt 5.vietā. Latvietim Robertam Miningam izdevās iegūt 8.pozīciju.

No 17 komandām tieši mūsu Latvijas piloti ir spējuši iekļūt labāko sešiniekā! Pasaules kausa izcīņā Formulā 4 latvieši - Nils Slakteris kopvērtējumā par divām dienām ieņem 4.vietu un Roberts Minings 6.vietu.

Informāciju sagatavoja:
55ART design studio