Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Štāla debitē jaunajā komandā

Andrejs Siliņš

Štāla debitē jaunajā komandā
Karlīne Štāla "Swiss Racing Team"
mašīnā Lauzicringā
Foto: Swiss Racing Team/motioncompany

Latvijas autosportiste Karlīne Štāla aizvadījusi pirmo sacīksti "Swiss Racing Team"" sastāvā Vācijas "ATS Formula 3 Cup" seriāla posmā Lauzicringā. Lai arī pozīcijas nav augstas, iegūta pārliecība, ka iekļaušanās citā komandā noritējusi veiksmīgi un nesīs augļus nākotnē.

Karlīne Štāla lauza sezonas sākumā noslēgto līgumu ar Luksemburgas komandu „Racing Experience”, jo komanda nespēja piedāvāt to profesionalitāti un attieksmi, pēc kuras tiecas Latvijas sportiste. Nonākot meistarīgajā „Swiss Racing Team” vienībā Štāla atklāja citu inženieru un komandas vadības attieksmi. Turklāt komandas tehniķi atzīmēja, ka zināšanas, kas Karlīnei kā F-3 autosacīkšu klases debitantei iegūtas iepriekšējā komandā, vairākās jomās nākušas nepareizā ceļā un nav veiksmīgākais risinājums ātruma meklējumos. „Inženieri man saka, ka tā informācija, kuru pēc braucieniem man prasīja iepriekšējā komandā, nav patiesībā nepieciešama, jo tā minimāli ietekmē rezultātus,” profesionalitātes atšķirības skaidro Karlīne Štāla.

Lauzicringas pirmajā braucienā pēc sarežģītas kvalifikācijas Karlīne Štāla tuvojās vadošajam desmitniekam un cerēja izpildīt uzdevumu – gūt ieskaites punktus, kas nozīmē iekļūšanu pirmajā astoņniekā. Taču kādā no apdzīšanas manevriem viņai līkuma iekšmalā konkurents aizšķērsoja ceļu, kā rezultātā nācās zaudēt izcīnītās pozīcijas.

Otrajā braucienā viņas sacīksti ietekmēja negadījums startā, kad noslāpa viņas mašīnas motors. Tika zaudēts laiks, taču konkurenti tika noķerti un pēc lieliskas cīņas izpildītas arī vairākas apdzīšanas. Rezultātā sasniegta 16. vieta. „Karlīne debitēja mūsu komandas sastāvā un Lauzicringas sacensība lielā mērā bija viņas treniņbrauciens un pārbaude, cik viņa ir gatava ātri reaģēt un gūt informāciju par trasi, automobili un tā regulējumiem. Domāju, ka ar šiem uzdevumiem viņa tika galā lieliski,” atzina „Swiss Racing Team” menedžeris Erihs Kolbs. „Karlīne bija ātra jau pirmajā braucienā, bet pie sadursmes viņa nebija vainīga!”

Karlīne Štāla līdz ar komandas maiņu un šī procesa finansējuma meklējumiem pirms Lauzicringas sacīkstes bija spiesta izlaist divus „ATS Formula 3 Cup” čempionāta posmus. Sezonā atlikuši vēl divi posmi (četras sacīkstes) – Zahsenringā (19.-21. septembris) un Ošerslēbenē (10.-12. oktobris). „Ļoti ceru uz pirmajiem punktiem šajā smagajā sezonā. Tas būtu ļoti motivējoši man, turklāt man apkārt esošie speciālisti un atbalstītāji pārliecinātos, ka sezonas pirmās puses neveiksmes nav jānoraksta tikai uz mani,” skaidro Karlīne Štāla. „Taču nav šaubu, ka izlaistās sacensības cīņu padarījušas sarežģītāku – vasarā komandas un sportisti sasnieguši ievērojamu progresu. Šā gada Vācijas čempionāts kopumā, kā komentē pieredzējušie speciālisti un sportisti, kļuvis ievērojami spēcīgāks un vadošie sportisti ar pārliecību varētu startēt prestižajā „F-3 Euroseries” čempionātā.”

Informāciju sagatavoja
Viesturs Saukāns
LAF Preses dienesta vadītājs

  +1 [+] [-]

, 2008-09-10 16:34, pirms 16 gadiem
Bus labi!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-09-11 11:08, pirms 16 gadiem
Esmu reālists, ne pesimists pie 3.5 sekunžu deficīta grūti uz ko cerēt.