Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Lietus ievieš korekcijas Formula Drift kvalifikācijā

Lietus ievieš korekcijas Formula Drift kvalifikācijā
Foto: Monster Energy

Piektdienas vakarā pēc Latvijas laika Longbīčā, ASV, startēja jaunā Formula Drift sezona. Diemžēl lietus dēļ kvalifikācijas braucieni tika atcelti.

Pirms kvalifikācijas notiekošā treniņa laikā lija lietus, kā rezultātā daudzi braucēji piedzīvoja mazākas vai lielākas avārijas. Vēlāk braucēji kopā ar organizatoriem sapulcē nolēma, ka drošības dēļ kvalifikāciju atcels, lai visi 32 spēkrati paliktu veseli šodienas finālbraucieniem.

Kvalifikācijas vietā organizatori nolēma aizvadīt papildus treniņu sesiju, kurā gan bija redzams, ka trase bija pilnībā nožuvusi, kas attiecīgi būtu ļāvis aizvadīt normālu kvalifikāciju. Sašutumu par šo lēmumu sociālajos tīklos neslēpa daudzi drifta līdzjutēji. Jāatzīmē, ka, ja vairums braucēju bija par kvalifikācijas atcelšanu, tad atsevišķi braucēji, tai skaitā arī mūsu Kristaps Blušs, bija pret to.

Līdz ar to kvalifikācijas rezultāti un attiecīgi arī tandēmu egle tika sarindota pēc pagājušā gada kopvērtējuma rezultātiem. Zināms, ka Kristapam Blušam pretī stāsies pagājušā gada kopvērtējuma desmitās vietas īpašnieks Aleks Hohnadels, kurš tiek uzskatīts par vienu no šīs sezonas favorītiem.

Jāatzīmē, ka sestdien Longbīčā arī sola lietu, kas šīs sacīkstes varētu padarīt neprognozējamas un ļoti aizraujošas.

Tandēmu braucienu sākums šovakar pēc Latvijas laika ir 21:00, un tos tiešraidē varēs vērot Formula DRIFT - 404

Formula Drift šī vakara (9. aprīlis) tiešraides grafiks:
21:00-23:00 - TOP 32 finālbraucieni
23:00-1:00 - puslaika pārtraukums
1:00-1:30 - atklāšanas ceremonija
1:30-3:30 - TOP 16 finālbraucieni līdz finālam

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed
Formula DRIFT - Home