Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Latvijas labākie drifteri sāk jauno sezonu

Latvijas labākie drifteri sāk jauno sezonu
Kristaps Blušs
Foto: Larry Chen Photo

Šajā nedēļas nogalē startēs abi pasaulē spēcīgākie drifta seriāli - ASV bāzētais Formula Drift un līdz šim Eiropā aizvadītais Drift Allstars. Ja Kristaps Blušs būs redzams Formula Drift seriālā, tad Jānis Eglīte startēs Drift Allstars.

Šogad mazākas vai lielākas izmaiņas piedzīvojuši abu čempionātu kalendāri. Ja Formula D (drift) PRO čempionāts bez septiņiem ASV posmiem tagad iekļauts arī viens posms Kanādā, tad Drift Allstars pirmo reizi izgājis ārpus Eiropas robežām un vairākus posmus aizvadīs ārpus Eiropas - Apvienotajos Arābu Emirātos, Taizemē un Dienvidāfrikā.

Līdz ar to Drift Allstars šosezon čempionus noskaidros divās ieskaitēs - starptautiskajā (International EXTREME Drift Allstars Series), kurā ņems vērā visus deviņus posmus, un Eiropas (EXTREME Drift Allstars European Series), kurā punktus skaitīs sešos Eiropas posmos. Jāatzīmē, ka viens no Eiropas posmiem šosezon (augustā) notiks arī Latvijā.

Zināms, ka uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem ir devušies vairākas Eiropas zvaigznes, to starpā arī divkārtējais Drift Allstars vicečempions Jānis Eglīte. Viņš kopā ar pagājušās sezonas spēcīgajiem pilotiem stāsies pretim spēcīgākajiem Tuvo Austrumu pilotiem.

Tikmēr otrā pasaules galā savā otrajā Formula Drift sezonā dosies Kristaps Blušs. Pēc 28. kopvērtējuma vietas 2015. gadā Blušs ir gatavs šosezon spert soli uz augšu. Starpsezonas laikā automašīnai ir veikti vairāki uzlabojumi, to starpā uzstādīta „Samsonas Motorsport" sekvenciālā pārnesumkārba, tādēļ sagaidāms, ka šie uzlabojumi kopā ar pagājušajā sezonā iekrāto pieredzi ļaus pacīnīties par augstākajām pozīcijām.

Pirmais Formula Drift posms 8.-9. aprīlī (piektdiena un sestdiena) notiks Longbīčā, Kalifornijā. Kvalifikācija pēc Latvijas laika sāksies piektdienas 23:00 vakarā, bet tandēmu braucieni pēc Latvijas laika notiks sestdien 21:00. Tiešraide būs redzama šeit: Formula DRIFT - Live . Drift Allstars posma tiešraide būs redzama šeit: WATCH Drift Allstars Livestream

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed
Formula DRIFT - Home
EXTREME - Drift Allstars - Worldwide Drift...

     [+] [-]

, 2016-04-08 21:28, pirms 9 gadiem
Blušs brauks ar to pašu bamperi ar līmlenti salīmētu? Veiksmi cīņās! Būs jāpaskatās šovakar!