Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Ar Grīnieka uzvaru jaunajā 333 trasē noslēdzas Openkart devītā sezona

Juris Grīns
Juris Grīns

Ar Grīnieka uzvaru jaunajā 333 trasē noslēdzas Openkart devītā sezona
Foto: Toms Kalnītis

Sporta kompleksa "333" jaunajā trasē ar Kristapa Grīnieka trešo uzvaru sezonā noslēgusies 2015.gada Openkart sezona. Otrais, startējis no 'pole position', finišēja jaunais Ričards Freibergs, kuram tas ir pirmais čempionāta pjedestāls, bet trešais - Renārs Paiders, kuram šis arī bija pirmais pjedestāls.

Tādējādi Grīnieks saglabāja trešo vietu kopvērtējumā un pirmo reizi iekļuva Openkart čempionāta kopvērtējuma godalgotajā pozīcijā. Ar trešo vietu Renārs Paiders pēdējā brīdī izrāva trešo vietu Izaicinājuma kausā, apsteidzot kopvērtējumā Gati Vītolu un ja vien ne vienas vietas sods, viņš būtu apsteidzis arī Kārli Kleinhofu par vienu punktu. Posmā Izaicinājuma kausa ieskaitē otrā uzvara Ričardam Freiberga, otrais Renārs, bet trešais Dāniels Lācis. Komandām uzvara "Baltie" (Trapāns, Grīnieks), otrie "Spiediens" (Paiders, Kalnītis), bet trešie "ZDK" komanda, kas līdz šim bija pazīstama kā "Mēness Racing", bet tagad piepulcēja klāt Dānielu un uzreiz trešie. Pirmo reizi šosezon ārpus pjedestāla ceturtie palika "Movers.lv", bet tuvu pjedestālam bija arī "3Pera", kuri piektie.

Sezona beigusies, tagad 9.janvārī Tallinā "Triobet kardikeskus" trasē notiks Ceļojošā kausa izcīņa, uz kuru ceļazīmi ieguva kopvērtējuma 19 labākie un pašreizējais kausa ieguvējs Mareks Štolcermanis, nākamās tuvākās vietas būs pirmie rezervisti, jo parasti ne visi tiek uz šo sacīksti - pieteikšanās sekos tuvākajā laikā. Pēc kausa izcīņas janvāra otrajā pusē notiks laureātu apbalvošanas ballīte un tad jau gatavosimies Openkart jubilejas desmitajai sezonai. Tāpat tradicionāli pēc sezonas dalībnieki tiks aicināti aizpildīt aptaujas anketu, kas mums palīdz novērtēt ko daram pareizi, kur jāuzlabo sniegums un arī kādas jaunas idejas.

Tomēr ar to viss nebeidzas, jo komanda "Baltie" apvienojusies ar Openkart LeMans vienību "Rullītis" nākamās nedēļas beigās Dubajā piedalīsies pasaules prestižākajās kartinga 24 stundu sacīkstēs, kur viņu konkurenti būs virkne pasaules autosporta spīdekļu. Novēlam veiksmi Nilam Trapānam, Kristapa Grīniekam, Marekam Štolcermanim, Ērikam Gasparovičam, Harijam Cīrulim un Kristapa Gasparovičam nesot Latvijas un mūsu kartinga slavu pasaulē.

17. posma rezultāti

VietaSportistsKomanda
1.Kristaps GrīnieksBALTIE
2.Ričards FreibergsRALLINGISTI
3.Renārs PaidersSPIEDIENS
4.Krišs JaunzemisSNB RACING
5.Artūrs FreimanisMOVERS.LV
6.Nils TrapānsBALTIE
7.Dāniels LācisZDK
8.Edgars Sproģis3PERA
9.Zane Katrīne MēneseZDK
10.Andris RatkusGAS GAS

Sezonas kopvērtējums

VietaSportistsPunkti
1.Andrejs Laipnieks560
2.Krišs Jaunzemis535
3.Kristaps Grīnieks487
4.Artūrs Freimanis458
5.Kaspars Ritums339
6.Kārlis Kleinhofs300
7.Renārs Paiders297
8.Gatis Vītols292
9.Harijs Cīrulis270
10.Nils Trapāns260

Izmantotie resursi:
OpenKart