Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Sestdien Stendē tiks aizvadīts Nacionālā Kausa 5. posms motokrosā

Andris Liepa
Andris Liepa

Sestdien Stendē tiks aizvadīts Nacionālā Kausa 5. posms motokrosā
Foto: Andris Smilšarājs

Šo sestdien Stendes mototrasē tiks aizvadīts jau piektais no astoņiem Nacionālā kausa (NK) posmiem motokrosā. Līdzīgi kā aizvadītajos posmos, arī šoreiz solās būt interesantas cīņas trasē. Kā teica Stendes trases saimnieks Guntars Žigats: “Gonciņa būs pa pirmo”.

Iepriekšējais NK posms tika aizvadīts 26. jūnijā, kad piloti sacentās ne vien NK, bet arī Jaunpils ''Līgo Kausa'' ietvaros. Šajā posmā uzvaras laurus MX PRO klasē plūca titulētais Toms Macuks no “Rodeo MX”, kurš sezonas kopvērtējuma tabulā ieņem 6. vietu, jo piedalījies tikai divos posmos.

Pēc aizvadītiem četriem posmiem, MX PRO klases līderis ar 1130 punktiem ir Gints Filipsons (GF Racing Team), otrais ar 1111 punktiem ir Andis Valts (Moto Mafia), bet trešajā vietā esošajam Harijam Suharževskim (MK ASB) ir 1108 punkti.

Bez MX PRO klases Nacionālajā Kausā medaļu komplekti tiek sadalīti MX A, MX B, MX C un MX D, MX Zerro un MINI MX ieskaitēs.

Savukārt jaunieši stiprākos noskaidro šādās klasēs: MX 50, MX 65 un MX 85 piloti tiks sadalīti ''jaunākajos'' un ''vecākajos'' braucējos, lai iespējas būtu kā profesionāļiem, tā arī jaunākiem šī sporta entuziastiem.

“Pa lielam gatavošanās darbi iet tā kā iet. Pašlaik lielākā problēma ir, ka ceturtdien, piektdien uz sestdien laika prognozēs sola lietu. Tas mani uztrauc visvairāk, jo iepriekš jau visi ir diezgan sabaidīti – kā Stende tā vienmēr lietus. Bet šoreiz izskatās, ka lietus būs tik cik viņš ir vajadzīgs un ne vairāk. Šajā gadā trase ir bez izmaiņām, ja neskaita vienu posmu ar smiltīm, kas ir visai jautrs. Sacensības nerīkojam pirmo reizi – viss ir atstrādāts un izskatās labi. Vakar pavērojām, kas ir pieteikušies sacensībām, un izskatās, ka interese ir liela. Gluži nepaskatījos cik konkrēti sportisti pieteikušies, bet saraksts bija izveidojies pietiekoši labs. Galvenais, lai laiks noturas un lietus ir tik cik vajag un gonciņa būs pa pirmo,” skaidroja Stendes trases saimnieks un sacensību organizators Guntars Žigats.

Trases saimnieks atklāja, ka “balvas pirmajām vietām ir ļoti labas no “GF Racing Team”, būs balvas arī no “Abavas Vīniem”. Tāpat būs arī citas balviņas – viss ir ļoti forši. Skatītājiem par lielu prieku šoreiz ir ieejas biļetes. Tas, protams, teikts nedaudz ar ironiju, jo līdz šim esam laiduši skatītājus bez ieejas maksām, bet nu pienācis tas moments, kad laidīsim ar biļetēm, jo ir tā kā ir. Tā kā tiekamies sestdien!”

Ņemot vērā lielo dalībnieku skaitu, ir veiktas nelielas izmaiņas D grupas braucienos, līdz ar to arī dienas kārtībā.

Turpmāk, tāpat kā braucienos, D klases kvalifikācija tiks dalīta D1 un D2 grupās.
Tas nozīmē, ka uz kvalifikāciju D2 grupā tiks iedalīti pirmie 30 dalībnieki reģistrācijas secībā, un D1 no 31- 60 reģistrācijas secībā.

Braucienam D1 klasē kvalificēsies labākie 30 braucēji no abām D kvalifikācijas klasēm jeb uz starta D1 klasē dosies labākie 30 un pārējie dalībnieki sadalīs atlikušās vietas, startējot D2 klasē.

LaMSF Motokrosa komisija lūdz braucējus iepazīties ar atjaunoto dienas kārtību un nolikumu portālā licences.lv

Izmantotie resursi:
lamsf.lv